2 Mayıs 2024 Perşembe
DOLAR 32.34 ₺
EURO 34.76 ₺
STERLIN 40.77 ₺
ALTIN 2,409.77 ₺
BTC 57,412.96 $
ETH 2,927.64 $
BİST 10,045.74

Erzincan Altın Madeni Kazası İncelemesi İçin Meclis Araştırma Komisyonu Göreve Hazır

Gündem 2
Yayınlama: 19 Nisan 2024 Cuma 10:41 Kaynak: İGF Haber Ajansı Editör: Ahmet Yılmaz

Erzincan’ın İliç ilçesindeki bir altın madeninde meydana gelen kazanın tüm yönleriyle araştırılması ve benzer kazaların önlenmesine yönelik tedbirlerin belirlenmesi amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonu üye seçimine dair karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Komisyonun başkanı AK Parti Antalya Milletvekili Atalay Uslu oldu, başkanvekili AK Parti Bolu Milletvekili Yüksel Coşkunyürek, sözcüsü MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan ve katip üye CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül olarak belirlendi

Erzincan Altın Madeni Kazası İncelemesi İçin Meclis Araştırma Komisyonu Göreve Hazır

Erzincan'ın İliç ilçesindeki altın madeni kazasının detaylı bir incelemesi için Meclis tarafından atanan komisyon belirlendi. AK Parti Antalya Milletvekili Atalay Uslu'nun başkanlığındaki komisyon, benzer kazaların önlenmesi için tedbirler üzerinde çalışacak.

Erzincan'ın İliç ilçesindeki bir altın madeninde meydana gelen kazanın tüm yönleriyle araştırılması ve benzer kazaların önlenmesine yönelik tedbirlerin belirlenmesi amacıyla kurulan Meclis Araştırması Komisyonu'na üye seçimine dair karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

ANKARA (İGFA) - Erzincan’ın İliç İlçesindeki Bir Altın Madeninde Meydana Gelen Kazanın Tüm Yönleriyle Araştırılması ve Benzer Kazaların Önlenmesine Yönelik Tedbirlerin Belirlenmesi Amacıyla Kurulan Meclis Araştırması Komisyonuna Üye Seçimine Dair karara göre, konuya ilişkin kurulan Meclis Araştırma Komisyonu'nun Başkanı AK Parti Antalya Milletvekili Atalay Uslu oldu.

Komisyonda, AK Parti Bolu Milletvekili Yüksel Coşkunyürek komisyon başkanvekili, MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan komisyon sözcüsü, CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül ise katip üye olarak belirlendi.

Komisyon üyeleri şöyle belirlendi:

Erzincan’daki altın madeni kazasının ardından kurulan Meclis Araştırma Komisyonu, konunun tüm detaylarını titizlikle inceleyerek benzer olayların yaşanmasını engellemeyi hedefliyor. Atalay Uslu liderliğindeki komisyon, kazanın nedenleri ve alınacak önlemleri belirleyerek gelecekteki doğal afet risklerine karşı tedbirler geliştirmeyi planlıyor.

İlk Yorumu Sen Yaz
code