Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
Anasayfa Spor
Spor

Türkiye, Gürcistan'ı Nefes Kesen Maçta 3-2 Yendi! İşte Detaylar

A Milli Futbol Takımımız, Gürcistan'ı deplasmanda 3-2 mağlup ederek Dünya Kupası yolunda önemli bir adım attı. Maçta goller ve kırmızı kart heyecanı yaşandı!

Yayınlama: 05.09.2025 - 09:26 Kaynak: Birlik Haber Ajansı Okunma: 88
Paylaş:

A Milli Futbol Takımımız, Gürcistan deplasmanında adeta gövde gösterisi yaptı! Mert Müldür ve Kerem Aktürkoğlu'nun golleriyle öne geçen Ay-Yıldızlılar, rakibin geri dönüş çabalarına rağmen galibiyeti korumayı başardı. Barış Alper Yılmaz'ın kırmızı kartı ve Gürcistan'ın son dakikalardaki golü yürekleri ağza getirse de, zafer bizim oldu. Bu kritik galibiyet, 2026 Dünya Kupası yolunda moral depolamamızı sağladı. Şimdi gözler, Konya'da İspanya ile oynayacağımız zorlu maça çevrildi!

ANKARA - BHA

Boris Paichadze Ulusal Stadyumu’nda oynanan karşılaşmada Ay-Yıldızlılarımızın gollerini 3. dakikada Mert Müldür ile 41. ve 52. dakikalarda Kerem Aktürkoğlu kaydetti. Ev sahibi ekibin sayıları ise 63. dakikada Zuriko Davitashvili ve uzatma dakikalarında Khvicha Kvaratskhelia’dan geldi. Millîlerimizde Barış Alper Yılmaz, 71. dakikada VAR incelemesi sonucu kırmızı kart görerek oyun dışı kaldı.

Müsabakayı Gürcistan Cumhurbaşkanı Mikheil Kavelashvili, Başbakan Irakli Kobakhidze, Türkiye Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, TFF Başkanı İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu ve iki ülkenin federasyon yetkilileri tribünden takip etti.

Grubun diğer maçında İspanya, Bulgaristan’ı deplasmanda 3-0 mağlup ederek liderliğe yükseldi. Millîlerimiz, ikinci maçında 7 Eylül Pazar günü Konya’da İspanya ile karşı karşıya gelecek.

Maçtan dakikalar

İstatistikler ve tarihe notlar

Dünya Kupası formatı

ABD, Kanada ve Meksika’nın ev sahipliği yapacağı 2026 Dünya Kupası’nda Avrupa’dan 16 takım mücadele edecek. Gruplarını zirvede bitiren 12 ekip doğrudan bileti alırken, kalan 4 kontenjan için grup ikincileri ile UEFA Uluslar Ligi’nden gelen takımlar play-off oynayacak.

Türkiye, Gürcistan'ı deplasmanda 3-2 mağlup ederek Dünya Kupası elemelerine galibiyetle başladı. Mert Müldür ve Kerem Aktürkoğlu'nun golleriyle öne geçen Milli Takım, Zuriko Davitashvili ve Khvicha Kvaratskhelia'nın gollerine engel olamadı. Barış Alper Yılmaz'ın kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kalan Ay-Yıldızlılar, zorlu deplasmandan 3 puanla dönmeyi başardı. İstatistiklere göre Türkiye, Gürcistan ile oynadığı 7. maçta 5. galibiyetini aldı. Grubun diğer maçında İspanya, Bulgaristan'ı 3-0 mağlup etti. Türkiye, bir sonraki maçında İspanya ile karşılaşacak.

# Türkiye Gürcistan maçı # Milli Takım # Dünya Kupası elemeleri
Son Haberler

Dardanel'den Yunanistan'da Güneş Enerjisi Yatırımı

30.07.2026 - 16:50

Boreas'tan Kurumsal Dönüşüme Stratejik Adım

30.07.2026 - 16:41

Audi Tarihinin En Büyük SUV Modeli Q9, Markanın Yeni Amiral Gemisi Oluyor

30.07.2026 - 16:38

Avrasya Tüneli'nde Döngüsel Tasarım Örneği

30.07.2026 - 16:22

Nilüfer’de dağ bisikleti heyecanı

30.07.2026 - 13:25

CoinTR, Geleceğin Finansal Hizmet Merkezi Kur+’ı Duyurdu

30.07.2026 - 13:20

Türk Kızılay, Orman Yangınlarında 26 Noktada Sahada

30.07.2026 - 13:18

Kelebek Mobilya'da Üst Düzey Atama

30.07.2026 - 13:15

Türkiye'nin Yenilenebilir Enerji Gücü Büyüyor: Güneşin Payı Yüzde 21,6 Oldu

30.07.2026 - 13:15

ŞARA Teknoloji, Moldova'nın Enerji Geleceğini İnşa Ediyor

30.07.2026 - 13:07
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel