Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
⌂
Anasayfa ›Gündem
Gündem

Üç İlçede Altyapı Hamlesi: Su Baskınlarına Karşı 50 Kilometrelik Hat

İZSU, Buca, Karabağlar ve Gaziemir’de yağmur suyu ve kanalizasyon altyapısını güçlendirmek amacıyla toplam 50 kilometrelik hat inşa ediyor.

Yayınlama: 27.07.2026 - 09:51 Kaynak: Piha Haber Ajansı Okunma: 51
Paylaş:

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü'nün Buca, Karabağlar ve Gaziemir ilçelerinde başlattığı altyapı seferberliği devam ediyor. Çalışmalar kapsamında eskiyen kanalizasyon hatları yenilenirken, ihtiyaç duyulan bölgelerde yeni yağmur suyu ve kanalizasyon hatları inşa ediliyor. Yaklaşık 50 kilometrelik yağmur suyu ve kanalizasyon hattı ile 5,5 kilometrelik yağmur suyu ızgarasını kapsayan çalışmalar özellikle yoğun yağışlarda yaşanan sel ve su baskınlarını önlemeyi hedefliyor. 17 kilometresi tamamlanan proje 2027 yılının sonunda bitecek.

Yıldız Mahallesi’nde altyapı güçlendirildi

Karabağlar Yıldız Mahallesi’nde yürütülen çalışmalar kapsamında 820 metre yağmur suyu hattı, 65 metre kanalizasyon hattı ve 90 adet yağmur suyu ızgarası tamamlanarak hizmete alındı. Yeni altyapı sistemiyle yağışlı havalarda yaşanan su birikintilerinin önüne geçilmesi amaçlanıyor.

Zafer Mahallesi Turgut Özal Caddesi’nde 1.446 metrelik yağmur suyu hattı tamamlanırken, yaklaşık 800 metrelik kanalizasyon hattının yenilenmesi sürüyor. Atatürk Caddesi’nde ise 900 metrelik yeni yağmur suyu hattının yapımı devam ediyor. Bölgede yürütülen çalışmalar tamamlandığında, geçmiş yıllarda yoğun yağışlarda yaşanan su baskınlarının ve trafik aksaklıklarının büyük ölçüde sona ermesi hedefleniyor.

İZSU, proje kapsamında yalnızca kullanım ömrünü tamamlayan altyapı hatlarını yenilemekle kalmıyor, gelişen kent dokusunun ihtiyaç duyduğu yeni yağmur suyu ve kanalizasyon sistemlerini de hayata geçiriyor. Özellikle yağışlı dönemlerde yaşanan taşkın ve su baskınlarını önlemeye yönelik yatırımlar sayesinde hem vatandaşların can ve mal güvenliğinin korunması hem de kent içi ulaşımın kesintisiz sürdürülmesi amaçlanıyor.

Son Haberler

Süper Lig’de günün sonuçları: Fenerbahçe’den galibiyet, Galatasaray deplasmanda kazandı

17.10.2026 - 23:18

Galatasaray deplasmanda kazandı: Deniz Gül 88. dakikada attı

17.10.2026 - 18:52

Ütüyü Buzdolabına Koymak Hastalığın Net Bir İşareti!

17.10.2026 - 18:41

Kristal Piksel 2026 Video Oyun Ödülleri Sahiplerini Buldu

17.10.2026 - 18:33

Türk Telekom Küresel Arenadaki Güçlü Konumunu Pekiştiriyor

17.10.2026 - 18:32

Türkiye Bisiklet Federasyonu Yönetimi Güven Tazeledi

17.10.2026 - 18:29

Sütaş, Süt ve Süt Ürünlerinde “Türkiye’nin En Güvenilir Markası”

17.10.2026 - 18:28

Potada derbi heyecanı: Beşiktaş, Galatasaray’ı ağırlayacak

17.10.2026 - 17:35

Bakan Çiftçi’den kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı

17.10.2026 - 17:32

Ankara’nın meşhur ayazı kolonyaya dönüştürüldü

17.10.2026 - 16:47
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel