10 Mayıs 2025 Cumartesi
DOLAR 38.78 ₺
EURO 43.89 ₺
STERLIN 51.65 ₺
G.ALTIN 4,147.59 ₺
BTC 102,740.03 $
ETH 2,195.54 $
BİST 9,390.51

    Erdoğan'dan MÜSİAD'a Müjde: Yatırım ve İhracat Teşvikleri Artıyor!

    Gündem 20
    Yayınlama: 9 Mayıs 2025 Cuma 16:36 Kaynak: Birlik Haber Ajansı

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, MÜSİAD Genel Kurulu'nda yatırım ve ihracat teşviklerini duyurarak, Türk ekonomisinin güçlü temeller üzerinde yükseldiğini vurguladı.

    Erdoğan'dan MÜSİAD'a Müjde: Yatırım ve İhracat Teşvikleri Artıyor!

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MÜSİAD 28. Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, Türkiye ekonomisinin son dönemdeki performansına dikkat çekti. Yıllık enflasyondaki düşüşü ve büyüme altyapısının güçlenmesini vurgulayan Erdoğan, yatırımcılar için yeni teşviklerin müjdesini verdi. MÜSİAD'ın Türkiye'nin ekonomik başarı hikayesindeki rolüne değinen Cumhurbaşkanı, iş dünyasını ihracat ve üretime daha fazla odaklanmaya çağırdı. Muhalefetin ekonomik politikalara yönelik eleştirilerini de yanıtlayan Erdoğan, birlik ve beraberlik mesajı verdi. Bu önemli açıklama, Türk ekonomisi için yeni bir dönemin başlangıcı olabilir mi?

    ANKARA-BHA Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen MÜSİAD 28. Olağan Genel Kurulu’nda iş dünyasına ve kamuoyuna seslendi. Konuşmasında ekonomik gelişmeleri değerlendiren Erdoğan, son iki yılda hayata geçirilen reformların Türkiye ekonomisinin temellerini güçlendirdiğini ve makroekonomik istikrarı pekiştirdiğini vurguladı. Yıllık enflasyonun 11 aydır kesintisiz bir şekilde düştüğüne dikkat çeken Erdoğan, Türkiye’nin büyüme altyapısının güçlendiğini belirterek, bu gelişmelerin kalıcı ve sürdürülebilir olduğunu söyledi. Ayrıca, yatırımcılar için sağlanan 300 milyar TL’lik kaynak ve Eximbank’ın sermayesinin artırılması gibi önemli adımlara da değindi. Erdoğan, MÜSİAD’a olan özel bağlarını hatırlatarak, bu camianın Türkiye'nin ekonomik başarı hikâyesinde büyük payı olduğunu ifade etti. Ayrıca, Türk iş dünyasını ihracat ve üretime daha fazla odaklanmaya çağırdı. Konuşmasında muhalefeti de eleştiren Erdoğan, özellikle ana muhalefet liderinin yerli markalara karşı boykot çağrıları yapmasını "ekonomik tetikçilik" olarak tanımladı. Bu tür tutumların Türkiye’nin ekonomik geleceğini baltalayabileceğini belirten Erdoğan, muhalefetin hükümetin zarar görmesi için ekonomiyle oynamayı "hastalıklı bir zihniyet" olarak nitelendirdi. Son olarak tüm siyasi aktörlere çağrıda bulunan Erdoğan, Türkiye'nin kutuplaşmaya değil, iç cephesini güçlendirmeye ihtiyacı olduğunu vurguladı. "Yangına körükle gitme yanlışından dönülmeli" şeklinde konuşarak, sağduyu ve birlik çağrısında bulundu.

    Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın MÜSİAD Genel Kurulu'ndaki konuşması, Türkiye ekonomisinin mevcut durumu ve geleceğine dair önemli mesajlar içeriyor. Yatırım ve ihracat teşviklerinin artırılması, ekonomik büyümenin sürdürülebilirliği açısından kritik bir adım olarak değerlendiriliyor. Erdoğan'ın muhalefete yönelik eleştirileri ve birlik çağrısı, siyasi arenadaki tansiyonu düşürmeye yönelik bir çaba olarak yorumlanabilir. Sonuç olarak, bu konuşma Türkiye ekonomisi ve siyaseti için önemli bir dönüm noktası olabilir ve önümüzdeki dönemde atılacak adımları şekillendirebilir.

    BENZER HABER
    İlk Yorumu Sen Yaz
    code