Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
Anasayfa Ekonomi
Ekonomi

Türkiye otomotiv pazarı artık 1 milyon adedin altına düşmez

Yayınlama: 09.12.2024 - 10:24 Kaynak: İGF Haber Ajansı Okunma: 18
Paylaş:

Otomotiv sektörünün en büyük veri ve ikinci el fiyatlandırma şirketinin Genel Müdürü Hüsamettin Yalçın, gerek sıfır kilometre araç pazarında gerekse ikinci el otomobil pazarında 2024 yılı sonunda güçlü bir kapanış beklediklerini söyledi.

İSTANBUL (İGFA) - Güncel veriler ışığında pazarı değerlendiren, otomotiv sektörünün en büyük veri ve ikinci el fiyatlandırma şirketi Cardata, 2024 yılı sıfır kilometre ve ikici el pazarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Kasım ayında pazarın yüzde 5,3 artışla 121 bin 94 adede ulaştığını ifade eden Genel Müdür Hüsamettin Yalçın, 11 aylık süreçte ise toplam satışın1 milyon 68 bin 260 adet seviyesine yükseldiğini belirtti.

Aralık ayında bu rakamın 160 bin – 180 bin adetlik bir satışla 1 milyon 200 bin adet üstü seviyelerine yükselmesi beklendiğini ifade eden Yalçın, "Bu durumda, sıfır araç pazarının geçen yılki 1 milyon 232 bin 635 adetlik rekoru bile geride bırakması oldukça olası görünüyor. Ertelenmiş talep, yeni model lansmanları, filo alımlarındaki kısmi artış ve yıl sonu satış kampanyalarının etkisiyle bu başarıya ulaşılması muhtemel. İkinci el otomobil pazarında ise yaz aylarından itibaren başlayan büyüme trendi yılın son ayına kadar devam ediyor. Özellikle sıfır araç fiyatlarındaki artış, ikinci ele olan talebi artırdı ve bu eğilimin aralık ayında da devam etmesiyle toplam satışın 7 milyon adedi aşarak yeni bir rekor kırması bekleniyor" diye konuştu.

Kredi musluklarının kapalı olduğu, enflasyonun yüksek seyrettiği ve alım gücünün istenilen seviyede olmadığı bir yılda bu sonuçlara ulaşılması, otomotiv sektörünün dinamiklerinin ve adaptasyon kabiliyetinin ne denli güçlü olduğunu gösterdiğini ifade eden Yalçın, "Bu dinamikler, Türkiye otomotiv sektörünün yıl boyunca karşılaştığı zorluklara rağmen talep ve satış açısından büyüme trendini sürdürdüğünü ve yeni rekorlara hazırlandığını ortaya koyuyor. Bundan sonraki yıllarda da sıfır kilometre araç pazarının 1 milyon adetten, ikinci el pazarının ise 7 milyon adetten aşağı düşmesini beklemiyoruz” diye konuştu.

Son Haberler

Solaklık Ne Hastalık Ne Üstünlük!

11.08.2026 - 12:23

Tekfen Grup Şirketleri’nin Yeni Başkanı Levent Kafkaslı oldu.

11.08.2026 - 12:10

Türk Henkel’in İz Bırak Projesi, Bu Yıl İzmirli Çocuklarla Buluştu

11.08.2026 - 12:08

Mitsubishi Heavy Klima Sistemleri ile Halk Bank Şubelerinde 8 Yıllık Güven ve Konfor İş Birliği 2026’da Devam Ediyor

11.08.2026 - 11:45

Yasemin Bedir Mastercard Doğu Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Bölgesi Başkanı oldu

11.08.2026 - 11:23

The Marmara’dan Sürdürülebilirlikte Yeşil Enerji Hamlesi

11.08.2026 - 11:19

Bulls Yatırım, Kıraç Galvaniz’i Araştırma Kapsamına Aldı

11.08.2026 - 11:13

Akbank, Sürdürülebilirlik Performansındaki Güçlü İvmesini Korudu

11.08.2026 - 10:41

Kârlılığını Artıran Continental, Odağını Tamamen Lastik Üretimine Çeviriyor

11.08.2026 - 10:40

Derya Şen, Bodrum'dan Çıktı

11.08.2026 - 10:27
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel