9 Ekim 2025 Perşembe
DOLAR 41.73 ₺
EURO 48.63 ₺
STERLIN 56.01 ₺
G.ALTIN 5,418.50 ₺
BTC 122,511.47 $
ETH 4,478.78 $
BİST 10,783.40

    Erdoğan'dan Gazze Ateşkesi Açıklaması: Türkiye Süreci Yakından İzleyecek!

    Gündem 19
    Yayınlama: 9 Ekim 2025 Perşembe 10:12 Kaynak: Birlik Haber Ajansı

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazze'de sağlanan ateşkesle ilgili memnuniyetini dile getirerek, Türkiye'nin sürecin yakın takipçisi olacağını vurguladı.

    Erdoğan'dan Gazze Ateşkesi Açıklaması: Türkiye Süreci Yakından İzleyecek!

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şarm El Şeyh'te gerçekleşen ve Türkiye'nin de destek verdiği Hamas-İsrail görüşmelerinin Gazze'de ateşkesle sonuçlanmasından duyduğu memnuniyeti sosyal medya hesabından duyurdu. ABD Başkanı Donald Trump'a ve anlaşmaya katkı sağlayan Katar ve Mısır'a teşekkürlerini ileten Erdoğan, Filistin davasına olan bağlılığını yineledi. Türkiye'nin ateşkesin eksiksiz uygulanmasını titizlikle takip edeceğini belirten Cumhurbaşkanı, Filistin halkının haklı mücadelesine desteklerinin süreceğini vurguladı. Erdoğan'ın bu açıklamaları, Türkiye'nin bölgedeki barış çabalarına verdiği önemi bir kez daha ortaya koyuyor.

    ANKARA - BHA

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Şarm El Şeyh’de yürütülen ve Türkiye olarak bizim de katkı sağladığımız Hamas-İsrail görüşmelerinin Gazze’de ateşkesle sonuçlanmasından büyük memnuniyet duyuyorum.” ifadelerini kullandı.

    Erdoğan, İsrail hükümetinin ateşkese yönlendirilmesinde siyasi irade gösteren ABD Başkanı Donald Trump’a, ayrıca anlaşmanın sağlanmasında önemli katkıları bulunan kardeş ülkeler Katar ve Mısır’a teşekkür etti.

    “Sürecin yakın takipçisi olacağız”

    Türkiye’nin anlaşmanın tüm maddelerinin eksiksiz uygulanmasını yakından takip edeceğini belirten Erdoğan, “Filistin’de 1967 sınırları temelinde, başkenti Doğu Kudüs olan, bağımsız ve egemen bir Filistin devleti kurulana dek mücadelemizi sürdüreceğiz.” dedi.

    “Filistinli kardeşlerime en kalbî selamlarımı iletiyorum”

    Açıklamasında Filistin halkına da seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

    “Bu vesileyle, iki yıldır tarifsiz acılar çeken, gayriinsani koşullar altında onurlu bir yaşam mücadelesi veren; yakınlarını, dostlarını kaybeden, tüm zorluklara rağmen izzetli duruşlarını koruyan Filistinli kardeşlerimi en kalbî muhabbetlerimle selamlıyorum. Rabb’im Filistinli kardeşlerimizin yar ve yardımcısı olsun, şehitlerimizin ruhlarını şad, mekânlarını cennet eylesin.”

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazze'deki ateşkesin sağlanmasında emeği geçenlere teşekkür ederken, Türkiye'nin bu süreçteki rolünü ve Filistin davasına olan desteğini vurguladı. Ateşkesin tüm maddelerinin eksiksiz uygulanmasının önemine dikkat çeken Erdoğan, Filistin'de bağımsız bir devlet kurulana kadar mücadeleye devam edeceklerini belirtti. Filistin halkına yönelik selamlarını ileten Cumhurbaşkanı, onların yaşadığı zorluklara rağmen onurlu duruşlarını korumalarına hayranlık duyduğunu ifade etti. Bu açıklamalar, Türkiye'nin bölgedeki barış ve istikrarın sağlanmasına yönelik kararlılığını ve Filistin halkının yanında olduğunu açıkça göstermektedir.

    BENZER HABER
    İlk Yorumu Sen Yaz
    code