Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
Anasayfa Teknoloji
Teknoloji

Yazıcıoğlu Davasında Zaman Aşımına Aksaçlılardan Sert Tepki

BBP'nin kurucu lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun davası zaman aşımı nedeniyle düşerken, Aksaçlılar Genel Başkanı Ahmet Bereket'ten olaya sert tepki geldi. Bereket, adaletin kaybedildiğini belirterek, haksızlığa karşı mücadele çağrısı yaptı.

Yayınlama: 16.01.2025 - 11:03 Kaynak: İGF Haber Ajansı Okunma: 42
Paylaş:

BBP'nin kurucu lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun davası zaman aşımı sebebiyle kapanırken, Aksaçlılar Genel Başkanı Ahmet Bereket'ten yürek burkan açıklama! Adaletin kaybolduğuna inanan Bereket, haksızlığa karşı dik duruş sergiliyor.

2009 yılında helikopterin düşmesi sonucu hayatını kaybeden Büyük Birlik Partisi (BBP) Kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu davası zaman aşımı gerekçesiyle düştü. Bu karara en sert tepki, şehit lider Muhsin Yazıcıoğlu’nun İzmir’deki son il başkanı ve şu anda Aksaçlılar Genel Başkanı olan Ahmet Bereket’ten geldi.

İZMİR (İGFA) - Aksaçlılar Genel Başkanı Ahmet Bereket, BBP'nin kurucu merhum lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun davasının zaman aşımına uğrayarak düşmesi dolayısıyla yazılı açıklamayla sert tepki gösterdi.

Bereket, açıklamasında, "Adalete Olan İnancımızı Kaybettik" yorumunda bulundu.

2009 yılında şehit edilen, cennet mekân Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberinde hakkın rahmetine kavuşan arkadaşlarımız için kanunlar dahilinde süreci takip ettiklerini anımsatan Bereket, "Her ümitsizliğe düştüğümüzde, ‘Ümitsizlik Müslüman'a yakışmaz’ sözünü hatırlayarak devletimizin kurumlarına inandık. Ancak Yargıtay 5. Dairesi’nin 12 yıllık zaman aşımı kararı, içimizdeki adalet inancının son kırıntısını da tüketti" dedi.

“Ey Muhsin Yazıcıoğlu’nu saraya pazarlayan, kendini çeşitli siyasi görevlerle ödüllendirenler! Sizde biraz onur, gurur, haysiyet varsa, bu karar karşısında harekete geçin" diye seslenen Ahmet Bereket, "Ayrıca bu davayı aydınlatmak bizim namus borcumuz diyerek suikastın üzerini kapatmaya çalışan zavallılar ve avenelerine sesleniyorum: Şimdi oturup namus kavramınızı bir kere daha düşünün. Düşündükten sonra göreceksiniz ki sizde ne ar ne de namus var. Yazıcıoğlu’nun emanetine sahip çıkmak için mücadele etmek yine Aksaçlılar’a kaldı. Bedeli ne olursa olsun, son nefes, son nefer ve son damla kana kadar bu emanete sahip çıkmak boynumuzun borcudur.” diye konuştu.

Söz konusu kararı ünlü şair Abdurrahim Karakoç’un "Vasiyet" şiirinden bir dizeyle eleştiren Ahmet Bereket, “Adaletten ayrılırsa mahkeme, bir hakime bir de kanuna tükür. Bu karardan dolayı, hakiminizin de, mahkemenizin de, kanununuzun da suratına tükürüyorum. Ancak zaman içinde herkes görecek ki suratına tüküreceğimiz daha çok kişi olacak. Demedi demeyin!” yorumunda bulundu.

Aksaçlılar Genel Başkanı Ahmet Bereket, Muhsin Yazıcıoğlu davasının zaman aşımı kararıyla gündeme damga vurdu. Adaletin nasıl işlediğine dair büyük bir endişe taşıyan Bereket, haksızlığa meydan okuyarak duruşunu sergiliyor. Bu tepki dalgası, hükümete ve yargıya ciddi bir çağrı olarak nitelendiriliyor. Ahmet Bereket'in açıklamaları, Türkiye'nin gündemine bomba gibi düşerken, halk arasında da büyük destek gördü.

# Muhsin Yazıcıoğlu davası # Aksaçlılar tepki # Ahmet Bereket sert açıklama
Son Haberler

İkinci El Otomobilde Sezgisel Fiyatlama Tarihe Karışıyor

04.08.2026 - 17:27

Sony, Fotoğraf Tutkunları için Geliştirdiği Yeni Teknolojisini Tanıttı

04.08.2026 - 17:15

Vodafone Busıness ve Migros, 5G ile LoT Tabanlı Destek Uygulamaları Hayata Geçirdi

04.08.2026 - 16:40

Gıdada Kritik Süre Bir Saate İniyor!

04.08.2026 - 16:30

Kahverengi Kokarcaya Karşı 1 Milyon 650 Bin Samuray Arısı Salımı Yapıldı

04.08.2026 - 16:23

ABB, Rotork'u Bünyesine Katarak Otomasyon Alanındaki Kabiliyetlerini Güçlendiriyor

04.08.2026 - 16:14

TURKCOMPOSITE 2026 Kompozit Sektörünü Küresel Vitrine Taşıyacak

04.08.2026 - 15:37

Sandisk FMS 2026'da Yapay Zeka Çıkarımı Çağı İçin NAND İnovasyonunu Sergiliyor

04.08.2026 - 15:34

Şanlıurfa'da Balıklıgöl'e Yakışacak Proje Hayata Geçiyor

04.08.2026 - 15:09

ATO'dan Süper Hızlı Tren Güzergâhı İçin Birlik ve Dayanışma Mesajı

04.08.2026 - 15:01
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel