Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
Anasayfa Gündem
Gündem

Türkiye Petrolleri Marmara Bölgesinde Petrol Aramaya Başlıyor

Türkiye Petrolleri A.O. Genel Müdürlüğü, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'na yaptığı başvuru sonucunda, Marmara Denizi'nde Tekirdağ-Balıkesir ve Çanakkale üçgeninde petrol arama faaliyetlerine başlama hakkı elde etti. Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü'nün aldığı 'Müteallik Karar', bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yayınlama: 22.03.2024 - 10:32 Kaynak: İGF Haber Ajansı Okunma: 44
Paylaş:

Türkiye Petrolleri Marmara Bölgesinde Petrol Arayacak! Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından verilen izinle harekete geçen Türkiye Petrolleri A.O. Genel Müdürlüğü, Marmara Denizi'nde petrol arama faaliyetlerine başlamaya hazırlanıyor. Detaylar Resmi Gazete'de!

Türkiye Petrolleri A.O. Genel Müdürlüğü, Marmara Denizi'nde Tekirdağ-Balıkesir ve Çanakkale üçgeninde petrol aramak için Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'na yaptığı başvuruya ilişkin Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü'nün 'Müteallik Karar' bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı.

ANKARA (İGFA) -  Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğünün Petrol Hakkına Müteallik Kararı, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Söz konusu karara göre, Türkiye Petrolleri A.O Genel Müdürlüğü'ne  Tekirdağ il sınırlarındaki 13 bin 149 hektar, Tekirdağ ve Balıkesir'deki 54 bin 238 hektar ile Tekirdağ ve Çanakkale'deki 27 bin 668 hektar yüz ölçümüne sahip deniz sahaları için 8 yıl süreyle petrol arama ruhsatı verilmesi kararlaştırıldı.

Kararda TPAO'nun ilgili sahalarda ruhsat almak için 15 Eylül 2023 tarihinde başvuru yaptığı kaydedildi.

İlgili kararlara ulaşmak için tıklayabilirsiniz.

Türkiye Petrolleri A.O. Genel Müdürlüğü tarafından yapılan başvuru sonucunda, Marmara Denizi'nde petrol arama faaliyetlerine adım atılacak. Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü'nün 'Müteallik Karar'ı, Resmi Gazete'de yayımlandı. Türkiye'nin enerji ihtiyacına katkı sağlaması beklenen bu adım, ülke ekonomisine olumlu etkiler yapabilir.

# Türkiye Petrolleri A.O. Genel Müdürlüğü # Marmara Denizi # petrol arama
Son Haberler

QNB Türkiye’den Kadınların Ekonomik Güçlenmesine Yeni Kaynak

17.09.2026 - 12:01

Marshall’dan “Ses Getiren Ustalık” Ürünü: Luksima Silikonlu Özel Mat

17.09.2026 - 11:59

Yıldızlar Yatırım Holding’ den Yeni Çalışan Gönüllüğü Programı: Gönüllü Yıldızlar

17.09.2026 - 11:57

İş’te KOBİ Sigortası İşCep’te

17.09.2026 - 11:20

Albaraka Türk, Forbes’un “Dünyanın En İyi Performans Gösteren Bankaları” Listesinde Yer Aldı

17.09.2026 - 11:16

Sanovel’den Alzheimer Farkındalığına Güçlü Destek

17.09.2026 - 11:12

Alpine, Türkiye’deki Satış ve Deneyim Noktalarını Genişletiyor

17.09.2026 - 11:08

BMW Golf Cup 2026 Türkiye Elemeleri Başlıyor

17.09.2026 - 11:07

L'Oréal Türkiye’den ABD’ye Yönetici Transferi

17.09.2026 - 10:56

Turknet ve Monster Notebook Oyuncular için Güçlerini Birleştirdi

17.09.2026 - 10:24
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel