Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
Anasayfa Teknoloji
Teknoloji

Türkiye’nin Nükleer Bilim Takımı INSO-2026 İçin Yola Çıktı

Yayınlama: 03.08.2026 - 10:49 Kaynak: Kapsül Haber Ajansı Okunma: 14
Paylaş:

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Uluslararası Nükleer Bilim Olimpiyatı’nda (INSO-2026) Türkiye’yi temsil edecek olan lise öğrencilerini Ankara’da ağırladı. 2-9 Ağustos tarihleri arasında Suudi Arabistan’da düzenlenecek yarışmaya katılacak olan öğrenciler, Ankara’da iki günlük uygulamalı eğitimlerini tamamladı. Madalya hedefi ile olimpiyatlara uğurlandı.

Nükleer bilim ve teknoloji eğitiminde iş birliğini güçlendirmek ve sürdürmek amacıyla birçok ülkenin katılımıyla başlatılan Uluslararası Nükleer Bilim Olimpiyatı, bu yıl Suudi Arabistan’da düzenlenecek. Organizasyonda geçen yıl gözlemci olarak yer alan Türkiye, bu sene 3’üncüsü düzenlenecek olan etkinliğin yarışmacıları arasında olacak.

30 Okul Başvurdu

30 okulun başvurduğu sınav süreci sonucunda, Türkiye’yi temsil etme hakkını İstanbul Özel Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi öğrencileri kazandı. Öğrenciler; atomun yapısı, çekirdek, radyasyon, fisyon, füzyon, çevresel radyoaktivite ile radyasyon riskleri, radyasyon güvenliği, nükleer ve radyasyonun uygulama alanlarını kapsayan yarışma müfredatı için eğitim sürecine tabi tutuldu.

Uygulamalı Eğitim

Bakanlığın ilgili kuruluşu Türkiye Enerji, Nükleer ve Maden Araştırma Kurumu (TENMAK) da Ankara’da bulunan Nükleer Enerji Araştırma Enstitüsü’nde (NÜKEN) öğrencilere uygulamalı eğitim verdi.

Türkiye’yi Temsil Edecekler

Eğitim sürecini tamamlanan takım, 2-9 Ağustos tarihinde Suudi Arabistan’ın Cidde kentinde düzenlenecek olimpiyat yarışmalarında Türkiye’yi temsil edecek.

Yeni Dönemin Mimarları

Olimpiyat mücadelesi öncesi son hazırlıklarını tamamlayan öğrencilerden Ömer Akan, Türkiye’yi temsil etmekten dolayı büyük bir onur duyduklarını belirtti. Akan, “Bu süreç için çok iyi hazırlandık. Umuyoruz ki bu yarışmalarda büyük başarılara imza atacağız. Bu süreçte bizlere desteklerini esirgemeyen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımıza teşekkür ediyoruz.” dedi.

Mert Andaç Kara ise “Ülkemizin ilk defa katılacağı bu organizasyonda ülkemize madalyaları getirip bu gururu yaşatmak için heyecanlıyız.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: (KAHA) Kapsül Haber Ajansı

Haber ajansı hizmetleri

Son Haberler

Bebek Ürünlerinde El Örgüsü Trendi Güçleniyor

03.08.2026 - 22:31

Endüstriyel Ethernette Dijital Dönüşümü Hızlandıran Gelişme

03.08.2026 - 22:27

SEISO’dan Ankara Polatlı’ya 60 MW’lık Güneş Enerjisi Santrali Yatırımı

03.08.2026 - 22:22

Kocaeli, deniz kaynaklı afetlere karşı güç birliği yaptı

03.08.2026 - 21:03

İş Bankası, Ekonomiye Destekte Özel Bankalar Arasındaki Liderliğini Sürdürüyor  

03.08.2026 - 18:36

Milas Belediyesi’nden Ulaşımda Büyük Hamle

03.08.2026 - 17:47

Düzce'de Atık Yağ Kampanyası Sürüyor

03.08.2026 - 17:39

Mediamarkt Türkiye Dijital Kanallarındaki Ürün Gamını Genişletiyor

03.08.2026 - 17:25

Türkiye'nin Temmuz Ayı İhracatı 25,6 Milyar Dolar Oldu

03.08.2026 - 16:43

Uluslararası Beydağı Dağ Bisikleti Yarışı Malatya'da Başlıyor

03.08.2026 - 16:41
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel