Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
⌂
Anasayfa ›Yerel
Yerel

Yaralı arı şahinleri Rize’de doğaya salındı

Rize’de farklı tarihlerde yaralı halde bulunan arı şahinleri, tedavi ve rehabilitasyon süreçlerinin tamamlanmasının ardından Isırlık Tabiat Parkı’nda yeniden doğal yaşam alanlarına bırakıldı. Kuşlardan birine takılan çiple göç süreci takip edilecek.

Yayınlama: 30.09.2026 - 13:13 Kaynak: Birlik Haber Ajansı Okunma: 1
Paylaş:

RİZE - BHA

Rize’de yaralı halde bulunan ve Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) ekiplerince tedavi edilen arı şahinleri, iyileşmelerinin ardından doğaya salındı.

Isırlık Tabiat Parkı’nda gerçekleştirilen salıma Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin ve DKMP 12. Bölge Müdürü Cüneyt Aloğlu katıldı. Kuşlardan birine takip amacıyla çip takılırken, arı şahinleri göç güzergâhına bırakıldı.

Çip takılan arı şahini takip edilecek

Vali Baydaş, arı şahinlerinin Rize’de farklı zamanlarda yaralı halde bulunduğunu belirterek, “Doğa Koruma Milli Parklarımız bunların tedavilerini gerçekleştirdi. Şimdi göç mevsiminde de bunları doğaya salmış olacağız. Yolları açık olsun. İnşallah tekrar dönüp Rize’ye de gelirler. Bir tanesine çip takıldı. Onu Doğa Koruma Milli Parklar ekibimiz de izlemeye devam edecek.” dedi.

Salarha Vadisi göç güzergâhında

Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin de Salarha Vadisi’nin özellikle ilkbahar aylarında yaban kuşlarının göç güzergâhlarından biri olduğuna dikkat çekti.

Metin, “Salarha Vadisi, bizim de burada biliyorsunuz kuş gözlemevimiz var. Özellikle mayıs, haziran aylarında bu vahşi kuşların geçiş güzergâhı. Bizim bölgenin insanlarının tanıdık olduğu, aşina olduğu kuş çeşitleri bunlar.” ifadelerini kullandı.

DKMP 12. Bölge Müdürü Cüneyt Aloğlu ise arı şahinlerinin 13 Eylül’de Rize’de yaralı halde bulunduğunu, tedavilerinin tamamlanmasının ardından kuşlardan birine çip takılarak göç güzergâhına bırakıldığını bildirdi.

Son Haberler

Süper Lig’de günün sonuçları: Fenerbahçe’den galibiyet, Galatasaray deplasmanda kazandı

17.10.2026 - 23:18

Galatasaray deplasmanda kazandı: Deniz Gül 88. dakikada attı

17.10.2026 - 18:52

Ütüyü Buzdolabına Koymak Hastalığın Net Bir İşareti!

17.10.2026 - 18:41

Kristal Piksel 2026 Video Oyun Ödülleri Sahiplerini Buldu

17.10.2026 - 18:33

Türk Telekom Küresel Arenadaki Güçlü Konumunu Pekiştiriyor

17.10.2026 - 18:32

Türkiye Bisiklet Federasyonu Yönetimi Güven Tazeledi

17.10.2026 - 18:29

Sütaş, Süt ve Süt Ürünlerinde “Türkiye’nin En Güvenilir Markası”

17.10.2026 - 18:28

Potada derbi heyecanı: Beşiktaş, Galatasaray’ı ağırlayacak

17.10.2026 - 17:35

Bakan Çiftçi’den kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı

17.10.2026 - 17:32

Ankara’nın meşhur ayazı kolonyaya dönüştürüldü

17.10.2026 - 16:47
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel