Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
⌂
Anasayfa ›Gündem
Gündem

YÖK'ten Stratejik Hedef: Türk Yükseköğretiminde Uluslararasılaşma Strateji Belgesi Hazırlandı

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, Türk yükseköğretimini bölgesel ve küresel düzeyde odak noktası hâline getirmek için 2024-2028 arasını kapsayan Uluslararasılaşma Strateji Belgesi hazırlandığını duyurdu.

Yayınlama: 09.02.2025 - 18:09 Kaynak: İGF Haber Ajansı Okunma: 43
Paylaş:

YÖK Başkanı Erol Özvar, Türk Yükseköğretiminde büyük bir adım atıyor! 2024-2028 arasını kapsayan Uluslararasılaşma Strateji Belgesi hazırlandı. Detaylar için tıklayın!

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, stratejik hedefleri arasında yer alan ve 2024-2028 yılları arasını kapsayan "Uluslararasılaşma Strateji Belgesi"nin hazırlandığını duyurdu.

ANKARA (İGFA) - Stratejik hedefleri arasında yer alan 2024-2028 yıllarına ilişkin Yükseköğretimde Uluslararasılaşma Strateji Belgesi hazırlandı.

Strateji Belgesi'nin detaylarını YÖK Başkanı Erol Özvar, sosyal medya hesabından videolu olarak paylaştı.

Özvar, belgenin dikkat çeken bazı başlıklarına ilişkin paylaşımında, Türk Yükseköğretimini bölgesel ve küresel düzeyde odak noktası hâline getirmek istediklerinin altını çizdi.

Hedefe ulaşmada bize yol haritası olacak "2024-2028 Yükseköğretimde Uluslararasılaşma Strateji Belgesi"nin 12. Kalkınma Planı başta olmak üzere devletin üst politika belgeleri ışığında hazırlanan yükseköğretim sisteminin uluslararasılaşması için benimsenen politikalara rehberlik edeceğini belirten Özvar, belgenin ülkemize ve yükseköğretim sistemimize hayırlı olmasını diledi.

Özvar, strateji belgesiyle, nitelikli uluslararası öğrencilerin yükseköğretim sistemine kazandırılması amacıyla uluslararası öğrencilerin üniversitelere kabullerinde değerlendirilen TR-YÖS'ün uluslararası düzeyde tanınan bir sınav haline getirilmesi amaçlandığını kaydetti.

Yükseköğretim Kurulu, Türk yükseköğretimini uluslararası alanda güçlü bir konuma getirmek için 2024-2028 Yükseköğretimde Uluslararasılaşma Strateji Belgesi'ni hazırladı. Belgenin amacı, uluslararası öğrencilerin üniversitelere kabullerinde değerlendirilen TR-YÖS'ün uluslararası düzeyde tanınan bir sınav olmasını sağlamak.

# YÖK # Erol Özvar # Uluslararasılaşma Strateji Belgesi
Son Haberler

Lilly Türkiye, İstanbul Maratonu'nda Sağlıklı Bir Gelecek İçin Koştu

02.11.2026 - 15:19

Kariyer.net CEO'su Fatih Uysal: “Yapay Zekâ Çağında En Büyük Risk, Yeteneğin Körleşmesi”

02.11.2026 - 15:15

Lila Kağıt’ın Erzurum Üretim Tesisine Yeni Atama

02.11.2026 - 15:13

Anadolu Sigorta Genel Müdürü Serkan Uğraş Kaygalak Oldu

02.11.2026 - 15:08

Beşiktaş 2 farklı üstünlüğü koruyamadı! Kasımpaşa’dan muhteşem geri dönüş!

02.11.2026 - 14:22

Enerji Sektörünün 20. Buluşması EIF 2026 İçin Geri Sayım Başladı

02.11.2026 - 14:20

Trabzonspor evinde kazandı! Gaziantep FK’ye 2-0’lık tarife!

02.11.2026 - 14:20

A Milli Takım’ın Fransa Deplasmanı İçin Misafir Tribün Biletleri Satışta

02.11.2026 - 14:05

12. Malatya Kitap Fuarı 300 Bin Ziyaretçiyle Tamamlandı

02.11.2026 - 13:50

COP31 Antalya için dijital uygulama hazırlandı: Etkinlikler ve ulaşım tek platformda

02.11.2026 - 13:50
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel