19 Mayıs 2026 Salı
DOLAR 45.58 ₺
EURO 53.00 ₺
STERLIN 61.14 ₺
G.ALTIN 6,652.17 ₺
BTC 76,927.80 $
ETH 2,118.61 $
BİST 0.00

    Balıkesir Gençliği 19 Mayıs'ı Coşkuyla Kucakladı: Kuvayımilliye Ruhu Geleceğe Taşınıyor!

    GündemBalıkesir 14
    Yayınlama: 18 Mayıs 2026 Pazartesi 15:04 Kaynak: Piha Haber Ajansı

    Balıkesir, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı Kuvayımilliye ruhuyla kutluyor! Gençler, Ulu Önder Atatürk'ün emanetine sahip çıkarak coşkulu bir kortejde bir araya geldi.

    Balıkesir Gençliği 19 Mayıs'ı Coşkuyla Kucakladı: Kuvayımilliye Ruhu Geleceğe Taşınıyor!

    Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Bandırma Vapuru’yla çıktığı kutlu yolculuktan bugüne uzanan 19 Mayıs ruhu, Balıkesir’de gençlerle yeniden hayat buluyor. Şehrin dört bir yanından gelen gençler, Kuvayımilliye’nin bağımsızlık meşalesini taşıyarak anlamlı bir kortejde buluştu. Bu özel gün, sadece bir bayram kutlaması değil, aynı zamanda esareti reddeden bir milletin azim ve kararlılığının, gençliğe duyulan sonsuz güvenin en güçlü ifadesi oldu. Balıkesir, tarihindeki direnişle ve Kuvayımilliye kahramanlarıyla adını altın harflerle yazdıran öncü bir şehir olarak, bu emanete sahip çıkmanın gururunu yaşıyor. Geleceğimizin teminatı olan gençlerin bu coşkulu buluşması, Cumhuriyet’imizin demokrasi, adalet ve bilimle daha da büyüyeceğinin en net işareti. Atatürk’ün ‘Bütün ümidim gençliktedir’ sözü, bu özel günde bir kez daha Balıkesir’in sokaklarında yankılandı.

    Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Bandırma Vapuru’yla çıktığı o yolculuğun umutsuzluğa teslim olmayan bir halkın yeniden ayağa kalkışının simgesi olduğunu belirten Başkan Akın, konuşmasının devamında şunları söyledi: “19 Mayıs, Türk milleti için sıradan bir tarih değildir. 19 Mayıs, esareti reddeden bir milletin kararlılığıdır. 19 Mayıs, bağımsızlık aşkıdır, Cumhuriyet’in ilk adımıdır. Ve 19 Mayıs, gençliğe duyulan sonsuz güvenin adıdır. Balıkesir’imiz de bu büyük mücadelenin en güçlü kalelerinden biri, Kuvayımilliye ruhunun en gür şekilde yankılandığı şehirlerden biridir. Bu topraklarda Hasan Basri Çantaylar, Mehmet Vehbi Bolaklar, Karesi’nin yiğit efeleri, cepheye mermi taşıyan kadınlar, işgale karşı meydanları dolduran daha nice Balıkesirli Kuvayımilliyeci; bağımsızlık uğruna canlarını ortaya koymuştur.”

    “BİZLERİN GÖREVİ O BÜYÜK MÜCADELENİN EMANETİNE SAHİP ÇIKMAK”

    Başkan Akın mesajında; “Balıkesir’de Alaca Mescit’te yükselen direniş sesi, Okuma Yurdu’nda alınan kararlar ve Kuvayımilliye Kongreleri; millet iradesinin hiçbir güce boyun eğmeyeceğinin ilanı olmuştur. Çünkü Balıkesir’imiz; sadece düşmana karşı savaşan bir şehir değil, milli mücadelenin örgütlendiği, halkın kendi kaderine sahip çıktığı öncü bir memlekettir. İstiklal Madalyalı bir dedenin torunu olarak şunu net bir şekilde söyleyebilirim: Bizlere düşen görev o büyük mücadelenin emanetine sahip çıkmak, Cumhuriyet’imizi demokrasiyle, adaletle, bilimle ve dayanışmayla büyütmektir. Özellikle gençlerimizin; geçmişini bilen, özgürlüğünün kıymetini anlayan, ülkesine ve Cumhuriyetine sahip çıkan bireyler olarak yetişmesi en büyük sorumluluğumuzdur. Çünkü Ulu Önder’imiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi: ‘Bütün ümidim gençliktedir.’ Bu duygu ve düşüncelerle başta Cumhuriyet’imizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşlarını, Balıkesirli Kuvayımilliye kahramanlarımızı, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor; gençlerimizin ve tüm milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı yürekten kutluyorum.” ifadelerine yer verdi. 

    Balıkesir, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı büyük bir coşku ve anlamla kutladı. Başkan Akın’ın vurguladığı gibi, 19 Mayıs, umutsuzluğa teslim olmayan bir halkın yeniden doğuşunun, bağımsızlık aşkının ve gençliğe duyulan sarsılmaz güvenin simgesidir. Şehir, Kuvayımilliye ruhunun en gür şekilde yankılandığı yerlerden biri olarak, milli mücadelenin öncü kalelerinden Balıkesirli kahramanları anarken, bu büyük emanete sahip çıkma bilincini tazeledi. Alaca Mescit’te yükselen direniş sesinden Okuma Yurdu’nda alınan kararlara kadar Balıkesir’in mücadeledeki rolü bir kez daha öne çıkarıldı. Gençlerin, geçmişini bilen, özgürlüğünün kıymetini anlayan ve Cumhuriyet’e sahip çıkan bireyler olarak yetişmesi gerektiği vurgulanırken, Ulu Önder Atatürk’ün 'Bütün ümidim gençliktedir' sözü bu anlamlı kutlamanın en güçlü mesajı oldu. Bu etkinlik, Balıkesir’in köklü tarihini ve geleceğe olan inancını birleştirerek, gençlerin omuzlarındaki sorumluluğun ve potansiyelin altını çizdi ve toplumsal dayanışmayı pekiştirdi.

    BENZER HABER
    İlk Yorumu Sen Yaz
    code