Eğirdir Meyve Araştırma Enstitüsü, meyve ve bağ fidancılığı alanında dev bir organizasyona ev sahipliği yapıyor! Dünyanın dört bir yanından gelen bilim insanları ve sektör temsilcileri, sürdürülebilir üretimden iklim değişikliğinin etkilerine kadar birçok önemli konuyu ele alacak. Bu çalıştay, Türkiye'nin fidancılık sektöründeki rolünü güçlendirecek ve uluslararası iş birliklerine yeni bir soluk getirecek. Peki, bu önemli etkinlikte hangi yenilikler konuşulacak ve sektörümüz için ne gibi fırsatlar doğacak? İşte, merakla beklenen çalıştayın tüm detayları!
ISPARTA-BHA
Eğirdir Meyve Araştırma Enstitüsü (MAREM) ev sahipliğinde düzenlenen Uluslararası Meyve ve Bağ Fidancılığı Çalıştayı başladı. Türkiye’nin yanı sıra farklı ülkelerden bilim insanları, araştırmacılar ve sektör temsilcilerinin katıldığı etkinlikte, meyve ve bağ fidancılığında yenilikçi üretim teknikleri, sürdürülebilirlik yaklaşımları ve geleceğe yönelik stratejiler ele alınıyor.
Çalıştay kapsamında, fidancılık sektöründeki güncel gelişmeler, iklim değişikliğinin üretime etkileri ve modern yetiştiricilik uygulamaları üzerine sunumlar gerçekleştirilecek. Ayrıca, yerli üretimin güçlendirilmesi ve uluslararası iş birliklerinin artırılması da toplantının gündeminde yer alıyor.
Eğirdir'de başlayan Uluslararası Meyve ve Bağ Fidancılığı Çalıştayı, sektörün önde gelen isimlerini bir araya getirdi. Çalıştayda, fidancılık sektöründeki son gelişmeler, iklim değişikliğinin üretim üzerindeki etkileri ve modern yetiştiricilik teknikleri gibi konular detaylı bir şekilde tartışıldı. Ayrıca, yerli üretimin desteklenmesi ve uluslararası iş birliklerinin artırılması yönünde önemli adımlar atılması hedefleniyor. Bu çalıştay, Türk fidancılık sektörünün geleceğine ışık tutacak önemli bir platform olarak öne çıkıyor.