Aile Bakanlığı'ndan müjdeli haber! Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, engelli ve yaşlı vatandaşlara yönelik 6,8 milyar TL'lik aylık desteğini açıkladı. Detaylar için haberimizi takip edin.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Şubat ayına ilişkin 6,8 milyar lira tutarındaki yaşlı aylığı ve engelli aylıklarını hesaplara yatırdıklarını açıkladı.
Bakan Göktaş, yaptığı açıklamada, engelli ve yaşlılara yönelik kapsayıcı ve düzenli sosyal yardım programları geliştirdiklerini belirtti.
Engelli ve yaşlıların toplumsal hayata tam ve etkin katılımlarının yanı sıra bağımsız şekilde yaşayabilmeleri için eğitimden sağlığa, ekonomiden sosyal hayata her alanda onların yanlarında olduklarını vurgulayan Bakan Göktaş, "Bu doğrultuda şubat ayı için 3,8 milyar lira yaşlı aylığı, 3 milyar lira engelli aylığı olmak üzere toplam 6,8 milyar lira tutarındaki yaşlı aylığı ve engelli aylıklarını hesaplara yatırmaya başladık. Ödemelerin tüm vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, engelli ve yaşlı vatandaşların hayatlarını kolaylaştırmak için önemli adımlar attıklarını belirtti. Bu kapsamda şubat ayı itibarıyla toplamda 6,8 milyar lira tutarındaki yaşlı ve engelli aylıklarını vatandaşların hesaplarına yatırdıklarını söyledi. Bu desteklerin vatandaşların yaşamlarını kolaylaştıracağına inanıyoruz.