12 Mayıs 2025 Pazartesi
DOLAR 38.77 ₺
EURO 43.15 ₺
STERLIN 51.21 ₺
G.ALTIN 4,024.43 ₺
BTC 103,627.20 $
ETH 2,501.33 $
BİST 9,676.28

    Bakan Tunç'tan Terör Açıklaması: 'Sonun Eşiğindeyiz!'

    Gündem 17
    Yayınlama: 12 Mayıs 2025 Pazartesi 12:35 Kaynak: Birlik Haber Ajansı

    Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, PKK'nın fesih ve silah bırakma kararıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu: 'Terör belasından kurtulmada dönüm noktasındayız!'

    Bakan Tunç'tan Terör Açıklaması: 'Sonun Eşiğindeyiz!'

    Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, terör örgütü PKK'nın kendisini feshetme ve silah bırakma ihtimaline ilişkin yaptığı açıklamalarla gündeme oturdu. Bakan Tunç, bu gelişmenin Türkiye'nin kalkınması ve birliği önündeki en büyük engellerden birinin kalkması anlamına geldiğini vurguladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğine ve Devlet Bahçeli'nin milli duruşuna dikkat çeken Tunç, bu sayede Türkiye Yüzyılı'nın huzurlu bir geleceğe açıldığını belirtti. Şehitleri rahmetle anan Tunç, gazilere minnet duygularını iletti ve terörün karanlığının geride bırakılacağını ifade etti. Açıklamaları, Türkiye'nin terörle mücadelesinde yeni bir döneme girildiği şeklinde yorumlandı.

    ANKARA-BHA Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, terör örgütü PKK'nın kendisini feshetme ve silah bırakma kararı almasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Tunç, "Ülkemizin kalkınmasının, birlik ve beraberliğinin önündeki en büyük engellerden biri olan terör belasından kurtulma yolunda önemli bir dönüm noktasındayız" dedi. Bakan Tunç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın güçlü liderliğine ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin milli duruşuna vurgu yaparak, "Ülkemizin geleceği, vatanımızın bölünmez bütünlüğü, bayrağımızın özgürce dalgalanması için binlerce vatan evladımızın canı pahasına sürdürdüğü onurlu mücadele, aziz milletimizin sarsılmaz iradesi, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ortaya koyduğu güçlü liderlik ve Sayın Devlet Bahçeli’nin milli duruşu, Türkiye Yüzyılı’nın eşiğinde ülkemizin huzurlu, güvenli ve istikrarlı bir geleceğe emin adımlarla yürümesinin yolunu açmıştır" ifadelerini kullandı. Terörle mücadelede hayatını kaybeden tüm şehitleri rahmetle anan Bakan Tunç, gazilere teşekkürlerini ileterek, şehit ve gazilerin ailelerine başsağlığı diledi. Tunç, "Ülkemiz, terörün karanlığını ardında bırakıp hedefi doğrultusunda Cumhuriyetimizin temel değerlerini daima yaşatacak, Hukuk Devleti ilkesine bağlılıkla yüksek standartlı demokrasi yolunda emin adımlarla yürüyüşünü sürdürecek, kardeşliğin ve istikrarın aydınlığına kararlılıkla ilerlemeye devam edecektir" diye belirtti.

    Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, PKK'nın olası fesih kararını değerlendirerek, bunun Türkiye için bir dönüm noktası olabileceğini ifade etti. Erdoğan ve Bahçeli'nin liderliğinin bu süreçte kritik rol oynadığını vurgulayan Tunç, terörle mücadelede hayatını kaybeden şehitleri andı ve gazilere teşekkür etti. Türkiye'nin hukuk devleti ilkesine bağlı kalarak demokrasi yolunda ilerleyeceğini ve kardeşliğin aydınlığına ulaşacağını belirtti. Bu açıklamalar, terörle mücadelede gelinen noktayı ve Türkiye'nin geleceğine dair umutları yansıtıyor.

    BENZER HABER
    İlk Yorumu Sen Yaz
    code