25 Nisan 2025 Cuma
DOLAR 38.42 ₺
EURO 43.68 ₺
STERLIN 51.24 ₺
G.ALTIN 4,074.22 ₺
BTC 93,729.63 $
ETH 1,768.98 $
BİST 9,450.39

    Dışişleri Bakanı Fidan, AB Güvenlik ve Savunma Girişimleri Toplantısına Katılacak

    Dünya 27
    Yayınlama: 4 Nisan 2025 Cuma 11:31 Kaynak: Birlik Haber Ajansı

    Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, AB'nin güvenlik ve savunma alanındaki yeni girişimlerini NATO Dışişleri Bakanları'na aktaracak. Ayrıca, İzlanda ve Birleşik Krallık Dışişleri Bakanları ile ikili görüşmeler de gerçekleştirecek.

    Dışişleri Bakanı Fidan, AB Güvenlik ve Savunma Girişimleri Toplantısına Katılacak

    Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Avrupa Birliği'nin güvenlik ve savunma alanındaki adımlarını Brüksel'de paylaşmak için hazırlanıyor. NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı'na katılacak olan Bakan Fidan, toplantıda önemli konuları değerlendirecek ve stratejik görüşmeler gerçekleştirecek.

    ANKARA-BHA Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Brüksel’de düzenlenen NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı’na katıldı. Bakan Fidan, toplantı çerçevesinde Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı ve AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Kaja Kallas’ın, NATO Dışişleri Bakanları’na AB’nin güvenlik ve savunma alanında başlattığı yeni girişimleri aktaracağı oturuma katılacak. Dışişleri Bakanlığı kaynaklarından alınan bilgilere göre, Bakan Fidan ayrıca, İzlanda Dışişleri Bakanı Thorgerdur Katrín Gunnarsdóttir ve Birleşik Krallık Dışişleri Bakanı David Lammy ile ikili görüşmeler yapmayı planlıyor. 

    Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın katılımıyla gerçekleşen NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı, Avrupa'nın güvenlik ve savunma politikalarındaki son gelişmeleri ele aldı. Toplantıda Avrupa Birliği'nin güvenlik ve savunma alanında başlattığı yeni girişimler ön plana çıktı. Ayrıca, Bakan Fidan'ın İzlanda ve Birleşik Krallık Dışişleri Bakanları ile gerçekleştirdiği ikili görüşmeler, bölgesel diplomasiye yeni bir boyut kazandırdı.

    BENZER HABER
    İlk Yorumu Sen Yaz
    code