Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
Anasayfa Teknoloji
Teknoloji

Uluslararası Uludağ FIS Çocuk Kupası'nda Genç Sporcular Madalya Sevinci Yaşadı

Bursa Osmangazi Belediyesi'nin desteğiyle düzenlenen 42. Uluslararası Uludağ FIS Çocuk Kupası'nda genç sporcular, Alp Disiplini'nde mücadele ederek madalya kazandılar.

Yayınlama: 24.02.2025 - 14:51 Kaynak: İGF Haber Ajansı Okunma: 53
Paylaş:

Bursa Osmangazi Belediyesi'nin destekleriyle gerçekleşen 42. Uluslararası Uludağ FIS Çocuk Kupası'nda genç sporcuların Alp Disiplini yarışlarında gösterdikleri performans ve madalya sevinci, kayak tutkunlarını heyecanlandırdı. Türkiye'nin yanı sıra birçok ülkeden 100'ün üzerinde sporcu ve vatandaşın ilgi gösterdiği etkinlikte, geleceğin şampiyonları pistte parladı.

Bursa Osmangazi Belediyesi'nin destekleriyle düzenlenen 42. Uluslararası Uludağ FIS Çocuk Kupası, heyecan dolu yarışların ardından sona erdi.

BURSA (İGFA) - Türkiye Kayak Federasyonu'nun 2025 yılı faaliyet takviminde yer alan 42. Uluslararası Uludağ FIS Çocuk Kupası, iki gün süren yarışların ardından tamamlandı. Türkiye’nin yanı sıra Kırgızistan, Makedonya, Ermenistan, Bulgaristan, Romanya, İzlanda, Kazakistan, Hırvatistan ve Belçika'dan toplam 100'ün üzerinde sporcu etkinliğe katıldı. 42. Uluslararası Uludağ Kayak Federasyonu (FIS) Çocuk Kupası’nda piste çıkan genç sporcular,  Alp Disiplini’nde yarışlar gerçekleşti. Yarışlarda başarılı olan sporcular madalya sevinci yaşadı. U-14 ve U-16 kategorilerinde düzenlenen yarışların ardından dereceye giren sporculara madalyaları düzenlenen tören ile takdim edildi.

Çocukların kayak sporuna ilgi duymasının önemine dikkat çeken Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, “Bursa ve Uludağ için son derece önemli bir organizasyonu geride bıraktık. Türkiye, gerek ev sahipliği yaptığı organizasyonlarla gerekse de yetiştirdiği sporcular ile kayak sporcunda ciddi bir ilerleme kaydetti. Ben inanıyorum ki ilerleyen süreçte Dünya şampiyonluklarında ve olimpiyatlarda boy gösterecek sporcularımız olacaktır. 42. Uluslararası Uludağ FIS Çocuk Kupası’nda  yarışan genç sporcularımızın ortaya koydukları performans bu düşünceye olan inancımı daha da arttırdı. Dereceye giren tüm sporcuları tebrik ediyor, spor hayatlarında başarılar diliyorum” dedi.

42. Uluslararası Uludağ FIS Çocuk Kupası, Bursa'nın kayak sporundaki önemini ve genç sporcuların potansiyelini bir kez daha gözler önüne serdi. Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın'ın vurguladığı gibi, organizasyonun başarısı Türkiye'nin kayak sporundaki yükselişini destekler nitelikteydi. Katılım gösteren ülkeler arasında Türkiye'nin adının sıkça duyulması, gelecekteki şampiyonların yetişeceğine olan inancı daha da artırdı. Gelecek yıllarda Uludağ'daki bu etkinliklerin sporcularımızı uluslararası platformlarda daha da başarılı kılacağına kesin gözle bakılabilir.

# Uludağ FIS Çocuk Kupası # genç sporcular # Madalya Heyecanı
Son Haberler

Junioshow 8 Eylül’de Bursa’da Kapılarını Açıyor

06.09.2026 - 23:01

Vatansever: Türkiye’nin büyüme kalitesini teknoloji yoğunluğu belirleyecek

06.09.2026 - 22:22

Buharkent'te Saniyelerin Savaşı

06.09.2026 - 22:19

Angela Merkel’in Merakla Beklenen Kitabı Okurla Buluştu

06.09.2026 - 10:36

Ünlü Alman Piyanist LEVI.SCT, Türkiye’de İlk Kez Ela Excellence Resort Belek’te Sahne Aldı

06.09.2026 - 10:33

“Kazanan Şirket, Denemiş Olan Şirkettir” 

06.09.2026 - 10:31

Mert Demir’den Kayseri’de Müzik Dolu Gece

06.09.2026 - 10:30

Porsuk Akıyor, Eskişehir’de Festival Heyecanı Devam Ediyor

06.09.2026 - 10:28

‘Mercan Köşk’ten Tarsus’ta Görkemli Gala!

06.09.2026 - 10:27

İzmir’in Kuzeyinde Su Altyapısına 147 Milyon Liralık Yatırım

06.09.2026 - 10:24
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel