10 Ağustos 2025 Pazar
DOLAR 40.71 ₺
EURO 47.43 ₺
STERLIN 54.79 ₺
G.ALTIN 4,444.44 ₺
BTC 116,710.91 $
ETH 4,037.73 $
BİST 10,972.63

    Çanakkale'de Yangın Sonrası Elektrik Hatları Onarılıyor: UEDAŞ Sahada!

    Gündem 5
    Yayınlama: 10 Ağustos 2025 Pazar 11:20 Kaynak: Kapsül Haber Ajansı

    Çanakkale'deki orman yangınlarının ardından UEDAŞ ekipleri, enerji hatlarını onarmak ve güvenliği sağlamak için aralıksız çalışıyor. Şebeke kontrol ve onarım çalışmaları hızla devam ediyor.

    Çanakkale'de Yangın Sonrası Elektrik Hatları Onarılıyor: UEDAŞ Sahada!

    Türkiye, orman yangınlarıyla mücadele ederken, UEDAŞ ekipleri Çanakkale'de büyük bir özveriyle çalışıyor. Yangınların etkilediği bölgelerdeki enerji altyapısının yeniden ayağa kaldırılması için UEDAŞ, AFAD ile koordineli bir şekilde hareket ediyor. Kontrollü enerji kesintileriyle yangın riskini minimize eden ekipler, hasar tespit çalışmalarının ardından onarımlara başladı. UEDAŞ'ın SCADA sistemiyle elektrik şebekesini sürekli izlemesi ve saha ekiplerinin aralıksız mesaisi, bölgedeki enerji arzının güvenliğini sağlıyor. Yangınla mücadele eden ekiplere de destek veren UEDAŞ, jeneratör ve projektörlerle kritik noktalara ışık tutuyor.

    Ülke genelinde farklı bölgelerde etkili olan orman yangınlarına karşı mücadele sürerken, Çanakkale Merkez ve Bayramiç’teki yangınlara müdahale edilen alanlarda UEDAŞ ekipleri çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

    Türkiye, peş peşe çıkan orman yangınlarına karşı yoğun bir mücadele yürütüyor. UEDAŞ, enerji altyapısının güvenliğini sağlamak amacıyla sahada çeşitli müdahaleler gerçekleştiriyor. Şirket faaliyet gösterdiği Çanakkale’de yangından etkilenen bölgelerde, şebekenin kontrol ve onarım çalışmalarına başladı. Aynı zamanda yangında görevli ekiplerin toplanma alanlarına da sepetli araçlarla projektör ve jeneratör desteği sağlanıyor.

    Yangın Riskine Karşı Kontrollü Enerji Yönetimi

    UEDAŞ, AFAD ile koordineli olarak hızlı bir şekilde yangından etkilenen ve etkilenme riski bulunan bölgelerde kontrollü enerji kesintileri uyguladı. Sahaya yönlendirilen teknik ekipler tarafından hasar tespit çalışmaları ve müdahaleler gerçekleştirildi. Çanakkale Merkez ve Bayramiç’te yapılan şebeke hasar tespitlerinin ardından enerji şebekeleri kademeli olarak yeniden devreye alındı.

    Enerji arzının can ve mal güvenliği açısından kritik önem taşıdığı bu dönemde UEDAŞ, SCADA sistemiyle elektrik şebekesinin tüm kontrol, kumanda ve izleme faaliyetlerini online olarak takip ederken saha çalışmaları ile de aralıksız mesaisini sürdürüyor.

    Çanakkale'de meydana gelen orman yangınlarının ardından UEDAŞ, bölgedeki enerji altyapısını onarmak ve yeniden devreye almak için yoğun bir çalışma yürütüyor. AFAD ile koordineli olarak kontrollü enerji kesintileri uygulayan UEDAŞ ekipleri, hasar tespit çalışmalarının ardından şebeke onarımlarına başladı. Enerji arzının kritik önem taşıdığı bu süreçte, UEDAŞ SCADA sistemiyle şebekeyi anlık olarak takip ediyor ve saha ekipleriyle birlikte aralıksız çalışıyor. Amaç, bölgedeki enerji arzının güvenli ve kesintisiz bir şekilde sağlanması ve yangınla mücadele eden ekiplere destek olunması.

    BENZER HABER
    İlk Yorumu Sen Yaz
    code