Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
Anasayfa Gündem
Gündem

Ünye’de 44 Bina Estetik Dönüşümle Yenileniyor

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Başkan Mehmet Hilmi Güler’in öncülüğünde kent genelinde yürüttüğü estetik dönüşüm çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda Ünye ilçesinde başlatılan proje ile 44 bina modern ve estetik bir görünüme kavuşturulacak.

Yayınlama: 31.07.2026 - 10:58 Kaynak: Piha Haber Ajansı Okunma: 12
Paylaş:

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in öncülüğünde hayata geçirilen kent estetiği çalışmaları Ordu’nun dört bir yanında yaygınlaşmaya devam ediyor. Altyapı ve üstyapı yatırımlarının yanı sıra şehirlerin görsel kimliğini güçlendiren cephe yenileme projelerine büyük önem veren Büyükşehir Belediyesi, yeni etapta Ünye Kaledere Mahallesi 15 Temmuz Demokrasi Meydanı çevresinde 44 binada kapsamlı dış cephe iyileştirme çalışmalarını başlattı.

MEYDAN ÇEVRESİNDEKİ BİNALAR ESTETİK GÖRÜNÜM KAZANACAK

İskele kurulumlarının yapıldığı bölgede çalışmalar kapsamında ihtiyaç duyulan binalarda mantolama uygulamaları yapılarak enerji verimliliği artırılacak. Ardından dış cephe boya uygulamalarıyla yapılar estetik bir görünüme kavuşturulacak.

Bunun yanı sıra yapı cephelerinde söve ve kat silmeleri monte edilecek, pencere denizlikleri, harpuştalar ve balkon korkuluklarında gerekli bakım ve onarım çalışmaları gerçekleştirilecek. Ticari işletmelerde görüntü kirliliğini önlemek amacıyla standart tabela ve tente uygulamaları yapılacak. Yağmur iniş boruları ile oluklar yenilenirken, çanak antenler de çatılarda merkezi sistemde toplanarak daha düzenli bir şehir silueti oluşturulacak.

Öte yandan Gölköy ve Akkuş’ta da benzer çalışmalara başlandı. 3 ilçede tamamlanan çalışmalarla 404 bina modern, düzenli ve estetik bir görünüme kavuşacak. Çalışmalarla ilçe merkezlerinde görsel bütünlük sağlanırken kent kimliği de güçlendirilecek.

Son Haberler

TSKB, COP31 Raporunu Yayımladı

31.07.2026 - 13:56

İhracatçılara Küresel Pazarlarda Lojistik Avantaj

31.07.2026 - 13:16

Büyükşehir’de “Aile Taksi” Projesi Devam Ediyor

31.07.2026 - 13:13

Horoz Lojistik’te Üst Düzey Atama

31.07.2026 - 13:06

Kadıköy’de Çocuklar Ve Gençler Yazı Sanatla Geçiriyor

31.07.2026 - 13:02

Çocuklar “Toprağın İzinde” Sanatı Ve Doğayı Keşfetti

31.07.2026 - 13:00

Aybir Lojistik Filosunun Üçte İkisini Renault Trucks Çekiciler Oluşturuyor

31.07.2026 - 12:28

Aydem Yenilenebilir Enerji Uşak RES Yatırımıyla Gücünü Artırdı

31.07.2026 - 11:35

Elektrikli Araç Kaskosunda Yeni Dönem

31.07.2026 - 11:28

İETT’den Çatalca Film Festivali’ne Ulaşım ve Tanıtım Desteği

31.07.2026 - 11:15
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel