17 Mayıs 2025 Cumartesi
DOLAR 38.89 ₺
EURO 43.45 ₺
STERLIN 51.67 ₺
G.ALTIN 3,997.10 ₺
BTC 102,409.86 $
ETH 2,472.81 $
BİST 9,668.36

    Bursa'da Kitap Rüzgarı: "Bir Kitap Bir Yazar" Etkinliğiyle Edebiyat Şöleni!

    Kültür & SanatBursa 5
    Yayınlama: 16 Mayıs 2025 Cuma 14:02 Kaynak: Piha Haber Ajansı

    Bursa'da düzenlenen "Bir Kitap Bir Yazar" etkinliği, Gazeteci Yazar Gürhan Adana'yı ağırladı. Okurlar, Adana'nın "Yağmur Meleği" romanını yazarla birlikte değerlendirme fırsatı buldu.

    Bursa'da Kitap Rüzgarı:

    Bursa'da edebiyatseverler için kaçırılmayacak bir fırsat doğdu! "Bir Kitap Bir Yazar" serisi, Gazeteci Yazar Gürhan Adana'nın katılımıyla renkleniyor. Adana'nın ses getiren romanı "Yağmur Meleği", okurlarıyla buluşarak derinlemesine bir sohbete zemin hazırladı. Kitapta işlenen evlilik dinamikleri ve toplumsal değişimler, katılımcılar arasında yoğun bir tartışma ortamı yarattı. Etkinlik, okuma gruplarının kitaplara olan ilgisini artırmasıyla da dikkat çekiyor. Bursa'daki bu edebiyat şölenine siz de davetlisiniz!

    Okuma grubunun bu ayki konuğu Gazeteci Yazar Gürhan Adana oldu. Okuma grubunun üyeleri Adana’nın “Yağmur Meleği” adlı romanını yazarıyla değerlendirdi. Kitabın yazım sürecine ilişkin soruların yanı sıra sormak istedikleri soruları sorma fırsatı bulan okuma grubu üyeleri, özellikle günümüzdeki evliliklerle kadın erkek ilişkilerinde yaşanan sorunların kitapta akıcı bir dille anlatıldığını ifade ettiler.

    8 yılda yazımını tamamladığı kitabının gördüğü ilgiden memnun olduğunu söyleyen Adana, bugünlerde gerçekleşen toplumsal değişimlerin kadın erkek ilişkilerini de doğrudan etkilediğini vurguladı. Kadının da erkeğin de ilgi ve değer görmediğine yönelikortak şikâyetlerine dikkat çeken Adana, “Küçük bir söz ya da bir davranışla üstesinden gelinebilecek bir sıkıntı, zamanla büyüyüp önü alınamaz bir duruma geliyor. Bunun temel nedeni eşler arasındaki iletişim eksikliğidir. Sorunların çözümsüz bırakılmasının bedelinin çok ağır olduğunun farkına varılmalıdır” dedi.
    Adana, son yıllarda kurulan okuma gruplarının kitaba ve okumaya olan ilgi ve isteği arttırdığını sözlerine ekledi.

    29 Ekim Kadınları Derneği Yenişehir Şube Başkanı Serpil Kayar da her ay 1 ya da 2 kitap okuyup bir araya gelerek değerlendirme yaptıklarını ifade etti. Yazar Adana’nın konuk olmasından ötürü memnun olduklarını belirten Kayar, “Çok memnun kaldık. Kitabı beğendik. Konusu çok güzel. Ayrıntı zenginliği dikkat çekiyor. Toplumsal sorunumuz bu. Güncel bir mesele. Evlilikteki iletişimsizliğin tehlikeli ilişkilere kapı araladığını, aileleri sarstığını, insanları mutsuzluğa sürüklediğini görüyoruz” diye konuştu.

    Bursa'da gerçekleşen "Bir Kitap Bir Yazar" etkinliğinde Gazeteci Yazar Gürhan Adana'nın "Yağmur Meleği" romanı mercek altına alındı. Okurlar, kitapta ele alınan kadın-erkek ilişkileri, evliliklerdeki iletişim eksikliği ve toplumsal değişimlerin etkileri üzerine Adana ile interaktif bir söyleşi gerçekleştirdi. Adana, kitabının gördüğü ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirirken, okuma gruplarının kitaba olan ilgiyi artırmadaki rolüne vurgu yaptı. 29 Ekim Kadınları Derneği Yenişehir Şube Başkanı Serpil Kayar, etkinliğin ve kitabın güncel toplumsal sorunlara dikkat çekmesinden duyduğu memnuniyeti ifade etti. Etkinlik, edebiyatseverlerin bir araya gelerek kitapları tartışma ve yazarlarla etkileşim kurma imkanı sunması açısından önem taşıyor.

    BENZER HABER
    İlk Yorumu Sen Yaz
    code