26 Temmuz 2025 Cumartesi
DOLAR 40.59 ₺
EURO 47.79 ₺
STERLIN 54.62 ₺
G.ALTIN 4,353.42 ₺
BTC 117,065.93 $
ETH 3,679.92 $
BİST 10,642.60

    Başkan Akın'dan 24 Temmuz Basın Bayramı'na Özel Mesaj: Özgür Basın Vurgusu!

    YerelBalıkesir 12
    Yayınlama: 24 Temmuz 2025 Perşembe 12:09 Kaynak: Birlik Haber Ajansı

    Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, 24 Temmuz Basın Bayramı'nda özgür ve tarafsız basının önemine dikkat çekerek, gazetecilerin toplum için vazgeçilmez olduğunu vurguladı.

    Başkan Akın'dan 24 Temmuz Basın Bayramı'na Özel Mesaj: Özgür Basın Vurgusu!

    Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, 24 Temmuz Basın Bayramı vesilesiyle yayınladığı mesajda, basının toplumun ortak sesi olduğunu ve demokrasinin vazgeçilmez bir unsuru olduğunu belirtti. Başkan Akın, basın emekçilerinin zorlu koşullarda canla başla çalıştığını ve halkı aydınlatma görevini üstlendiğini ifade etti. Cumhuriyet öncesinden Milli Mücadele'ye kadar basının demokrasi ve aydınlanma yolculuğunda önemli bir rol oynadığını vurgulayan Akın, tüm basın mensuplarını saygı ve minnetle andı. Ayrıca, basının cesaret ve fedakarlıkla görev yaptığını belirterek, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Basın, milletin müşterek sesidir' sözünü hatırlattı. Başkan Akın, tüm basın çalışanlarının 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı'nı içtenlikle kutladı.

    <p><strong>BALIKESİR-<a href="http://bha.net.tr">BHA</a></strong></p>

    <p>Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, basında sansürün kaldırılışının yıl dönümü olarak kutlanan 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Mesajında, özgür ve tarafsız bir basının güçlü ve demokratik toplumların vazgeçilmezi olduğunu dile getiren Başkan Akın, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı Mustafa Kemal Atatürk’ün “Basın, milletin müşterek sesidir” sözleriyle kutladı.<br />

    Başkan Akın mesajında, “Özgür ve tarafsız bir basının varlığı güçlü ve demokratik toplumların vazgeçilmezidir. Depremden yangınlara tüm doğal afetlerde, yıkımlarda, savaşlarda ve toplumsal krizlerde en zorlu koşullarda canı pahasına önemli bir toplumsal görevi icra eden basın emekçilerimiz, halkımızı aydınlatmak için gecesini gündüzüne katarak çalışıyor. Cumhuriyet öncesinden Milli Mücadelemize, en zorlu darbe koşullarından savaşlara kadar demokrasi ve aydınlanma yolculuğumuzda yolumuza ışık tutan tüm basın emekçilerimizi saygıyla anıyorum. Bugün, halkımızın fikirlerine ışık tutan, demokrasimizin güçlü sesi basın emekçilerimize de cesaret ve fedakârlıklarından dolayı teşekkür ediyorum. Demokrasi ve özgürlüklerimizin teminatı Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, “Basın, milletin müşterek sesidir” diyerek ifade ettiği basınımızın güzide temsilcilerinin 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutlarım.” ifadelerini kullandı.</p>

    Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, 24 Temmuz Basın Bayramı mesajında, özgür ve tarafsız basının güçlü toplumların temel taşı olduğunu vurgulayarak, gazetecilerin fedakarca görev yaptığını belirtti. Başkan Akın, mesajında, basının depremlerden savaşlara kadar her türlü zorlu koşulda halkı bilgilendirme görevini üstlendiğini ifade etti. Atatürk'ün basının milletin ortak sesi olduğu yönündeki sözünü hatırlatan Akın, tüm basın mensuplarının bayramını kutlayarak, demokrasi ve özgürlüklere olan katkılarından dolayı teşekkür etti. Bu mesaj, Başkan Akın'ın basına verdiği önemi ve desteği açıkça ortaya koymaktadır.

    BENZER HABER
    İlk Yorumu Sen Yaz
    code