7 Temmuz 2025 Pazartesi
DOLAR 39.99 ₺
EURO 46.90 ₺
STERLIN 54.50 ₺
G.ALTIN 4,276.00 ₺
BTC 109,180.56 $
ETH 2,568.50 $
BİST 10,107.68

    Erdoğan ve DEM Parti Heyeti Beştepe'de Bir Araya Geldi: Kritik 'Terörsüz Türkiye' Zirvesi!

    Gündem 19
    Yayınlama: 7 Temmuz 2025 Pazartesi 15:29 Kaynak: Birlik Haber Ajansı

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, DEM Parti İmralı Heyeti'ni Beştepe'de kabul etti! Görüşmede 'Terörsüz Türkiye' sürecinin geleceği masaya yatırıldı.

    Erdoğan ve DEM Parti Heyeti Beştepe'de Bir Araya Geldi: Kritik 'Terörsüz Türkiye' Zirvesi!

    Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın DEM Parti heyeti ile Beştepe'de gerçekleştirdiği görüşme, Türkiye'nin siyasi gündemine bomba gibi düştü. 'Terörsüz Türkiye' hedefiyle yapılan bu tarihi zirve, çözüm sürecinde yeni bir sayfa açabilir mi? Taraflar, örgütün silah bırakması ihtimalini ve sonrasını detaylıca ele aldı. Pervin Buldan'ın 'tarihi bir görüşme' olarak nitelendirdiği buluşma, kamuoyunda büyük bir merak uyandırdı. Bu kritik zirveden ne gibi sonuçlar çıkacak? Türkiye'nin geleceği için ne anlama geliyor?

    ANKARA-BHA

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Terörsüz Türkiye” süreci kapsamında bugün Beştepe’de DEM Parti İmralı Heyeti’ni kabul etti. Görüşmede gündemi "Terörsüz Türkiye" sürecinin kritik aşaması örgütün silah bırakması olacak.

    Görüşmeye DEM Parti Van Milletvekili Pervin Buldan, DEM Parti Şanlıurfa Milletvekili Mithat Sancar, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın ve AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala katıldı.

    "Tarihi bir görüşme"

    Toplantı öncesinde basın mensuplarına kısa bir açıklama yapan Pervin Buldan, “Bu bizim açımızdan tarihi bir görüşme. Süreç yeni bir aşamaya giriyor. Bu dönemde istişareye her zamankinden fazla ihtiyaç var.” ifadelerini kullandı.

    Mithat Sancar ise görüşmede yalnızca mevcut gelişmelerin değil, olası silah bırakma sonrası sürecin de değerlendirileceğini belirtti. “Süreci ve sonrasının gerekliliklerini ele alacağız.” dedi.

    İkinci zirve

    Cumhurbaşkanı Erdoğan ile DEM Parti heyetinin bu, Nisan ayında yapılan ilk temasın ardından gerçekleşen ikinci buluşması oldu. 10 Nisan’da yapılan görüşmede taraflar, sürecin çerçevesine ilişkin genel ilkeleri ele almıştı.

    Cumhurbaşkanı Erdoğan ve DEM Parti heyeti arasındaki Beştepe zirvesi, 'Terörsüz Türkiye' sürecinde önemli bir dönüm noktası olarak değerlendiriliyor. Görüşmede örgütün silah bırakması olasılığı ve bu durumun yaratacağı etkiler detaylı bir şekilde masaya yatırıldı. DEM Parti temsilcileri, sürecin yeni bir aşamaya girdiğini ve istişareye her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulduğunu vurguladı. Mithat Sancar, sadece mevcut gelişmelerin değil, silah bırakma sonrası sürecin de değerlendirileceğini belirtti. Bu, Erdoğan ve DEM Parti heyetinin Nisan ayındaki ilk görüşmenin ardından gerçekleşen ikinci buluşma oldu ve sürecin geleceği açısından kritik önem taşıyor.

    BENZER HABER
    İlk Yorumu Sen Yaz
    code