Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
⌂
Anasayfa ›Teknoloji
Teknoloji

Uzman psikologdan ebeveynlere 5 altın tavsiye

Yayınlama: 27.11.2024 - 13:30 Kaynak: İGF Haber Ajansı Okunma: 17
Paylaş:

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Gelişim Merkezi’nde (SGM) ebeveynlerle buluşan Uzman Psikolog Merve Nur Çolak’ın “Çocuklarla iletişim nasıl kurulur?” ve “Doğru ebeveyn nasıl olur?” sorularının cevaplarını anlattı, ailelere önemli uyarılarda bulundu.

SAKARYA (İGFA) - Sakarya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde düzenlenen kişisel gelişim odaklı eğitim ve konferanslar tüm hızıyla devam ediyor.

ÇOCUKLARLA İLETİŞİM

Son olarak SGM’de Uzman Psikolog Danışman Merve Nur Çolak, Sakaryalı anne-babalarla “Çocuklarla İletişim ve Yetkin Ebeveynlik” başlıklı konferansta buluştu.

SGMKonferans Salonu’nda Psikolog Danışman Merve Nur Çolak, çocukların her türlü aktiviteye ihtiyacı olduğunu ve bu süreçlerin nasıl yönetileceğini anlattı.

“KENDİMİZE İYİ GELMEK İÇİN İLTİFATLARI KABUL EDELİM”

Çolak şöyle dedi: “Kendi ihtiyaçlarımızı tamamlamamız gerekiyor ki çocuklarımıza yardımcı olabilelim. Sağlıklı bir zihne sahip olabilmek için uykuya, fiziksel etkinliğe, odaklanma zamanına, içeride geçen zamana, sakin zamana, bağlantı zamanına ve oyun zamanına ihtiyacımız var. Kendimize iyi gelmek için iltifatları kabul etmeyi tercih etmeliyiz, ihtiyaçlarımızın farkına varmalıyız. Yine kendimize iyi gelmek için yaptınız şeylerin mükemmel olmamasına ve olumlu bir ifadeyle bir iç ses oluşturun”

“ÇOCUKLARI İKNA ETMELİYİZ”

Çocukların sağlıklı iletişim kurması için hissettikleri ihtiyaçları sıralayan Çolak, “Çocuğa karşı seçtiğimiz cümleler çok önemli. Çocuklara masum gözle bakmalıyız. Sinirli bir çocuğu sakinleştirmek için beden dilinizi kullanın. Ebeveynler çocukların duygularına eşlik etmelidir. Çocukların birde sınıra ihtiyacı vardır. Okuyoruz, görüyoruz ama nerede duracağımızı kestiremiyoruz. Çocuğu ikna etmeye gerek yok. Çok cevap vermeye de gerek yok. Sınır sınırdır. Çocuklarımızın özellikle öncelik verilmeye ihtiyacı var” ifadelerini kullandı.

Konferansta ebeveynler yaşadıkları sorunları anlatıp merak ettikleri sorulara cevap alma imkânı buldu.

Son Haberler

Ankara’da narkotik operasyonunda 614 bin sentetik ecza ele geçirildi

25.10.2026 - 18:00

Türk Dünyası medyası Bişkek’te buluştu: Ortak haber portalı için iş birliği protokolü imzalandı

25.10.2026 - 16:29

Elmadağ’da enerjinin yüzde 90’ı yenilenebilir kaynaklardan sağlanıyor

25.10.2026 - 15:49

Fon soruşturmasında Ertan Aydın’a yakalama kararı

25.10.2026 - 15:13

Gemlik’te Anadolu Rüzgârı

25.10.2026 - 13:59

İBB’den Engelli Bireylere Sporla Rehabilitasyon Desteği

25.10.2026 - 13:55

İyilikle Pişen Hayatlar’ın Yeni Durağı İstanbul

25.10.2026 - 13:32

AİLEM Engelsiz İletişim Merkezi 335 bin 288 çağrıya destek sağladı

25.10.2026 - 12:46

Sırbistan’da erken genel seçim için oy verme işlemi başladı

25.10.2026 - 12:26

Enerjide yerli kaynakların payı yüzde 70,3’e ulaştı

25.10.2026 - 12:00
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel