Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
Anasayfa Dünya
Dünya

Türkiye, Azerbaycan ve Gabon Arasında Yapılan Milletlerarası Anlaşma Resmi Gazete'de Yayımlandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla bugünkü Resmi Gazete'de Türkiye, Azerbaycan ve Gabon arasında yapılan milletlerarası anlaşmalar yürürlüğe girdi.

Yayınlama: 10.02.2025 - 09:36 Kaynak: İGF Haber Ajansı Okunma: 45
Paylaş:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayıyla bugünkü Resmi Gazete'de Türkiye'nin Azerbaycan ve Gabon ile imzaladığı milletlerarası anlaşmaların detayları yayımlandı. Anlaşmaların iş birliği ve diplomatik ilişkileri nasıl güçlendirdiğini öğrenmek için detaylara göz atın.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Azerbaycan Cumhuriyeti ile Gabon Cumhuriyeti arasında iki ayrı milletlerarası anlaşma bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

ANKARA (İGFA) - Bugünkü Resmi Gazete'de iki ayrı milletlerarası anlaşma yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Azerbaycan Cumhuriyeti Hükümeti Arasında göç alanında iş birliği anlaşmasının onaylanması hakkındaki kararı ile Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Gabon Cumhuriyeti Hükümeti arasında diplomatik temsilcilikler için arsa takasına ilişkin protokolün onaylanması hakkında kararın detayları yer aldı.

Tarafların diğer uluslararası anlaşmalardan doğan hak ve yükümlülüklerini etkilemeyecek olan Milletlerler Arası Antlaşmalar kapsamında; Azerbaycan ile Budapeşte süreci de dahil olmak üzere, bölgesel göç diyaloglarının ve göç süreçlerini düzenlemede uluslararası iş birliğinin öneminin yeniden çerçevesi çizildi.

Türkiye'nin Gabon Cumhuriyeti ile yaptığı anlaşma kapsamında ise devletler arasındaki dostane ilişkileri daha da geliştirmek arzusuyla Ankara ve Librevil'deki diplomatik temsilciliklerinin çalışma koşullarını iyileştirilmesi hedeflendi.

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Türkiye, Azerbaycan ve Gabon arasındaki milletlerarası anlaşmalar, göç alanında iş birliği ve diplomatik ilişkilerin güçlendirilmesini amaçlıyor. Anlaşmalarla, bölgesel göç diyalogları ve diplomatik temsilciliklerin koşulları yeniden şekillenirken, devletler arasındaki dostane ilişkilerin güçlenmesi hedefleniyor.

# Türkiye # Azerbaycan # Gabon
Son Haberler

Baran Süzer’den Hırvatistan Futbol Devine Güçlü Destek

31.07.2026 - 10:10

Kimya Sanayisinde Küresel Rekabetin Rotası İstanbul

31.07.2026 - 09:54

Dardanel'den Yunanistan'da Güneş Enerjisi Yatırımı

30.07.2026 - 16:50

Boreas'tan Kurumsal Dönüşüme Stratejik Adım

30.07.2026 - 16:41

Audi Tarihinin En Büyük SUV Modeli Q9, Markanın Yeni Amiral Gemisi Oluyor

30.07.2026 - 16:38

Avrasya Tüneli'nde Döngüsel Tasarım Örneği

30.07.2026 - 16:22

Nilüfer’de dağ bisikleti heyecanı

30.07.2026 - 13:25

CoinTR, Geleceğin Finansal Hizmet Merkezi Kur+’ı Duyurdu

30.07.2026 - 13:20

Türk Kızılay, Orman Yangınlarında 26 Noktada Sahada

30.07.2026 - 13:18

Kelebek Mobilya'da Üst Düzey Atama

30.07.2026 - 13:15
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel