Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
Anasayfa Yaşam
Yaşam

Ürünlü Mahallesi Çocukları Köylerinin Geleceği İçin Projelerini Sunum Yaptılar

Nilüfer Belediyesi, Ürünlü Mahallesi'nde düzenlenen 'Köyünün Geleceği Misin?' projesinde eğitim alan çocuklar, mahalleleri için hazırladıkları projeleri tamamlayarak sunum yaptılar. Proje kapsamında sinema, tarih, kırsal turizm gibi konularda eğitim alan çocuklar, hayallerini gerçeğe dönüştürdüler.

Yayınlama: 15.08.2024 - 14:29 Kaynak: İGF Haber Ajansı Okunma: 32
Paylaş:

Nilüfer Belediyesi'nin düzenlediği 'Köyünün Geleceği Misin?' projesi kapsamında Ürünlü Mahallesi çocukları, geleceklerini şekillendirecek projelerini sunumla tanıttılar. Eğitti, keşfetti ve yarattılar! Detaylar haberimizde.

Nilüfer Belediyesi’nin bu yıl Ürünlü Mahallesi’nde düzenlediği “Köyünün Geleceği Misin?” projesi kapsamında eğitim gören çocuklar, mahalleleri için hazırladıkları projeleri tamamlayarak sunum yaptılar.   

BURSA (İGFA) - Nilüfer Belediyesi, çocukların, yaşadıkları yerin tarihi ve kültürel değerlerini fark etmeleri ve aynı zamanda takım çalışması ile proje yazmayı öğrenmeleri amacıyla  yaz aylarında “Köyünün Geleceği Misin?” isimli projeyi gerçekleştiriyor. Bu yıl beşincisi düzenlenen proje, kırsal mahallelerde yaşayan çocukların kendileri ve köylerine bir gelecek oluşturmaları adına önemli bir fırsat sunuyor.

GELECEK HAYALLERİNİ PAYLAŞTILAR

Her yıl farklı bir mahallede  düzenlenen projenin bu yılki adresi Ürünlü Mahallesi oldu.  16 Temmuz-14 Ağustos tarihleri arasında Ürünlü Arı Evi’nde düzenlenen eğitimlere 9-14 yaş grubundan 19 çocuk katıldı. Dört hafta süren eğitim maratonunda çocuklar sinema, arkeoloji, tarih, kırsal turizm, sürdürülebilir sivil toplum platformu kurma, oryantiring, proje yazma, fotoğrafçılık, sosyal girişimcilik ve sosyal medya eğitimi alarak hayallerini ve perspektiflerini aktarma şansı da edindi.

Eğitimlerin sonunda çocuklar, mahallelerinde yapılmasını istedikleri hizmetlere ilişkin projelerini hazırladı. Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Okan Şahin’in de katıldığı etkinlikte çocuklar, özenle hazırladıkları “Gezi Rotası”, “Rehberli Tur” ve “Kırsal Turizm” başlıklı üç projenin sunumunu gerçekleştirdi. “Köyünün Geleceği Misin” projesine katılan çocukların eğitmenlerin gözetiminde hazırladığı “Niş Duvarı’nı Arama Hikayesi” isimli kısa filmin gösterimi de yapıldı.

Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Okan Şahin,  mahallelerinin tanıtımı ve kalkınması için proje hazırlayan çocukları ayrı ayrı kutladı. “Niş Duvarı’nı Arama Hikayesi” filminin tüm Türkiye’ye örnek olması gerektiğini belirten Şahin, Ürünlü Mahalle Muhtarı Kadir Beki ile birlikte eğitimi tamamlayan çocuklara katılım sertifikalarını verdi.
Başkan Yardımcısı Okan Şahin, programın sonunda yine proje kapsamında hazırlanan resim sergisini çocuklarla birlikte gezdi.

Ürünlü Mahallesi'nde düzenlenen 'Köyünün Geleceği Misin?' projesi, kırsal alanlarda yaşayan çocuklara yaratıcılıklarını keşfetme ve gelecekleri için proje geliştirme fırsatı sundu. Nilüfer Belediyesi tarafından desteklenen etkinlikte çocuklar, kendi köyleri için hayal ettikleri projeleri gerçeğe dönüştürmenin gururunu yaşadılar. Geleceğin mimarları olan çocuklar, projeleriyle hem kendilerini ifade etme hem de köylerinin geleceğine katkı sağlama fırsatı buldular. Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Okan Şahin'in de katılımıyla gerçekleşen etkinlik, çocukların yaratıcılığını ve işbirliğini öne çıkaran bir platform oldu.

# Nilüfer Belediyesi # Ürünlü Mahallesi # Köyünün Geleceği Misin projesi
Son Haberler

Bakan Bak: Ortak Değerlerin Zedelenmesine Müsaade Edemeyiz

24.07.2026 - 23:27

HuqqA & HuQQabaz Yeşil Yatırımlarına Devam Ediyor

24.07.2026 - 21:44

Anadolu Hayat Emeklilik ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İş Birliğini Yeniledi

24.07.2026 - 21:43

Çocuklarda Yutulan Diş Macunu İstemsiz Gluten Maruziyetine Sebep Olabilir

24.07.2026 - 17:34

Manisa Büyükşehir Alaşehir’de Yol Konforunu Artırıyor

24.07.2026 - 17:04

Siemens ve HD Hyundai Gemi İnşasında Dijital Dönüşümü Hızlandırıyor

24.07.2026 - 17:01

TEKNOFEST Şampiyonu Liseliler Projelerini Arktik'te Test Etti

24.07.2026 - 16:43

Hyundai Motor Türkiye’den İşletmelere Özel Finansman Çözüm

24.07.2026 - 16:32

Dijital Teknolojiler İklimlendirme Sistemlerinde Yeni Dönemi Başlatıyor

24.07.2026 - 15:56

Kayseri'de Başkan Büyükkılıç, UND Yönetimiyle Kayseri'nin Lojistik Geleceğini Görüştü

24.07.2026 - 15:55
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel