Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
Anasayfa Dünya
Dünya

Türkiye, FAO Konseyi'ne Seçildi! Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan Açıklama

Türkiye, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) Konseyi'ne seçilerek önemli bir başarıya imza attı! Detaylar haberimizde...

Yayınlama: 06.07.2025 - 05:50 Kaynak: Birlik Haber Ajansı Okunma: 209
Paylaş:

Türkiye, küresel gıda politikalarının belirlenmesinde söz sahibi olacak! FAO Konseyi üyeliği için yapılan seçimlerde büyük bir zafer elde ettik. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, bu önemli gelişmeyi değerlendirerek Türkiye'nin sorumluluklarını en iyi şekilde yerine getireceğini vurguladı. Peki bu seçim Türkiye için ne anlama geliyor? Ülkemiz küresel gıda sorunlarına nasıl çözümler üretecek? İşte tüm detaylar ve Bakan Yumaklı'nın açıklamalarıyla FAO Konseyi üyeliği haberimiz!

Ankara-BHA

İtalya'nın başkenti Roma'da FAO Genel Merkezi'nde düzenlenen toplantıda, konsey üyeliği için seçim yapıldı. Toplantıya Türkiye adına Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ahmet Bağcı da katıldı.

FAO'nun konsey üyeliği seçimi için adaylık sürecinde Türkiye, Fransa, Rusya, Ukrayna ve Belarus yer aldı. Türkiye, Avrupa grubunda 2025-2028 dönemi için konsey üyeliğine seçildi.

141 ülkenin oy kullandığı seçimde Türkiye'ye 127 oy çıktı. Fransa-İtalya ortaklığı 114, Sırbistan-Ukrayna ortaklığı da 90 oyla konsey üyeliğine getirildi. Rusya ve Belarus ise seçimler sonucu elendi.

BAKAN YUMAKLI: “SORUMLULUĞUMUZU, FAO'NUN TEMEL DEĞERLERİ DOĞRULTUSUNDA YERİNE GETİRECEĞİZ"

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Türkiye'nin FAO konsey üyeliğine seçilmesine ilişkin değerlendirmede bulundu.

Değerlendirmede, “Ülkemizin, 2025–2028 dönemi için Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü FAO'nun üst yönetim organı olan Konsey üyeliğine seçilmesinden büyük memnuniyet duyuyoruz" ifadelerini kullanan Yumaklı, bu sorumluluğu, FAO'nun temel değerleri doğrultusunda; şeffaflık, kapsayıcılık ve iş birliği ilkeleriyle yerine getirmeye kararlı olduklarını bildirdi.

Bakan Yumaklı, Türkiye'nin Konsey üyeliği boyunca, bölgeler arası diyaloğu ve ortak çözümleri üretmeye yönelik çabaları desteklemeye devam edeceklerini vurgulayarak, “FAO'nun daha dirençli ve etkili bir yapıya kavuşmasına katkı sağlamak için üye ülkelerle yakın iş birliğimizi sürdüreceğiz. Birlikte çalışarak, küresel gıda sistemlerinin geleceğini şekillendirebileceğimize inanıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye, İtalya'nın başkenti Roma'da gerçekleşen FAO Genel Merkezi toplantısında yapılan seçimle 2025-2028 dönemi için FAO Konseyi üyeliğine seçildi. Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ahmet Bağcı'nın da katıldığı seçimde, Türkiye 141 ülkenin oy kullandığı oylamada 127 oy alarak büyük bir başarı elde etti. Bakan Yumaklı, Türkiye'nin bu sorumluluğu şeffaflık, kapsayıcılık ve iş birliği ilkeleriyle yerine getireceğini ve bölgeler arası diyaloğu destekleyeceğini belirtti. Türkiye, FAO Konseyi üyeliği boyunca küresel gıda sistemlerinin geleceğini şekillendirmek için üye ülkelerle yakın iş birliği içinde olacak.

# FAO Konseyi # Türkiye FAO # Tarım ve Orman Bakanlığı
Son Haberler

DAPEK'te Altyapı Yatırımları Hız Kesmeden Devam Ediyor

14.09.2026 - 16:09

VakıfBank ve MEXT’ten sanayici ve ihracatçıların yeşil dönüşümüne liderlik edecek iş birliği 

14.09.2026 - 15:43

n11, İş Ortağım Buluşmaları ile Türkiye’nin 5 Şehrinde Satıcılarıyla Bir Araya Geliyor

14.09.2026 - 15:26

Horoz Lojistik Uluslararası Operasyonlarını Deneyimli Bir İsimle Güçlendirdi

14.09.2026 - 14:41

Şanlıurfa’da Raylı Sistem İçin Tarihi Adım

14.09.2026 - 14:22

 İncirin Lezzeti ve Emeği Festivalde Buluştu

14.09.2026 - 14:17

Eker I Run 13. Yılında Yeniliklerle Geliyor

14.09.2026 - 14:17

Sağlıkta Dijital Dönüşüm, Yeni Kariyer Seçenekleri Sunuyor!

14.09.2026 - 14:15

Volkswagen Ticari Araç, IAA Transportation 2026’da Yeni Caddy ve Yeni Multivan’ı sergiliyor

14.09.2026 - 14:10

MultiSport Türkiye, 5 Yılda 100 Bin Çalışanı Harekete Geçirdi

14.09.2026 - 14:09
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel