Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, BUSKİ'nin yatırımlarını finanse etmek amacıyla su tarifelerinde yapılan düzenlemeyi savundu. Bozbey, bu düzenlemenin geleceğe yönelik yatırımların bir parçası olduğunu belirtti. 'Bursa'yı geleceğe hazırlıyoruz' diyen Bozbey, belediyeciliğin sadece asfalt dökmekten ibaret olmadığını, aynı zamanda eğitim, kültür ve sanatla da ilgilenilmesi gerektiğini vurguladı. Alternatif kaynaklar bulup 25-30 sene sonrasını düşünmek zorunda olduklarını ifade eden Başkan Bozbey, doğruyu saklamanın mümkün olmadığını ve dürüstlük ilkesiyle hareket ettiklerini söyledi. Şehrin altyapısını güçlendirmek ve her yere hizmet götürmek için çalıştıklarını sözlerine ekledi.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, BUSKİ’nin yatırımlarını sürdürebilmesi için su tarifelerinde düzenleme yapıldığını hatırlatarak, “Geleceğe yatırım yapıyoruz ve Bursa’yı geleceğe hazırlıyoruz. Bizim doğruyu saklamamız mümkün değil. Eğriyle de hiç işimiz yok” dedi.
Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’nin kasım ayı ikinci oturumu, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in başkanlığında yapıldı. Büyükşehir Belediyesi tarafından altyapıdan üstyapıya, kentsel dönüşümden kültür sanata kadar birçok alanda yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Mustafa Bozbey, meclis üyelerinin sorularını da yanıtladı. Belediyeciliğin asfalt dökmekten ibaret olmadığını söyleyen Başkan Mustafa Bozbey, “Bir yandan şehrimizin altyapısını güçlendirmek, her yere hizmet götürmek için çalışırken, bir yandan da eğitimle, kültürle ve sanatla Bursa’yı ve gençlerimizi geleceğe hazırlıyoruz” diye konuştu.
“Eğriyle de hiç işimiz yok”
Su tarifelerinde yapılan düzenlemeye de değinen Başkan Mustafa Bozbey, “İlçe belediyelerinin katı atık bedellerini ayrı tutarsanız, söylenen yüzdenin çok çok altında olduğunu görürsünüz. Katı atık bedelleri, ilçe belediye başkanlarının talebidir. Sayıştay’ın tenkidi üzerine gelmiş ve burada onaylanmıştır. Üstelik oybirliğiyle onaylandı. BUSKİ’nin yatırımlarını yapabilmesi için bir düzenlemenin yapılması zaruriydi. Artık Bursa, su şehri değil. Geleceğe yatırım yapıyoruz ve Bursa’yı geleceğe hazırlıyoruz. Alternatif kaynakları bulup, yatırım yapıp 25-30 sene sonrasını düşünmek zorundayız. Burada sürdürülebilir bir anlayışı ortaya koymak zorundayız. Bizim doğruyu saklamamız mümkün değil. Eğriyle de hiç işimiz yok” dedi.
“Projeler hayata geçirilecek”
Bursa’da bir yerden bir yere rahatlıkla ulaşılabilmesi için 120 kilometre raylı sisteme ihtiyaç duyulduğunu anlatan Başkan Mustafa Bozbey, bu konudaki projeleri adım adım gerçekleştireceklerini ve hazırlıkların yapıldığını söyledi. Bursalıların hizmetkârı olduklarını, vatandaş talebinin kendileri için geçerli olduğunu belirten Başkan Mustafa Bozbey, yanan bölgelerde ağaçlandırma çalışmalarına başlandığını, Büyükşehir Belediyesi’nin de katkı sunacağını ifade etti.
Kaynak: (KAHA) Kapsül Haber Ajansı
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, su tarifelerindeki düzenlemenin BUSKİ'nin yatırımlarının devamlılığı için zaruri olduğunu yineledi. Katı atık bedellerinin ilçe belediyelerinin talebi üzerine Sayıştay'ın tenkidiyle gündeme geldiğini ve oybirliğiyle onaylandığını hatırlattı. Bursa'nın artık sadece bir 'su şehri' olmadığını, geleceğe yönelik yatırımlarla sürdürülebilir bir anlayışın benimsendiğini belirtti. Bozbey ayrıca, Bursa'da ulaşım sorununu çözmek için 120 kilometre raylı sistem hedefini ve bu konudaki projelerin adım adım hayata geçirileceğini açıkladı. Yanan bölgelerde ağaçlandırma çalışmalarına başlandığını ve Büyükşehir Belediyesi'nin de katkı sağlayacağını sözlerine ekledi.