3 Ekim 2025 Cuma
DOLAR 41.69 ₺
EURO 48.97 ₺
STERLIN 56.13 ₺
G.ALTIN 5,176.80 ₺
BTC 118,603.58 $
ETH 4,364.85 $
BİST 10,946.85

    CHP İstanbul Kongre Davası: Görevden Alma Kararı 21 Kasım'a Ertelendi!

    Gündem 11
    Yayınlama: 3 Ekim 2025 Cuma 12:23 Kaynak: Birlik Haber Ajansı

    CHP İstanbul İl Kongresi davasında flaş gelişme! Görevden alma kararına ilişkin duruşma ertelendi, istinaf süreci bekleniyor.

    CHP İstanbul Kongre Davası: Görevden Alma Kararı 21 Kasım'a Ertelendi!

    İstanbul'da CHP kulislerini sarsan kongre davasında sıcak gelişmeler yaşanıyor. İl Başkanı Özgür Çelik ve yönetimi hakkında verilen görevden alma kararının yankıları sürerken, mahkeme süreci yeni bir aşamaya evrildi. Duruşma neden ertelendi? İstinaf sürecinin bu davadaki rolü ne olacak? CHP'nin kurultay takvimi bu karardan nasıl etkilenecek? İşte tüm detaylar...

    İSTANBUL - BHA

    CHP’nin 38. Olağan İstanbul İl Kongresi’nde İl Başkanı seçilen Özgür Çelik ile yönetim ve disiplin kurulu hakkında verilen “tedbiren görevden uzaklaştırma” kararına ilişkin davanın ilk duruşması bugün görüldü. İstanbul 45. Asliye Hukuk Mahkemesi, istinaf sürecinin beklenmesine karar verirken, reddi hâkim talebini ise reddetti. Duruşma 21 Kasım’a bırakıldı.

    Dava süreci nasıl başladı?

    8 Ekim 2023’te gerçekleştirilen CHP 38. Olağan İstanbul İl Kongresi, İl Delegesi Özlem Erkan’ın açtığı dava ile yargıya taşındı. Erkan, kongrede “irade fesadı halleri” ve “suç kapsamlı eylemler” bulunduğunu öne sürdü. Mahkemeye sunulan dilekçede, delegelerin maddi çıkarlar karşılığında yönlendirildiği, oy kullanan delege sayısının 600 sınırını aştığı ve kongrede usulsüzlük yapıldığı iddiaları yer aldı.

    İstanbul 45. Asliye Hukuk Mahkemesi, 2 Eylül 2025 tarihli ara kararıyla Özgür Çelik, İl Yönetimi ve İl Disiplin Kurulu üyelerini tedbiren görevden uzaklaştırmış; Gürsel Tekin, Zeki Şen, Hasan Babacan, Müjdat Gürbüz ve Erkan Narsap’tan oluşan geçici kurulu CHP İstanbul İl Başkanı ve yönetim organları yerine görevlendirmişti.

    CHP’nin itirazı sonucu duruşma açıldı

    CHP’nin ihtiyati tedbir kararına yaptığı itirazın ardından dava duruşmalı olarak görülmeye başlandı. Tarafların avukatlarının katıldığı duruşmada mahkeme, CHP’nin tüm itirazlarını değerlendirme kararı aldı.

    Kurultay takvimi de etkilenmişti

    Mahkemenin aldığı önceki karar doğrultusunda, CHP Merkez Yönetim Kurulu tarafından başlatılan 39. Olağan Kurultay sürecinde İstanbul İl Örgütü’nün yürüttüğü seçim çalışmaları da tedbiren durdurulmuştu.

    CHP İstanbul İl Kongresi'nde yaşanan usulsüzlük iddiaları üzerine açılan dava, CHP'nin iç işleyişini ve siyasi dengelerini derinden etkiliyor. Mahkemenin istinaf sürecini bekleme kararı, davanın seyrini belirsizliğe iterken, 21 Kasım'daki duruşma öncesinde tarafların nasıl bir strateji izleyeceği merak konusu. Bu süreç, sadece İstanbul örgütünü değil, genel merkezdeki kurultay hazırlıklarını da doğrudan etkileyebilir. Dava ile ilgili tüm detayları ve olası sonuçlarını yakından takip etmeye devam edeceğiz.

    BENZER HABER
    İlk Yorumu Sen Yaz
    code