Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
Anasayfa Gündem
Gündem

Türkiye'de Ekmek İsrafı Alarm Veriyor: Bir Yılda 500 Okul Yapılabilir!

Nilüfer Belediyesi'nin düzenlediği söyleşide, Türkiye'de bir yılda israf edilen ekmekle 500 okul yapılabileceği belirtildi. Gıda Mühendisi Sibel Tokat, gıda israfının önlenmesi için herkesin elinden geleni yapması gerektiğini vurguladı.

Yayınlama: 20.10.2025 - 17:46 Kaynak: Kapsül Haber Ajansı Okunma: 66
Paylaş:

Türkiye'de gıda israfı, özellikle ekmek israfı, inanılmaz boyutlara ulaştı. Nilüfer Belediyesi'nin düzenlediği bir etkinlikte ortaya çıkan çarpıcı gerçek, hepimizi derinden etkilemeli. Bir yılda çöpe atılan ekmeklerle 500 okul inşa edebileceğimizi biliyor muydunuz? Uzmanlar, bu sorunun önüne geçmek için bireysel olarak yapabileceğimiz basit ama etkili adımları sıralıyor. Peki, biz bu konuda ne kadar bilinçliyiz? Gelin, bu vahim tabloyu birlikte değiştirelim ve geleceğimize sahip çıkalım.

Nilüfer Belediyesi ve Gıda Mühendisleri Odası iş birliğiyle düzenlenen “Gıda Etiketi Okuryazarlığı Söyleşisi”nde konuşan Gıda Mühendisi Sibel Tokat, “En basitinden ülkemizde bir yılda israf edilen ekmekle 500 okul yapılabiliyor. Gıdanın çöpe gitmemesi için elimizden geleni yapmalıyız” dedi.

Nilüfer Belediyesi ile TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Bursa Şubesi iş birliğinde, güvenli beslenme ve sağlıklı nesiller için farkındalık yaratmak amacıyla gerçekleştirilen “Sağlıklı Gıda Şenliği”, bir söyleşiyle sona erdi. Nilüfer Pancar Deposu’ndaki etkinlikte Sibel Tokat, “Gıda Etiketi Okuryazarlığı” konulu bir sunum yaptı. Etkinliğe Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Emre Karagöz de katıldı.

Tokat, dünyada ve Türkiye’de artan gıda israfına dikkat çekti. Bu yılki “Daha iyi bir yaşam ve daha iyi bir gelecek için el ele” sloganını hatırlatarak, herkesin bu sürecin önemli bir parçası olduğuna vurgu yaptı. Gıda israfının basit adımlarla önlenebileceğini belirten Tokat, “Ülkemizde bir yılda israf edilen ekmekle 500 okul yapılabiliyor. Ekmeğimizi israf etmemeliyiz, şekli bozuk meyve ve sebzelere de şans vermeliyiz. Gıdanın çöpe gitmemesi için elimizden geleni yapmalıyız” diye konuştu.

Dünya açlık ve obeziteyle mücadele ederken, “gıdaya sahip çıkmanın” önemine değinen Tokat, alışveriş yaparken ürün etiketlerinde dikkat edilmesi gereken bilgileri de paylaştı. Mevzuata göre menşei, içindekiler, son tüketim tarihi ve tavsiye edilen tüketim tarihi gibi bilgilerin mutlaka etiketlerde yer alması gerektiğini vurgulayan Tokat, ayrıca tüketicilerin Tarım ve Orman Bakanlığı’nın “guvenilirgida.tarimorman.gov.tr” adresi üzerinden markaların güvenilirliğini sorgulayabileceklerini hatırlattı.

Kaynak: (KAHA) Kapsül Haber Ajansı

Nilüfer Belediyesi ve Gıda Mühendisleri Odası iş birliğiyle düzenlenen söyleşide, Gıda Mühendisi Sibel Tokat, Türkiye'deki ekmek israfının boyutlarını gözler önüne serdi. Bir yılda israf edilen ekmekle 500 okul inşa edilebileceği vurgusu yapıldı. Tokat, gıda israfının önlenmesi için herkesin sorumluluk alması gerektiğini belirtti ve tüketicilere gıda etiketlerini okuma konusunda önemli bilgiler verdi. Ayrıca, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın güvenilir gıda platformunun önemine dikkat çekti.

# ekmek israfı # gıda etiketi # Nilüfer Belediyesi
Son Haberler

Bakan Bak: Ortak Değerlerin Zedelenmesine Müsaade Edemeyiz

24.07.2026 - 23:27

HuqqA & HuQQabaz Yeşil Yatırımlarına Devam Ediyor

24.07.2026 - 21:44

Anadolu Hayat Emeklilik ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İş Birliğini Yeniledi

24.07.2026 - 21:43

Çocuklarda Yutulan Diş Macunu İstemsiz Gluten Maruziyetine Sebep Olabilir

24.07.2026 - 17:34

Manisa Büyükşehir Alaşehir’de Yol Konforunu Artırıyor

24.07.2026 - 17:04

Siemens ve HD Hyundai Gemi İnşasında Dijital Dönüşümü Hızlandırıyor

24.07.2026 - 17:01

TEKNOFEST Şampiyonu Liseliler Projelerini Arktik'te Test Etti

24.07.2026 - 16:43

Hyundai Motor Türkiye’den İşletmelere Özel Finansman Çözüm

24.07.2026 - 16:32

Dijital Teknolojiler İklimlendirme Sistemlerinde Yeni Dönemi Başlatıyor

24.07.2026 - 15:56

Kayseri'de Başkan Büyükkılıç, UND Yönetimiyle Kayseri'nin Lojistik Geleceğini Görüştü

24.07.2026 - 15:55
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel