Haberde.Net - Türkiye Gündemi, Dünyadan Haberler
Anasayfa Siyaset
Siyaset

Zafer Partisi'nden Hamas Lideri İçin Milli Yas İlanına Tepki!

Zafer Partisi Basından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sevda Gül Tunçer, Hamas liderinin suikast sonucu öldürülmesi üzerine milli yas ilan edilmesine tepki gösterdi. Tunçer, "Yas Türk Milleti’nin yası değil, fanatik AKP'li yöneticilerin yasıdır" dedi.

Yayınlama: 02.08.2024 - 10:06 Kaynak: İGF Haber Ajansı Okunma: 39
Paylaş:

Av. Sevda Gül Tunçer'den sert açıklama! Hamas liderinin öldürülmesiyle ilan edilen milli yas Zafer Partisi'ni karşı karşıya getirdi. Detaylar haberimizde!

Zafer Partisi'nden Hamas liderinin bir suikast sonucu öldürülmesi üzerine milli yas ilan edilmesine tepki geldi. Partinin Basından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Av. Sevda Gül Tunçer tarafından yapılan açıklamada, "Bu yas Türk Milleti’nin yası değil, bir grup fanatik İhvancı AKP’li üst düzey yöneticinin yasıdır" dedi.

ANKARA (İGFA) - Zafer Partisi Basından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Av. Sevda Gül Tunçer, yazılı yaptığı açıklamada hükümet tarafından Hamas liderinin bir suikast sonucu öldürülmesi üzerine milli yas ilan edilmesini Zafer Partisi olarak kabul etmediklerini açıkladı.

"Bu yas Türk Milleti’nin yası değil, bir grup fanatik İhvancı AKP’li üst düzey yöneticinin yasıdır" diyen Av. Tunçer, "Müslüman Kardeşler örgütü, hesapsız saldırısıyla fanatik Netanyahu hükümetine Gazze‘yi yok etme fırsatını vermiştir. Müslüman Kardeşler, Filistin Kurtuluş Örgütü’nden farklı olarak İsrail’in yaşam hakkını kabul etmeyerek fanatik dinci İsrail kabinesine Filistin halkını bir soykırım ile yok etme imkanı sağlamışlardır. Arap ülkelerinin birçoğunun ve Filistin halkının önemli bir bölümünün Hamas lideri için yas tutmadığı düşünülürse; Türk Milleti’nden Kıbrıs Rum Kesimi’nin, Ermenistan’ın ve HDP-DEM’in yanında olan Müslüman Kardeşler lideri için yas tutmasını beklemek büyük bir haksızlıktır" diye konuştu.

Zafer Partisi'nin Basından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sevda Gül Tunçer, Hamas liderinin suikast sonucu öldürülmesi üzerine hükümetin ilan ettiği milli yasa sert çıktı. Tunçer'in açıklamaları, siyasi arenada gündem oluştururken, Bu kararla ilgili tartışmaların sürmesi bekleniyor. Hükümetin bu adımıyla ilgili daha fazla tepkinin yükselmesi bekleniyor.

# Zafer Partisi # milli yas # Hamas lideri
Son Haberler

Uluslararası Güreş Turnuvası’na Türk sporcular damga vurdu

03.08.2026 - 00:07

Türkiye’nin ilk "Engelsiz Pazarı" Mersin Yenişehir’de kuruluyor

02.08.2026 - 23:07

Ankara'da Sanat Duvarda

02.08.2026 - 23:02

Kadıköy'de Sportif Heyecan

02.08.2026 - 22:59

Kayseri'de Büyükşehir İle Miraç'ın Tramvay Hayali Gerçeğe Dönüştü

02.08.2026 - 13:30

ASAT’tan COP31 Öncesi Güçlü Altyapı Hamlesi

02.08.2026 - 13:28

Esenyurt Belediyesi Araç Filosunu Kendi Öz Kaynaklarıyla Güçlendiriyor

02.08.2026 - 13:26

Bursa Açıkhava'da Emre Altuğ'dan Müzik Dolu Gece

02.08.2026 - 13:25

Konya Ultra Trail, 13 Ülkeden 1.300 Sporcuyu Sille'nin Doğasında Buluşturdu

02.08.2026 - 13:23

Nilüfer İlçe Şenliği Dolu Dolu Geçti

02.08.2026 - 13:22
Son Makaleler

Onların Sessiz Çığlıklarına Kulak Verelim

Değişen Dengeler ve Stratejik Zorunluluk

8 Mart'ta Kutlayacak Ne Var?

Kategoriler
Bilim Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür & Sanat Magazin Sağlık Siyaset Sponsor İçerik Spor Teknoloji Yaşam Yerel