2 Mayıs 2024 Perşembe
DOLAR 32.33 ₺
EURO 34.73 ₺
STERLIN 40.62 ₺
ALTIN 2,411.19 ₺
BTC 57,641.14 $
ETH 2,940.81 $
BİST 10,045.74

Dışişleri'nden İsrail-İran gerilimi açıklaması

Dünya 3
Yayınlama: 19 Nisan 2024 Cuma 13:34 Kaynak: İGF Haber Ajansı Editör: Ahmet Yılmaz

Dışişleri Bakanlığı, gece saatlerinde yaşanan İsrail-İran arasındaki gerilime ilişkin yazılı bir değerlendirme yaparak 'Kalıcı çatışma riski var' ifadesini kullandı. Açıklamada, İsrail’in Şam’daki İran Büyükelçiliği’ne yaptığı uluslararası hukuka aykırı saldırıyla başlayan gerilimin, son gelişmelerin ardından kalıcı bir çatışmaya dönüşme riski bulunduğu belirtildi.

Dışişleri'nden İsrail-İran gerilimi açıklaması

Dışişleri Bakanlığı'ndan İsrail-İran arasındaki gerilime dair şok açıklama! Herkesi tedirgin eden risk açıklandı. Detaylar haberimizde!

Dışişleri Bakanlığı, gece saatlerinde yaşanan İsrail-İran arasındaki gerilime ilişkin yazılı bir değerlendirme yaparak "Kalıcı çatışma riski var" ifadesini kullandı.

ANKARA (İGFA) - Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "İsrail’in Şam’daki İran Büyükelçiliği’ne yaptığı uluslararası hukuka aykırı saldırıyla başlayan gerilimin, son gelişmelerin ardından kalıcı bir çatışmaya dönüşme riski bulunduğu kaydedildi.

Hadiselerin yakından takip edildiğinin altı çizilen açıklamada, "Tüm tarafları, daha büyük bir çatışmaya yol açabilecek adımlardan kaçınmaya davet ediyoruz. Uluslararası toplumun önceliği, Gazze’deki katliamın durdurulması ve Filistin devletinin kurularak bölgemizde kalıcı barışın sağlanması olmalıdır." ifadeleri yer aldı.

Dışişleri Bakanlığı, İsrail ve İran arasındaki gerilimin kalıcı çatışmaya evrilebilecek riskine dikkat çekti. Uluslararası toplumun çatışmayı önlemeye odaklanması çağrısı yapılarak, bölgede barışın sağlanması için adımlar atılması gerektiği vurgulandı.

İlk Yorumu Sen Yaz
code