EşitBiz Konferansı'nın ikinci yılında, Türkiye'nin dört bir yanından gelen eğitimciler İstanbul'da buluştu. Garanti BBVA ve ÖRAV işbirliğiyle hayata geçirilen EşitBiz Projesi'nin etkileri ve geleceği tartışıldı. Konferansta, toplumsal rollere yönelik önyargılarla mücadelede eğitimin önemi vurgulanarak, öğretmenlerin rolü ön plana çıkarıldı. Katılımcılar, eşitlikçi öğrenme ortamları yaratma konusunda ilham alırken, yeni iş birlikleri için de zemin oluştu. EşitBiz Konferansı, eğitimde kapsayıcılığın yaygınlaşması için atılan önemli bir adım olarak değerlendirildi.
Garanti BBVA’nın kurucusu ve daimî destekçisi olduğu Öğretmen Akademisi Vakfı (ÖRAV) tarafından düzenlenen EşitBiz Konferansı, 10 Mayıs’ta Salt’ın Galata binasında geniş bir katılımla gerçekleşti.
Toplumsal rollerin eşitliğini eğitim alanında yaygınlaştırmayı hedefleyen EşitBiz Projesi dahilinde gerçekleştirilen konferans, bu yıl “Kapsayıcılık” odağındaydı.
Garanti BBVA’nın kurucusu ve daimî destekçisi olduğu Öğretmen Akademisi Vakfı (ÖRAV) tarafından düzenlenen EşitBiz Konferansı, 10 Mayıs’ta Salt’ın Galata binasında geniş bir katılımla gerçekleşti. Toplumsal rollerin eşitliğini eğitim alanında yaygınlaştırmayı hedefleyen EşitBiz Projesi dahilinde gerçekleştirilen konferans, bu yıl “Kapsayıcılık” odağındaydı. Konferans eğitimcileri, uzmanları ve sivil toplum temsilcilerini bir araya getirdi. Eşitleyici Ritim Çemberi gibi deneyimlerin de sunulduğu etkinlikte farklı temalarda konuşmalar gerçekleşti.
Garanti BBVA ve ÖRAV iş birliğiyle hayata geçirilen EşitBiz Projesi, erken ve temel çocukluk dönemlerinde toplumsal rollere yönelik önyargı karşıtı tutumun desteklenmesini amaçlıyor. Bugüne kadar yaklaşık 2.000 öğretmene verilen eğitimlerle 30 bini aşkın öğrenciye ulaşıldı. EşitBiz Konferansı’nda da projeye katılmış öğretmenler, bu eşitlikçi ve kapsayıcı dönüşüme dair uygulamalarını, deneyimlerini ve hayata geçirilen iyi örnekleri daha geniş kitlelerle paylaşma imkânı buldu.
Garanti BBVA Genel Müdür Yardımcısı ve ÖRAV Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Taşcı Firuzbay, etkinliği şu sözlerle değerlendirdi: “Kurucusu olduğumuz ÖRAV ile birlikte yürüttüğümüz projeler, eğitimler ve etkinlikler sayesinde şimdiye dek 424 bin 659 öğretmene ve dolaylı olarak milyonlarca öğrenciye ulaştık. EşitBiz de bu kapsamda bir eğitim projesi olmakla kalmıyor, aynı zamanda bir toplumsal dönüşüm yolculuğunu temsil ediyor. Projemiz öğretmenlerin kendi sınıflarında başlattıkları küçük ama etkili dönüşümlerin, toplumsal rollerin eşitliği konusunda nasıl büyük bir fark yaratabileceğini gözler önüne seriyor. EşitBiz Konferansı’mızın ikincisinde de bunu öğretmenlerimizin sunduğu uygulama örnekleriyle bizzat gördük. Garanti BBVA olarak bu yolculuğun destekçisi olmaya devam edeceğiz.”
ÖRAV Genel Müdürü Arzu Atasoy ise “Bu yıl ikincisini gerçekleştirdiğimiz EşitBiz Konferansı, öğretmenlerin eşitlikçi öğrenme ortamları yaratma çabasını görünür kılıyor ve yeni iş birlikleri ve fikirlerin de kapısını aralıyor. Eğitimde kapsayıcılığı yaygınlaştırmak için hep birlikte çalışmaya, tüm paydaşları bir araya getiren etkinlikler düzenlemeye devam edeceğiz,” dedi.
Türkiye’nin dört bir yanından eğitimciler buluştu
EşitBiz Konferansı ikinci senesinde, farklı şehirlerden gelen eğitimcilerin bir araya gelerek deneyim alışverişinde bulunduğu, dayanışmayı güçlendiren bir platforma dönüştü. Eğitimcilerden ilham alan katılımcılar, eşitliğin sadece bir kavram değil, günlük hayattaki uygulamalarla pekiştirilen bir tutum olduğuna bir kez daha şahit oldular.
EşitBiz Konferansı, Garanti BBVA'nın kurucusu olduğu ÖRAV tarafından düzenlendi ve bu yıl kapsayıcılık temasıyla gerçekleştirildi. Konferansta, EşitBiz Projesi'ne katılan öğretmenler deneyimlerini paylaşırken, Garanti BBVA ve ÖRAV yetkilileri projenin önemini vurguladı. Bugüne kadar 2.000 öğretmene eğitim verilerek 30 bini aşkın öğrenciye ulaşılan projeyle, erken yaşlarda toplumsal rollere yönelik önyargıların önüne geçilmesi hedefleniyor. Konferans, eğitimciler arasında dayanışmayı güçlendirerek eşitliğin günlük hayattaki uygulamalarla pekiştirilmesi gerektiği mesajını verdi.