Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
Anasayfa Gündem
Gündem

Yaban Keçisi Avlayanlara Ağır Cezalar!

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ekipleri, Mersin'in Mut ilçesinde yasa dışı dişi yaban keçisini avlayan şahıslara 673 bin 766 TL para cezası ve ruhsatsız silahlarına el konulması cezasını verdi. Genel Müdür Kadir Çokçetin, yasadışı avcılıkla ilgili detayları sosyal medya hesabından paylaştı.

Yayınlama: 20.01.2025 - 19:33 Kaynak: İGF Haber Ajansı Okunma: 48
Paylaş:

Mersin'de vahşi yaşamı tehdit eden yasadışı avcılık, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ekiplerinin sıkı denetimleri sonucu ceza yağmuruna tutuldu! Yaban keçilerine yapılan bu saldırıya karşı verilen ağır cezalar dikkat çekiyor.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, Mersin'in Mut ilçesinde dişi yaban keçisini yasa dışı avlayan iki kişiye 673 bin 766 TL para cezası kesilirken, şahısların ruhsatsız silahlarına el konuldu.

ANKARA (İGFA) - Yasadışı avcılıkla ilgili haberi Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürü Kadir Çokçetin verdi.

Genel Müdür Çokçetin, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Mersin'in Mut ilçesindeki DKMP Şefliği ekiplerinin, Mut Jandarma Karakol Komutanlığı ile birlikte yaptığı denetimlerin ayrıntılarını paylaştı. Çokçetin'in videolu paylaşımında denetimlerde yasa dışı dişi yaban keçisi avladığı tespit edilen iki kişiye tutanak tutuldu.

Toplamda 673 bin 766 TL para cezası uygulanırken, şahısların ruhsatsız silahlarına da el konulduğu bildirildi.

DKMP Genel Müdürü Kadir Çokçetin, doğayı ve yaban hayatını korumanın herkesi sorumluluğu olduğunu beliterek, denetimlerin aralıksız süreceğini kaydetti.

Mersin Mut ilçesinde gerçekleşen yasadışı avcılık olayında, DKMP ekipleri hız kesmeden doğayı ve vahşi yaşamı koruma çabalarını sürdürüyor. Genel Müdür Kadir Çokçetin'in açıklamalarına göre, ruhsatsız silahları ile yaban keçisi avlayan şahıslara kesilen ağır cezalar, doğa koruma hassasiyetinin gerekliliğini bir kez daha gözler önüne serdi.

# Yasadışı avcılık # Yaban keçisi # cezalar
Son Haberler

Erdoğan’ın Davetiyle Türkiye’ye Geliyor: Irak Başbakanı’nın Ziyaret Gündemi Geniş

27.07.2026 - 16:44

İpsala ve Pazarkule’de Kriz Bitti: Geçişler Normale Döndü

27.07.2026 - 16:25

AB Destekli Proje: Zeytin Atlası Erişime Açıldı

27.07.2026 - 16:17

Sosyal Medya ve Yapay Zekâ Reklamlarına Yeni Kurallar Geliyor

27.07.2026 - 16:11

Güreşte Zirve Yıldırım’ın: Bursa Ekibi Fırtına Gibi Esti

27.07.2026 - 15:36

Güven Endekslerinde Ayrışma: Hizmet Sektörü Yükseldi, Perakende Zayıfladı

27.07.2026 - 15:27

Kardemir Çelik halka arzı başarıyla tamamlandı

27.07.2026 - 12:57

Masfen Enerji paylarına yaklaşık 5 katı, toplamda 19,3 milyar TL tutarında talep geldi

27.07.2026 - 12:47

Mabel Matiz Harbiye’de Fırtına Gibi Esti

27.07.2026 - 11:56

Karakaya’da Turna Heyecanı: 90 Sporcu Malatya’da Buluştu

27.07.2026 - 11:00
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel