23 Eylül 2025 Salı
DOLAR 41.41 ₺
EURO 48.96 ₺
STERLIN 56.05 ₺
G.ALTIN 5,003.01 ₺
BTC 112,401.25 $
ETH 4,177.90 $
BİST 11,331.75

    Antalya'dan Üreticiye Can Suyu: Büyükşehir'in Hibeleriyle Yüzler Gülüyor!

    Ekonomi 7
    Yayınlama: 23 Eylül 2025 Salı 13:10 Kaynak: Kapsül Haber Ajansı

    Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin destekleriyle Korkuteli'nde tarımsal üretim yeniden canlandı! Aronya ve böğürtlen hibeleri üreticileri memnun etti.

    Antalya'dan Üreticiye Can Suyu: Büyükşehir'in Hibeleriyle Yüzler Gülüyor!

    Antalya Büyükşehir Belediyesi, 'Yerelden Kalkınma' hedefiyle üreticiye verdiği desteklerle adından söz ettiriyor. Korkuteli'nin Beğiş Mahallesi'nde hayata geçirilen sulama projesi, bölge halkını kuru tarımdan meyve üretimine yönlendirdi. Üreticilere sağlanan aronya ve böğürtlen hibeleri, bu yılki hasatta yüzleri güldürdü. Ekonomik değeri yüksek bu bitkilerin üretimi, bölge ekonomisine önemli katkılar sunuyor. Büyükşehir'in bu vizyoner yaklaşımı, kırsal kalkınma için umut verici bir örnek teşkil ediyor.

    Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Korkuteli’nin Beğiş Mahallesi’nde hayata geçirdiği sulama suyu projesiyle tarımsal üretim yeniden hayat buldu. Büyükşehir Belediyesi’nden aronya ve böğürtlen hibesi desteği alan üreticiler bu yılki hasattan büyük memnuniyet duydu.

    Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Yerelden Kalkınma’ hedefi doğrultusunda üretime ve üreticiye sağladığı destekler meyvesini veriyor. Korkuteli’nin Beğiş Mahallesi’nde hayata geçirilen “Beğiş Susuzu Sulama Projesi” ile bölge halkı kuru tarımdan meyve, yeşil ve aromatik bitki üretimine yöneldi. Büyükşehir Belediyesi’nden aronya ve böğürtlen hibesi alan üreticilerin bu yıl ki hasadı yüzleri güldürdü.

    EKONOMİK DEĞERİ YÜKSEK BİTKİLER

    Ekonomik değeri yüksek tıbbi ve aromatik bitki üretimine teşvik etmek amacıyla üreticilerle buluşturulan aronyanın hasadı gerçekleştirildi. Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nda görevli Ziraat Mühendisi Nida Kalkan, sulama suyu projesiyle üretimin arttığını belirterek, “Geçtiğimiz yıllarda Beğiş Mahallesi’nde üreticilerimize 450 adet aronya ve 300 adet böğürtlen hibesini gerçekleştirmiştik. Beğiş Susuzu’na suyun gelmesi ile birlikte üreticilerimize verdiğimiz aronyalar çok güzel meyve oluşturdu. Elde edilen üretimden memnunuz” dedi.

    VERİM BEKLEDİĞİMİZDEN YÜKSEK

    Üretici Semra Akan ise Büyükşehir Belediyesi’nden hem böğürtlen hem de aronya fidanı hibesi aldığını ifade ederek, “İki yıldır aronya yetiştiriyorum. Böğürtlenlerimizin hasadını gerçekleştirdik. Yaşına göre böğürtlenden de iyi bir verim aldık ama aronyalarımız daha verimli. Fidan başına yaklaşık 1 kilogram kadar meyve alacağız. Bölgeye suyun da gelmesiyle birlikte bahçemizde damlama sulama sistemine geçtik. Gayet bereketli ve beklediğimizden fazla bir verim verdi. Hasat sonrası elde edilen mahsul ile dondurma işletmemde bu meyvenin dondurmasını üreteceğiz. Desteklerinden dolayı Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyorum” diye konuştu.

    Kaynak: (KAHA) Kapsül Haber Ajansı

    Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Korkuteli'ndeki sulama projesi ve aronya-böğürtlen hibeleri, bölgedeki tarımsal üretimi canlandırdı. Üreticiler, özellikle aronya üretiminden elde ettikleri yüksek verimden memnun. Büyükşehir'in destekleri sayesinde, bölge halkı daha ekonomik ve sürdürülebilir bir tarım modeline geçiş yaptı. Üretici Semra Akan, elde ettiği mahsulü dondurma üretiminde kullanarak katma değer yaratmayı hedefliyor. Bu proje, yerel kalkınma ve üreticiye destek konusunda örnek bir model oluşturuyor.

    BENZER HABER
    İlk Yorumu Sen Yaz
    code