Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
Anasayfa Gündem
Gündem

TÜSİAD STEP Etkinliğiyle Sanayide Dijital Dönüşüm Hız Kazanıyor: Geleceğin İş Birlikleri Masaya Yatırıldı!

TÜSİAD'ın öncülüğünde düzenlenen STEP Etkinliği, sanayi ve teknoloji dünyasını bir araya getirdi. Dijital dönüşümün geleceği ve iş birliği fırsatları bu platformda masaya yatırıldı, KOBİ'lerin rekabet gücünü artıracak hedefler belirlendi.

Yayınlama: 09.01.2026 - 13:14 Kaynak: Piha Haber Ajansı Okunma: 60
Paylaş:

Türkiye'nin sanayi geleceği, TÜSİAD'ın Sanayide Dijital Dönüşüm Programı (SD2) kapsamında düzenlenen Sanayi-Teknoloji Entegrasyon Programı (STEP) Etkinliği'nde yeniden şekillendi. Yoğun katılımla gerçekleşen bu özel platformda, sanayi devleri ve yenilikçi teknoloji geliştiricileri, dijital dönüşümün kapılarını aralamak üzere bir araya geldi. Açılış konuşmalarından panel tartışmalarına kadar her anı büyük ilgi gören etkinlik, KOBİ'lerin ve start-up'ların rekabet gücünü artırma vizyonuyla dikkat çekti. TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan ve Yönetim Kurulu Üyesi Perihan İnci'nin vurguladığı gibi, SD2, teknolojiyi sanayiyle buluşturan güçlü bir köprü görevi görüyor. Bu buluşma, geleceğin üretim modellerini ve iş birliği stratejilerini belirlemede kilit rol oynayacak ve Türkiye'nin dijital dönüşüm yolculuğuna önemli katkılar sunacak.

TÜSİAD’ın Türkiye sanayisinin dijital dönüşümünü desteklemek amacıyla yürüttüğü Sanayide Dijital Dönüşüm Programı (SD2) kapsamında düzenlenen STEP (Sanayi-Teknoloji Entegrasyon Programı) Etkinliği, yoğun katılımla gerçekleştirildi.

Etkinlikte sanayi şirketleri ile teknoloji geliştiricileri bir araya gelerek iş birliği fırsatlarını değerlendirdi.

Açılışta konuşan TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan, KOBİ’ler ve start-up’ların desteklenmesinin rekabet gücü açısından kritik olduğuna dikkat çekerek, SD2’nin teknoloji çözümlerini sanayiyle buluşturan güçlü bir model haline geldiğini vurguladı.

TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Perihan İnci ise SD2’nin zamanla gelişerek teknoloji tedarikçileri ile sanayi şirketleri arasında daha etkili eşleşmeler sağlayan bir platforma dönüştüğünü belirtti. İnci, önümüzdeki dönemde girişimcilerin finansmana erişimini kolaylaştıracak sürdürülebilir bir ekosistem hedeflediklerini ifade etti.

Etkinlikte ayrıca TÜSİAD SD2 Programı Başkanı Onur Eren, platformun yenilenen yapısıyla 2026 vizyonunu anlattı.

Yeni modelle teknoloji kullanıcılarının ihtiyaçlarına yönelik çağrı açabileceği ve tedarikçilerle sürekli etkileşim kurabileceği belirtildi.

TÜSİAD'ın Sanayide Dijital Dönüşüm Programı (SD2) çatısı altında başarıyla gerçekleştirilen STEP Etkinliği, Türkiye sanayisinin dijital geleceğine ışık tutan önemli bir kilometre taşı oldu. Etkinlik boyunca, sanayi şirketleri ile teknoloji geliştiricileri arasındaki iş birliği potansiyeli derinlemesine ele alındı ve gelecek vadeden projeler için zemin hazırlandı. TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan, KOBİ'lerin ve start-up'ların desteklenmesinin ulusal rekabet gücü için hayati önem taşıdığını belirtirken, TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Perihan İnci, SD2'nin teknoloji tedarikçileri ile sanayi şirketlerini daha etkili bir şekilde eşleştiren dinamik bir platforma dönüştüğünü vurguladı. Ayrıca, girişimcilerin finansmana erişimini kolaylaştıracak sürdürülebilir bir ekosistem hedeflendiği ve bu konuda çalışmaların devam edeceği açıklandı. Program Başkanı Onur Eren ise platformun yenilenen yapısını ve 2026 vizyonunu aktararak, teknoloji kullanıcılarının ihtiyaçlarına yönelik çağrılar açabileceği ve tedarikçilerle sürekli etkileşim kurabileceği yeni modelin detaylarını paylaştı. Bu etkinlik, Türkiye'nin dijital dönüşüm yolculuğunda sanayi ve teknoloji arasındaki sinerjiyi güçlendirme kararlılığının bir göstergesi olarak kayıtlara geçti ve sektöre yeni ufuklar açtı.

Son Haberler

Kesintisiz Hizmetin Adresi Kuşadası

31.07.2026 - 17:41

Kahramanmaraş'a  Değer Katacak 5 Yatırım Daha Hizmete Giriyor

31.07.2026 - 16:52

Ata Sporunun Hafızası Kocaeli’de Yaşatılıyor

31.07.2026 - 16:46

ASUNIM’den Marmara Çimento’ya 8,8 MWp’lik GES Yatırımı

31.07.2026 - 16:03

Dünya Güreşi Kocaeli’de Buluştu

31.07.2026 - 15:59

Hyundai Motor Türkiye’den İlham Veren Gençlik Kampı

31.07.2026 - 15:56

MediaMarkt Türkiye Yeni Mağazasını Sivas’ta Açtı

31.07.2026 - 15:52

Nilüferli Çocuklar Okula Kütüphanelerde Hazırlandı

31.07.2026 - 15:51

Çankırı'da 16,6 Milyon TL'lik Hibe Sözleşmeleri İmzalandı

31.07.2026 - 15:33

Tüpraş, Yeni Gemilerle Ham Petrol Taşımacılığı Kapasitesini Güçlendiriyor

31.07.2026 - 15:23
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel