2 Mayıs 2026 Cumartesi
DOLAR 45.21 ₺
EURO 53.04 ₺
STERLIN 61.49 ₺
G.ALTIN 6,703.28 ₺
BTC 77,043.68 $
ETH 2,281.06 $
BİST 0.00

    Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan 'Sivas' mesajı

    Gündem 9
    Yayınlama: 4 Eylül 2024 Çarşamba 11:58 Kaynak: İGF Haber Ajansı

    Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan 'Sivas' mesajı

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sivas Kongresi’nin 105. yıl dönümü münasebetiyle yayımladığı mesajında, Sivas Kongresi'nde alınan tarihi kararların Kurtuluş Savaşı'nın yolunu açtığı gibi, Cumhuriyetimizin istikbaline de yön verdiğini söyledi.

    ANKARA (İGFA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sivas Kongresi’nin 105. yıl dönümü münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

    İletişim Başkanlığı'ndan aktarılan habere göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan mesajında şunları kaydetti:

    "Sivas Kongresi’nde her türlü imkânsızlık içerisinde azimle birliğini, beraberliğini muhafaza eden Türk milleti, İstiklal Mücadelesini zaferle sonuçlandırmıştır. İstikbalimizin önemli başlangıç noktalarından biri olan Sivas Kongresi’nde alınan tarihi kararlar, Kurtuluş Savaşı’nın yolunu açtığı gibi, Cumhuriyetimizin istikbaline de yön vermiştir. Bundan 105 sene evvel Sivas’ta, bağımsızlık ve vatan aşkıyla yakılan meşale, muasır medeniyet yürüyüşümüzde bugün de yolumuzu aydınlatmaktadır. Şanlı tarihimizle iftihar eden, kahraman ecdadımızla aynı ruh ve şuura sahip olan genç nesiller ülkemizi Türkiye Yüzyılı hedefine taşıyacaktır.  Bugün biz de adımlarımızı Sivas Kongresi’nde alınan ve Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini oluşturan kararlara bağlılık şuuruyla atıyoruz. Sivas Kongresi’nin yıl dönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere, tüm kahramanlarımızı saygı ve şükranla anıyor, bu Kongre’ye ev sahipliği yapan Sivaslıları ve tüm vatandaşlarımı en kalbi duygularla selamlıyorum."

    BENZER HABER
    İlk Yorumu Sen Yaz
    code