Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
Anasayfa Gündem
Gündem

Ulaştırma Bakanı Uraloğlu: 'Kalkınma Yolu Projesi ile Suriye Bağlantısı Güçlenecek'

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye'yi 5G teknolojisi ile dijital dönüşümün merkezi haline getireceklerini açıklarken, Kalkınma Yolu Projesi ile Suriye'nin bağlanmasının planlandığını belirtti.

Yayınlama: 25.02.2025 - 14:32 Kaynak: İGF Haber Ajansı Okunma: 57
Paylaş:

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun liderliğindeki Türkiye, ulaşım ve altyapıda devrim niteliğinde projelere imza atmaya hazırlanıyor. 5G teknolojisi ve Kalkınma Yolu'nun yanı sıra, Suriye'yi de koridorun bir parçası haline getirme hedefi, bölgesel ticareti güçlendirecek adımların habercisi olarak dikkat çekiyor.

"Ulaşım ve Altyapıda Türkiye Yüzyılı Zirvesi"ne katılan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 5G teknoloji ile Türkiye'yi dijital dönüşümün bağlantılı noktası haline getireceklerini söyledi. Bakan Uraloğlu, Kalkınma Yolu Koridoruna Suriye'yi de bağlamayı düşündüklerini kaydetti.

İSTANBUL (İGFA) - Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, ulaştırmanın tüm modlarında hayata geçirdikleri projeleri ve vizyonu paylaştı.

 

İstanbul'da düzenlenen "Ulaşım ve Altyapıda Türkiye Yüzyılı Zirvesi"ne katılan Bakan Uraloğlu, Orta Koridor ve Zengezur Koridoru, Asya, Avrupa ve Afrika arasında ticaretin ana arterlerini oluştururken, 5G teknolojisiyle ülkemizi dijital dönüşümün bağlantı noktası haline getirdiklerini söyledi.

Kalkınma Yolu Projesi'nin çok ciddi bir proje olduğunu ifade eden Bakan Uraloğlu, "Dünyanın artan ticaret yükünün taşınması gerekiyor. Çin'den çıkan bir yük Londra'ya kadar eğer Süveyş Kanalı'ndan geçerse 35 günlük bir seyahat süresi var. Ümit Burnu'nu dolanan gemilerin yolculuğu 45 gün sürüyor. Kalkınma Yolu ile bu süre 25 güne düşüyor. Basra'daki Fav Limanı'ndan yola çıkan bir yük, 1200 kilometrelik Irak sınırından geçip ülkemizde yaptığı 2090 kilometrelik seyirle Avrupa'ya gidecek. Bu yol aynı zamanda Karadeniz, Akdeniz ve Ege'ye bağlanacak. Bu tür yollar sadece yükün taşındığı koridor değil, stratejik anlamda da geçtiği ülkelerin güçleneceği yapılardır" diye konuştu.

SURİYE'Yİ DE BAĞLAMAYI DÜŞÜNÜYORUZ

"Biz Kalkınma Yolu Koridoruna Suriye'yi de bağlarız diye düşünüyoruz" diyen Bakan Uraloğlu, "Suriye'nin kalkınması için ne gerekiyorsa yapacağız. Halep ve Şam Havalimanlarına bir heyet göndererek gerekli incelemeleri yaptık. Suriye'yi İstanbul'a bağlamış olmamız dünyaya da bağlamış olmamız demektir. Savaş sırasında yaklaşık 32 tane önemli köprü tahrip edildi. Onların tamiratıyla, yenilenmesiyle ilgili de arkadaşlarımız geçtiğimiz günlerde oradaydı. 3 tane liman var. Bunlarla ilgili ne yapabiliriz onun gayreti içerisindeyiz" diye konuştu.

Bakan Uraloğlu, karayolu, demiryolu, havacılık ve denizcilikte hayata geçirdikleri yatırımlar sayesinde Türkiye’yi küresel ticaretin merkezi yapıyor, transit geçişler ve lojistik ağlarla ulaşımda yeni bir çağ başlattıklarını belirterek, Türkiye'yi ulaşımın her alanında daha ileriye taşımak için kararlılıkla çalışmaya devam edeceklerinin sözlerine ekledi.

Bakan Uraloğlu'nun açıklamalarına göre, Kalkınma Yolu Projesi sadece bir ulaşım koridoru olmanın ötesinde, stratejik bir yapı olarak bölgesel güç dengelerine de katkı sağlayacak. Suriye'nin ekonomik kalkınması için yapılacak çalışmalar, hem ülke içinde daha fazla ticaret imkanı yaratırken hem de bölgesel entegrasyona olanak tanıyacak. Türkiye'nin ulaşım alanındaki kararlı çalışmaları, küresel ticarette daha etkin bir konum elde etmesine olanak sağlayacak.

# Abdulkadir Uraloğlu # Kalkınma Yolu Projesi # Suriye Bağlantısı
Son Haberler

Uluslararası Güreş Turnuvası’na Türk sporcular damga vurdu

03.08.2026 - 00:07

Türkiye’nin ilk "Engelsiz Pazarı" Mersin Yenişehir’de kuruluyor

02.08.2026 - 23:07

Ankara'da Sanat Duvarda

02.08.2026 - 23:02

Kadıköy'de Sportif Heyecan

02.08.2026 - 22:59

Kayseri'de Büyükşehir İle Miraç'ın Tramvay Hayali Gerçeğe Dönüştü

02.08.2026 - 13:30

ASAT’tan COP31 Öncesi Güçlü Altyapı Hamlesi

02.08.2026 - 13:28

Esenyurt Belediyesi Araç Filosunu Kendi Öz Kaynaklarıyla Güçlendiriyor

02.08.2026 - 13:26

Bursa Açıkhava'da Emre Altuğ'dan Müzik Dolu Gece

02.08.2026 - 13:25

Konya Ultra Trail, 13 Ülkeden 1.300 Sporcuyu Sille'nin Doğasında Buluşturdu

02.08.2026 - 13:23

Nilüfer İlçe Şenliği Dolu Dolu Geçti

02.08.2026 - 13:22
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel