Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
⌂
Anasayfa ›Gündem
Gündem

Ulaştırmada Yapılan Yeni Düzenlemeler Resmi Gazete'de Yayınlandı!

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan 618 Sayılı Kanun'daki düzenleme ile İstanbul ve Çanakkale boğazlarında verilen Kılavuzluk ve Römorkörcülük hizmetlerinin artık Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü tarafından yapılacağı kesinleşti. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, su yollarında ve içsularda kılavuzluk ve römorkörcülük hizmetlerinin ücretleri ile limanlarda demirleyen gemilere verilen hizmetlere ilişkin düzenlemeleri içeren kanunlar hakkında ayrıntılı bilgi için haberimizi inceleyebilirsiniz.

Yayınlama: 09.07.2024 - 10:41 Kaynak: İGF Haber Ajansı Okunma: 21
Paylaş:

Ulaştırmada yapılan son düzenlemeler Resmi Gazete'de yayınlandı! İstanbul ve Çanakkale boğazlarında verilen Kılavuzluk ve Römorkörcülük hizmetlerinin artık Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü tarafından sağlanacağı belirlendi. Ulaştırma alanında yapılan düzenlemeler hakkında detaylı bilgi almak için haberimizi inceleyin.

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan 618 Sayılı Kanundaki düzenleme ile İstanbul ve Çanakkale boğazlarında verilen Kılavuzluk ve Römorkörcülük hizmetlerinin Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nce verileceği, yetkilendirme veya hizmet alımı yapılamayacağı artık Kanuni bir düzenleme olarak yasalaştı.

ANKARA (İGFA) - Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, özel kanunlarda ve kanun hükmünde kararnamelerde aksine hüküm bulunmadıkça deniz yetki alanlarında, suyollarında ve içsularda kılavuzluk ve römorkörcülük hizmetlerinin ücretleri ile liman idari sınırlarında demirleyen gemilerin demirleme ücretlerini ve bu ücretlerin ödenmesine ilişkin usul ve esaslar ile muafiyetleri içeren değişikliğe gitti.

Ulaştırma alanında düzenlemeleri içeren Türk Sivil Havacılık Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 655 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, Limanlar Kanunu'nda yapılan değişiklik kapsamında, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, deniz ve iç sular ulaşımını geliştirmek ve serbest, adil, sürdürülebilir bir rekabet ortamı sağlamak amacıyla sınırlı olmak üzere ve özel kanunlarda ve kanun hükmünde kararnamelerde aksine hüküm bulunmadıkça liman, iskele ve kıyı yapılarında gemilere verilen hizmetlere ilişkin gerektiğinde taban ve tavan ücretlerini tespit etmek ve uygulamasını denetlemekle yetkili olacak.

Bakanlık, özel kanunlarda ve kanun hükmünde kararnamelerde aksine hüküm bulunmadıkça deniz yetki alanlarında, su yollarında ve iç sularda kılavuzluk ve römorkörcülük hizmetleri ile liman idari sınırlarında demirleyen gemilerin demirleme ücretlerini ve bu ücretlerin ödenmesine ilişkin usul ve esaslar ile muafiyetleri belirleyecek.

Söz konusu düzenlemeleri içeren Türk Sivil Havacılık Kanunu ile bazı kanunlarda ve KHK'da değişiklik yapılmasına dair Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemelerin detaylarına ulaşmak için TIKLAYABİLİRSİNİZ

Bugünkü Resmi Gazete'de yayınlanan 618 Sayılı Kanun'daki düzenlemelerle artık İstanbul ve Çanakkale boğazlarında kılavuzluk ve römorkörcülük hizmetleri Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü tarafından verilecek. Ayrıca, limanlarda demirleyen gemilere verilen hizmetlerde ödenmesi gereken ücretler ve muafiyetlere ilişkin usul ve esaslar da belirlendi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın getirdiği düzenlemeler hakkında detaylı bilgi için haberimizi inceleyebilirsiniz.

# Kılavuzluk hizmetleri # Römorkörcülük hizmetleri # Ulaştırma Düzenlemeleri
Son Haberler

Akfen Gönüllüleri, 48. İstanbul Maratonu’nda Eğitimde Fırsat Eşitliği İçin Koştu

02.11.2026 - 17:27

INAN Derneği Genç Akademi İlk Mezunlarını Verdi

02.11.2026 - 17:27

YEKA RES-2026 Yarışmaları Yapıldı

02.11.2026 - 17:23

Dünya Sağlıklı Yaşama Trilyonlar Harcıyor

02.11.2026 - 17:00

Metgün Enerji YEKA RES-2026’nın En Büyük Projesi 320 MW Kurulu Gücündeki Sivas RES’i Kazandı

02.11.2026 - 16:57

11 il merkezli siber suç operasyonu: 86 tutuklama

02.11.2026 - 16:29

TEB’e “Türkiye’nin En İyi KOBİ Bankası” Ödülü

02.11.2026 - 15:42

Lilly Türkiye, İstanbul Maratonu'nda Sağlıklı Bir Gelecek İçin Koştu

02.11.2026 - 15:19

Kariyer.net CEO'su Fatih Uysal: “Yapay Zekâ Çağında En Büyük Risk, Yeteneğin Körleşmesi”

02.11.2026 - 15:15

Lila Kağıt’ın Erzurum Üretim Tesisine Yeni Atama

02.11.2026 - 15:13
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel