Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde yayınladığı anlamlı mesajla engelli vatandaşlarımıza yönelik farkındalığı artırmayı hedefliyor. Duran, mesajında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın engellilere yönelik adaletsizliklerin giderilmesi gerektiği yönündeki vurgusunu hatırlatarak, devletin bu konudaki kararlılığını bir kez daha yineledi. İletişim Başkanlığı olarak, engelsiz bir iletişim ortamı oluşturmak için yapılan çalışmaları detaylandıran Duran, her bireyin sesine kulak verme prensibiyle hareket ettiklerini belirtti. Engelsiz CİMER ve Kulak Ver Projesi gibi projelerle, iletişimde fırsat eşitliğinin sağlanması amaçlanıyor. Duran'ın mesajı, engelli bireylerin toplumla bütünleşmesine katkıda bulunacak adımların önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
ANKARA-BHA
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla sosyal medya hesabından mesaj yayımladı. Duran, bu günün toplumsal dayanışmanın ve engelleri birlikte aşma iradesinin güçlü bir göstergesi olduğunu belirtti.
Duran, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın engelli vatandaşlara yönelik adaletsizliklerin ortadan kaldırılmasının devletin asli görevi olduğuna dair sözlerini hatırlatarak, Türkiye’nin tüm kurumlarıyla engelli bireylerin yaşamını kolaylaştırmaya odaklandığını ifade etti.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı olarak erişilebilir ve kapsayıcı bir iletişim ortamını güçlendirmeye devam ettiklerini vurgulayan Duran, “Her bireyin sesine kulak verilen bir iletişim anlayışını sürdürüyoruz” dedi.
Duran, Engelsiz CİMER, Kulak Ver Projesi ve Engelsiz Erişim ve İletişim Kılavuzu gibi çalışmalarla iletişimde fırsat eşitliğini geliştirmeyi hedeflediklerini belirtti.
Mesajında, Dünya Engelliler Günü’nün engelli bireylere yönelik farkındalık ve duyarlılığın artmasına katkı sağlamasını temenni etti.
Burhanettin Duran'ın 3 Aralık Dünya Engelliler Günü mesajı, engelli bireylerin haklarına ve yaşam standartlarının iyileştirilmesine yönelik önemli bir çağrı niteliği taşıyor. Mesajda, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'nın bu alandaki çalışmaları vurgulanırken, Engelsiz CİMER ve Kulak Ver Projesi gibi projelerle iletişimde fırsat eşitliğinin artırılması hedefleniyor. Duran, toplumsal dayanışmanın ve engelleri birlikte aşma iradesinin önemine dikkat çekerek, her bireyin sesinin duyulduğu bir iletişim ortamının oluşturulması gerektiğini ifade ediyor. Bu mesaj, engelli bireylere yönelik farkındalığın ve duyarlılığın artmasına katkı sağlamayı amaçlıyor ve Türkiye'nin engelli hakları konusundaki kararlılığını bir kez daha gösteriyor.