Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
Anasayfa Teknoloji
Teknoloji

Xi'an'da Kültürel Mirasın Dijitalleşmesi Masaya Yatırıldı!

Dünya İnternet Konferansı'nda kültürel mirasın dijitalleşmesi için dev adım! Siber uzayda ortak geleceğe doğru köprüler kuruluyor.

Yayınlama: 21.09.2025 - 15:05 Kaynak: Kapsül Haber Ajansı Okunma: 107
Paylaş:

Çin'in Xi'an kentinde başlayan Dünya İnternet Konferansı Kültürel Mirasın Dijitalleşmesi Forumu, geleceğe ışık tutuyor. Dijitalleşmenin kültürel mirasın korunması ve aktarılmasındaki rolü masaya yatırılıyor. Forum, uluslararası işbirliğinin güçlendirilmesine ve siber uzayda ortak bir geleceğin inşa edilmesine odaklanıyor. Alanında uzman 800'e yakın katılımcı, bu önemli etkinlikte bir araya geldi. Gelecek nesillere mirasımızı en iyi şekilde aktarmak için teknoloji ve inovasyonun sunduğu fırsatlar değerlendiriliyor.

Dünya İnternet Konferansı (WIC) Kültürel Mirasın Dijitalleşmesi Forumu, "Dijitalleşmeyle Tarihe Köprü Kurmak, Zekayla Medeniyet İnşa Etmek - Siber Uzayda Ortak Geleceğe Sahip Bir Topluluk İnşa Etmek" temasıyla Çin'in Xi'an şehrinde kapılarını açtı.

Forum, dijitalleşme yoluyla kültürel mirasın korunması ve aktarılması için yeni yöntemler ve yollar keşfetmeyi, uluslararası işbirliğini güçlendirmeyi ve siber uzayda ortak geleceğe sahip bir topluluk oluşturmaya katkı sağlamayı amaçlıyor.

Yaklaşık 800 kişinin katıldığı etkinlikte, 50'den fazla ülke ve bölgeden, ayrıca 9 uluslararası kuruluştan misafirler bir araya geldi.

Dört Ana Başlıkta Derin Tartışmalar

Açılış töreninin ardından düzenlenen ana forumda, katılımcılar dört ana başlık altında derinlemesine tartışmalar yürüttü:

Forum kapsamında ayrıca, seçili dijital kültürel miras projelerinin sergilendiği bir etkinlik, WIC Dijital Kültürel Miras Çalışma Grubu'nun toplantısı ve dijital kültürel miras koruma eğitim atölyeleri düzenlendi. Ana forum sırasında, Dünya İnternet Konferansı Kültürel Mirasın Dijitalleştirilmesi Örnek Olay Koleksiyonu (2025) da yayımlandı.

Etkinliğe, Dünya İnternet Konferansı ev sahipliği yaparken, organizasyonu Şaanksi Eyaleti Halk Hükümeti üstlendi.

Kapsül Haber Ajansı

Dünya İnternet Konferansı Kültürel Mirasın Dijitalleşmesi Forumu, Xi'an'da başarıyla başladı. Forumda, kültürel mirasın korunması, teknolojik yenilikler, sektörel fırsatlar ve uluslararası işbirliği gibi önemli konular ele alındı. Etkinlikte, dijital kültürel miras projeleri sergilendi, çalışma grubu toplantıları yapıldı ve eğitim atölyeleri düzenlendi. Ayrıca, Dünya İnternet Konferansı Kültürel Mirasın Dijitalleştirilmesi Örnek Olay Koleksiyonu (2025) yayınlandı. Forum, Şaanksi Eyaleti Halk Hükümeti'nin organizasyonuyla gerçekleşti ve kültürel mirasın dijitalleşmesi alanında önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

# kültürel miras # dijitalleşme # Dünya İnternet Konferansı
Son Haberler

Erdoğan’ın Davetiyle Türkiye’ye Geliyor: Irak Başbakanı’nın Ziyaret Gündemi Geniş

27.07.2026 - 16:44

İpsala ve Pazarkule’de Kriz Bitti: Geçişler Normale Döndü

27.07.2026 - 16:25

AB Destekli Proje: Zeytin Atlası Erişime Açıldı

27.07.2026 - 16:17

Sosyal Medya ve Yapay Zekâ Reklamlarına Yeni Kurallar Geliyor

27.07.2026 - 16:11

Güreşte Zirve Yıldırım’ın: Bursa Ekibi Fırtına Gibi Esti

27.07.2026 - 15:36

Güven Endekslerinde Ayrışma: Hizmet Sektörü Yükseldi, Perakende Zayıfladı

27.07.2026 - 15:27

Kardemir Çelik halka arzı başarıyla tamamlandı

27.07.2026 - 12:57

Masfen Enerji paylarına yaklaşık 5 katı, toplamda 19,3 milyar TL tutarında talep geldi

27.07.2026 - 12:47

Mabel Matiz Harbiye’de Fırtına Gibi Esti

27.07.2026 - 11:56

Karakaya’da Turna Heyecanı: 90 Sporcu Malatya’da Buluştu

27.07.2026 - 11:00
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel