Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
Anasayfa Yaşam
Yaşam

Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası 20 Yaşında

Yayınlama: 13.07.2026 - 09:59 Kaynak: Kapsül Haber Ajansı Okunma: 110
Paylaş:

Sabancı Vakfı’nın ana destekçisi olarak kuruluşunda büyük rol oynadığı Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası (TUGFO), 20’nci yılını “Müziğin Sihri” temalı 10 konserlik özel bir turneyle kutluyor.

Şef Cem Mansur yönetiminde faaliyet gösteren orkestra, 2026 konser sezonuna Sabancı Üniversitesi'ndeki kamp ile hazırlanırken; Türkiye ve Avrupa'nın prestijli konser salonlarında sahneye çıkacak.

Gençleri sanata teşvik etmek amacıyla pek çok çalışma gerçekleştiren Sabancı Vakfı’nın desteğiyle, Sevda-Cenap And Müzik Vakfı çatısı altında faaliyet gösteren Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası (TUGFO), 20’nci yıl turnesiyle müzikseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. Bu yıl turneye Öncü Sponsor olarak Rönesans Sağlık Yatırım da destek verirken, “Müziğin Sihri” temasıyla düzenlenecek turnede büyük bestecilerin unutulmaz eserleri, Şef Cem Mansur yönetimindeki orkestranın genç enerjisiyle sahneye taşınacak.

TUGFO'da yer almak için her yıl başvuran yüzlerce konservatuvar öğrencisi arasından sınavla seçilen 16-22 yaşlarındaki yaklaşık 80 genç müzisyen, bu yıl sihir ve masal dünyasından ilham alan renkli bir repertuvarla dinleyici karşısına çıkacak. Hansel ve Gretel Uvertürü'nden Sihirbazın Çırağı'na, Fındıkkıran Süiti'nden romantik konçertolara uzanan zengin program, klasik müziğin unutulmaz eserlerini genç müzisyenlerin yorumuyla sanatseverlerle buluşturacak.

Genç Müzisyenler, Avrupa’nın Prestijli Festivallerinde Ülkemizi Temsil Edecek

TUGFO, Avrupa turnesi öncesinde Ayvalık, İzmir ve Bursa konserleriyle sahnede olacak. Orkestranın 20’nci yıl kutlamalarının en özel duraklarından biri ise 1 Ağustos’ta İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’ndeki konser olacak.

Avrupa turnesi kapsamında TUGFO, Bükreş'in simge yapılarından Romanian Athenaeum'un yanı sıra, dünyanın farklı ülkelerinden genç müzisyenleri ve orkestraları buluşturan Almanya'daki Young Artists Festival Bayreuth ile Berlin Young Euro Classic ve Romanya'nın önemli kültür etkinliklerinden Sinaia Festivali'nde konser verecek. Böylece ülkemizin genç müzisyenleri, Avrupa'nın önde gelen klasik müzik platformlarında uluslararası dinleyicilerle buluşacak.

Türkiye’nin genç bestecilerini uluslararası sahnelere taşıma misyonunu 20’nci yılında da sürdüren TUGFO, 26 yaşındaki besteci Emre Şener'in “Je Ne Sais Quoi” adlı eserini repertuvarına alarak genç bestecinin müziğini Türkiye ve Avrupa’daki dinleyicilerle buluşturacak.

Orkestra konserlerinde Moskova Konservatuvarı’nın son yıllarda yetiştirdiği en parlak piyanistlerden Özgür Ünaldı eserde solist olarak sahnede olacak. Bazı konserlerde ise orkestranın genç müzisyenleri solist olarak parlayacak.

Konser Programı:

28 Temmuz 2026

Ayvalık Konseri / Amfi Tiyatro

29 Temmuz 2026

İzmir Konseri / Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi

30 Temmuz 2026

Bursa Konseri / Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Konser Salonu

1 Ağustos 2026

İstanbul Konseri / Lütfi Kırdar Anadolu Auditorium Salonu

4 Ağustos 2026

Almanya / Young Artists Festival Bayreuth Konseri

5 Ağustos 2026

Almanya / Young Artists Festival Bayreuth Konseri

7 Ağustos 2026

Almanya / Young Artists Festival Bayreuth Konseri

8 Ağustos 2026

Almanya / Berlin Young Euro Classic Festival Konseri

11 Ağustos 2026

Romanya / Sinaia Festivali Konseri

12 Ağustos 2026

Romanya / Bükreş Romanian Athenaeum

Konser Repertuvarı

E. Humperdinck – Hansel ve Gretel Uvertürü
P. İ. Çaykovski – 1 No’lu Piyano Konçertosu
P. İ. Çaykovski – Fındıkkıran Süiti
E. Şener – Je Ne Sais Quoi / Şeytan Tüyü
M. Ravel – Kaz Ana Süiti
M. Ravel – Tzigane
P. Dukas – Sihirbazın Çırağı
U. C. Erkin – Köçekçe
D. Popper – Macar Rapsodisi
C. Saint-Saëns – Havanaise
G. Bottesini / V. Bellini – La Sonnambula Fantezisi

Kaynak: (KAHA) Kapsül Haber Ajansı

Son Haberler

Rönesans 11 Yıldır Dünyanın İlk 50 Uluslararası Müteahhidi Arasında

07.09.2026 - 18:07

Binance TR, Gaming Istanbul 2026’ya SuperApp Sponsoru Olarak Katılıyor

07.09.2026 - 17:19

Cargill, Gıda Üreticilerinin Ürün Geliştirme Süreçlerini İhtiyaca Özel Fonksiyonel Sistemlerle Hızlandırıyor 

07.09.2026 - 17:14

Red Bull Karton Tekne 13 Eylül’de İzmir’de Suya İniyor

07.09.2026 - 17:06

Günde 1 Milyondan Fazla Dijital Bahsetme Analiz Ediliyor

07.09.2026 - 16:59

2026 Yazında Türkiye Ne Dinledi? Spotify En Çok Dinlenen Şarkıları Açıkladı

07.09.2026 - 16:59

Sağlık Turizminde Komplikasyon Sigortası Karı, Kimleri Nasıl Etkileyecek?

07.09.2026 - 16:56

Kütahya Porselen, İş Ortakları İle ‘Yeni Ufuklar Zirvesi’nde Buluştu

07.09.2026 - 16:46

İş Dünyası Gençlere Ne Kadar Hazır?

07.09.2026 - 16:42

QNET, Yeni Girişimcilerle Güçlendiği,  28’inci Yaşını Kutluyor

07.09.2026 - 16:39
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel