Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
Anasayfa Yaşam
Yaşam

Yıldırım'daki Mimar Sinan Çocuk Kütüphanesi Minikleri Büyülüyor

Yıldırım Belediyesi'nin çocukların erken yaşlarda kitaplarla tanışmalarını teşvik etmek amacıyla hizmete açtığı Mimar Sinan Çocuk Kütüphanesi, 43 bin 580 kitap kurdunu ağırlayarak minik ziyaretçilerin ikinci adresi haline geldi. Kütüphanede çocuklar hem kitaplarla buluşuyor hem de çeşitli atölye çalışmaları sayesinde kendilerini geliştirme fırsatı buluyor.

Yayınlama: 05.07.2024 - 15:26 Kaynak: İGF Haber Ajansı Okunma: 41
Paylaş:

Yıldırım Belediyesi tarafından hayata geçirilen Mimar Sinan Çocuk Kütüphanesi, minik okurların kalbine dokunmaya devam ediyor. 6-13 yaş arasındaki çocuklara hizmet veren kütüphane, zengin kitap koleksiyonu ve eğitici atölye çalışmalarıyla dikkat çekiyor. Çocuklar, hem keyifli vakit geçirip hem de öğrenerek büyüyor.

Yıldırım Belediyesi’nin çocukların hayal güçlerini canlı tutmaları amacıyla geçtiğimiz yıl mayıs ayında ilçeye kazandırdığı Mimar Sinan Çocuk Kütüphanesi, 43 bin 580 kitap kurdunu ağırladı.

BURSA (İGFA) - Yıldırım Belediyesi’nin çocukların erken yaşlarda kitaplarla tanışmasını teşvik etmek ve okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla Barış Manço Kültür Merkezi bünyesinde hizmet açtığı Mimar Sinan Çocuk Kütüphanesi ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor. 6-13 yaş arasındaki çocuklara hizmet veren Mimar Sinan Çocuk Kütüphanesi’nin bünyesinde 6 bin 500 kitabın yanı sıra 20 farklı kategoride toplam 700 oyuncak bulunuyor. Çocuklar, kitapla buluşmanın yanı sıra düzenlenen atölye çalışmaları ile kendilerini geliştirebilme imkânı buluyor. Ayrıca 15 gün içinde iade etmek koşulu ile çocuklara 3 kitap ve 1 oyuncak veriliyor.

1 yıl önce hizmete açılan Mimar Sinan Çocuk Kütüphanesi’nde 43 bin 580 çocuğu misafir ettiklerini ifade eden Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, toplumların geleceğinin teminat altına alınmasının donanımlı, mutlu bireyler yetiştirmek ile mümkün olduğunun altını çizdi. Başkan Yılmaz, “Bizim en önemli ve öncelikli vizyonumuz Yıldırım’ı dönüştürmek. Tabi biz dönüşüm derken, sadece kentsel dönüşümü, altyapı ve üstyapı çalışmalarını kastetmiyoruz. Kentin fiziki dönüşümüyle birlikte; kültürel ve sosyal dönüşümü de hedefliyoruz. Hizmete açtığımız kütüphaneler ve sosyal yaşam merkezleri bu yolda attığımız önemli adımlarımızdan. Yıldırım Belediyesi olarak bizler belediyecilik hizmetini sadece yol, kaldırım, park, bahçe, bina yapmak olarak değil; zamanın idrakinde ve kendisini tanımlayabilen, çağın hastalıklarına yenilmeyen, dünyayı algılayabilen medeniyetin değerlerine vakıf bir nesil yetiştirmek olarak görüyoruz. Şehirleri imar ederken nesilleri de ihya etmeye gayret ediyoruz. Hizmette öncelik grubumuz olan çocuklarımıza ve gençlerimize yönelik çalışmalarımızı artırarak sürdüreceğiz” dedi. 

Yıldırım Belediyesi'nin önemli bir hizmeti olan Mimar Sinan Çocuk Kütüphanesi, genç nesillerin geleceğe daha donanımlı ve mutlu adımlarla ilerlemelerini sağlıyor. Başkan Oktay Yılmaz'ın vurguladığı gibi, kentleri imar ederken nesilleri ihya etmek büyük bir vizyon gerektiriyor. Bu kapsamda, çocuklara ve gençlere yönelik yapılan çalışmaların devamı geleceğe umutla bakmamızı sağlayacak.

# Yıldırım Belediyesi # Mimar Sinan Çocuk Kütüphanesi # kitap okuma alışkanlığı
Son Haberler

DAPEK'te Altyapı Yatırımları Hız Kesmeden Devam Ediyor

14.09.2026 - 16:09

VakıfBank ve MEXT’ten sanayici ve ihracatçıların yeşil dönüşümüne liderlik edecek iş birliği 

14.09.2026 - 15:43

n11, İş Ortağım Buluşmaları ile Türkiye’nin 5 Şehrinde Satıcılarıyla Bir Araya Geliyor

14.09.2026 - 15:26

Horoz Lojistik Uluslararası Operasyonlarını Deneyimli Bir İsimle Güçlendirdi

14.09.2026 - 14:41

Şanlıurfa’da Raylı Sistem İçin Tarihi Adım

14.09.2026 - 14:22

 İncirin Lezzeti ve Emeği Festivalde Buluştu

14.09.2026 - 14:17

Eker I Run 13. Yılında Yeniliklerle Geliyor

14.09.2026 - 14:17

Sağlıkta Dijital Dönüşüm, Yeni Kariyer Seçenekleri Sunuyor!

14.09.2026 - 14:15

Volkswagen Ticari Araç, IAA Transportation 2026’da Yeni Caddy ve Yeni Multivan’ı sergiliyor

14.09.2026 - 14:10

MultiSport Türkiye, 5 Yılda 100 Bin Çalışanı Harekete Geçirdi

14.09.2026 - 14:09
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel