2 Mayıs 2024 Perşembe
DOLAR 32.37 ₺
EURO 34.85 ₺
STERLIN 40.69 ₺
ALTIN 2,398.23 ₺
BTC 59,104.59 $
ETH 2,983.47 $
BİST 10,208.65

Erdoğan ve Romanya Cumhurbaşkanı Telefon Görüşmesi Yaptı

Dünya 3
Yayınlama: 19 Nisan 2024 Cuma 18:41 Kaynak: İGF Haber Ajansı Editör: Ahmet Yılmaz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Romanya Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede Türkiye ile Romanya ikili ilişkileri ve küresel konular ele alındı. Erdoğan, iki ülkenin üst düzey diyaloğunu artırmak için Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi mekanizmasının kurulmasının yararlı olacağını belirtti.

Erdoğan ve Romanya Cumhurbaşkanı Telefon Görüşmesi Yaptı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Romanya Cumhurbaşkanı arasında gerçekleşen telefon görüşmesi gündemde! İkili ilişkiler ve bölgesel konular masaya yatırıldı. Detaylar için okumaya devam edin!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Romanya Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

ANKARA (İGFA) - Cumhurbaşkanı Erdoğan, Romanya Cumhurbaşkanı lohannis ile telefonda görüştü

İletişim Başkanlığı'ndan aktarılan habere göre görüşmede Türkiye ile Romanya ikili ilişkileri, küresel ve bölgesel konuların ele alındığı belirtildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede iki ülkenin üst düzey diyaloğunu artırması gerektiğini, bunun için iki ülke arasında Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi mekanizması kurulmasının yararlı olacağını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Iohannis'in NATO genel sekreterliği adaylığının gündeme geldiği görüşmede, terör başta olmak üzere küresel ve bölgesel meydan okumalar karşısında NATO ülkelerinin güvenlik ve çıkarlarına hizmet edecek, İttifak'ın birliğini güçlendirecek, dayanışma ruhunu koruyup zenginleştirecek, NATO'nun savunma ve güvenlik bağlantılı istişarelerdeki asli rolüne öncelik verecek bir genel sekreterin seçilmesi gerektiğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Romanya Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis arasındaki telefon görüşmesinde, Türkiye ile Romanya arasındaki ilişkilerin derinleştirilmesi ve bölgesel konuların ele alınması ön plana çıktı. Görüşmede, NATO genel sekreterliği adaylığı da gündeme geldi ve terör gibi küresel tehditlere karşı alınacak tedbirler vurgulandı.

İlk Yorumu Sen Yaz
code