18 Ekim 2026 Pazar
DOLAR 49.56 ₺
EURO 55.77 ₺
STERLIN 66.15 ₺
G.ALTIN 6,633.21 ₺
BTC 81,520.75 $
ETH 2,425.95 $
BİST 0.00

    Bilecik ceviz üretiminde Türkiye 3’üncüsü

    TeknolojiGündemBilecik 32
    Yayınlama: Kaynak: İGF Haber Ajansı

    Bilecik ceviz üretiminde Türkiye 3’üncüsü

    Bilecik’te, 57 bin dekar arazide yıllık 17 bin ton ceviz üretimi gerçekleştirilirken bu üretimle Bilecik, Türkiye üçüncüsü oldu.

    Pazaryeri Gündem / BİLECİK (İGFA) - Bilecik’in Gölpazarı ilçesine bağlı Karaahmetler köyünde vatandaşlarla birlikte ceviz hasadına katılan Vali Şefik Aygöl, 82 farklı ürün çeşidinden biri olan ceviz üretiminde, yıllık 17bin ton üretim ile Türkiye ortalamasına göre üçüncü sırada yer almanın gururunu yaşadıklarını söyledi.

    57 bin dekar arazide ceviz ekimi yapıldığını kaydeden Vali Aygöül, bu arazilerin 30 bin dekarının son 5 yılda devlet desteği ile üretime kazandırıldığına dikkati çekerek, "Çiftçilerimizi tebrik ediyorum. Tarımın güçlü şehri Bilecik’te, durmadan, yorulmadan üretime devam edeceğiz.” diye konuştu.

    BENZER HABER
    İlk Yorumu Sen Yaz
    code