26 Temmuz 2025 Cumartesi
DOLAR 40.59 ₺
EURO 47.79 ₺
STERLIN 54.62 ₺
G.ALTIN 4,353.42 ₺
BTC 117,065.93 $
ETH 3,679.92 $
BİST 10,642.60

    Balıkesir'de Badalan Fasulyesi Bereketi! Çiftçinin Yüzü Güldü

    GündemBalıkesir 8
    Yayınlama: 24 Temmuz 2025 Perşembe 09:26 Kaynak: Piha Haber Ajansı

    Dünya Çiftçiler Günü'nde dağıtılan Badalan fasulyesi tohumları, Balıkesir'de çiftçinin yüzünü güldürdü. Verimli hasat, üreticileri memnun etti!

    Balıkesir'de Badalan Fasulyesi Bereketi! Çiftçinin Yüzü Güldü

    Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin destekleriyle hayata geçirilen Badalan fasulyesi projesi, bölge çiftçisine umut oldu. Dünya Çiftçiler Günü'nde dağıtılan tohumlar, bereketli topraklarda yeşerdi ve yüksek verimli bir hasat dönemi yaşattı. Balyalı çiftçiler, sağlanan desteklerden dolayı memnuniyetlerini dile getirerek, emeklerinin karşılığını aldıklarını ifade ettiler. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı, çiftçilere bereketli bir sezon diledi ve tarımsal üretime desteklerinin devam edeceğini vurguladı. Bu proje, Balıkesir'in tarımsal potansiyelini artırma ve çiftçinin refahını yükseltme hedefiyle hayata geçirildi.

    Dünya Çiftçiler Günü’nde dağıtılan bin 500 kilogram Badalan fasulyesi tohumları Sınırlı Sorumlu Dörtyol Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi üyeleri tarafından 272 dekar alanda yetiştirildi. Balıkesir Büyükşehir Belediyesinin ekiminden hasadına kadar her anlamda destek sağladığı Badalan fasulyesi tohumları, toprağın bereketini artırdı. Başkan Akın’a sağladığı desteklerden dolayı teşekkür eden Balyalı çiftçiler, “Mahsuller çok verimli ve kaliteli. Emeğimizin karşılığını aldığımız için mutluyuz.” diyerek memnuniyetlerini dile getirdiler.

    AKIN: “ÇİFTÇİLERİMİZE BEREKETLİ BİR SEZON DİLİYORUM”

    “Köylerimizde ekilmedik toprak bırakmayacağız” diyerek toprağını terk eden çiftçilere umut olan Başkan Akın, “Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak çiftçilerimizin daima yanındayız. İlk kez yüzde 100 hibeyle Badalan fasulyesi tohumu dağıttık ve yüksek kaliteli ürünlerin hasadı başladı. Çiftçilerimizin mutluluğu bizleri de mutlu ediyor. Tarım ve hayvancılığın merkezi olan memleketimizde üretimi geliştiriyor, çiftçimize her türlü desteği sağlıyoruz. Ben, tüm çiftçilerimize verimli ve bereketli bir sezon diliyorum.” ifadelerini kullandı.

    Balıkesir'de Badalan fasulyesi ekimi, Büyükşehir Belediyesi'nin %100 hibe desteğiyle gerçekleşti. Dörtyol Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi üyeleri tarafından 272 dekar alanda yetiştirilen fasulyeler, yüksek verimlilik ve kalite gösterdi. Çiftçiler, elde ettikleri başarılı sonuçlardan dolayı mutlu olduklarını belirtirken, Başkan Akın, çiftçilere bereketli bir sezon diledi ve tarım ve hayvancılığın merkezi olan Balıkesir'de üretimi geliştirmek için her türlü desteği sağlamaya devam edeceklerini ifade etti. Bu proje, kırsal kalkınmaya katkıda bulunmanın yanı sıra, bölgenin ekonomik ve sosyal gelişimine de önemli bir katkı sunmaktadır.

    BENZER HABER
    İlk Yorumu Sen Yaz
    code