16 Mayıs 2024 Perşembe
DOLAR 32.21 ₺
EURO 35.15 ₺
STERLIN 41.05 ₺
ALTIN 2,466.54 ₺
BTC 65,830.44 $
ETH 2,957.09 $
BİST 10,319.96

Ezgi Tek'in İlk Şiir Kitabı Farklı Bir Yolculuğa Davet Ediyor

Kültür & Sanat 2
Yayınlama: 29 Nisan 2024 Pazartesi 11:58 Kaynak: İGF Haber Ajansı Editör: Ahmet Yılmaz

İstanbul merkezli Lakin Yayıncılık tarafından yayımlanan şair Ezgi Tek'in ilk şiir kitabı “Gökyüzünü Bilmeyen Leke Sanıyor Kuşları” şiir severlere farklı bir seyahat vaat ediyor. Kitap, aşka dair kaleme alınmış mısralarıyla hüznü güzelleyen, güzeli oyayla işleyen ve çeşitli duyguları kusursuzca anlatıyor.

Ezgi Tek'in İlk Şiir Kitabı Farklı Bir Yolculuğa Davet Ediyor

Şair Ezgi Tek'in kaleminden çıkan ilk şiir kitabı yayımlandı! 'Gökyüzünü Bilmeyen Leke Sanıyor Kuşları' isimli eser, duygusal bir yolculuğa çıkarıyor. Detaylar haberimizde!

Ezgi Tek’in ilk şiir kitabı “Gökyüzünü Bilmeyen Leke Sanıyor Kuşları” Lakin Yayıncılık etiketiyle yayımlandı.

İSTANBUL (İGFA) - Çeşitli dergi ve fanzinlerde, dijital platformlarda yazıları, şiirleri ile tanınan Ezgi Tek’in şiir severlere farklı bir yolculuk vaat ettiği ilk şiir kitabı “Gökyüzünü Bilmeyen Leke Sanıyor Kuşları” Lakin Yayıncılık etiketiyle yayımlandı.

Ezgi Tek, ilk şiir kitabında aşka dairi kaleme alarak, hüznü güzelleyen, güzeli oyayla işleyen, inişleri çıkışları kafiyenin ezgisiyle dizginleyen mısralarıyla, okuyucuya farklı pencerelerden seyir sunuyor.

Kitaptan;
“Kendi dünyamın kabuğu, yalnızlık; kırabilene aşk oldu,
bak sana! “
 

EZGİ TEK KİMDİR
1990 yılında Turgutlu’da doğdu. İlkokulu Ankara’da, ortaöğretimini İstanbul’da bitirdi. Sanat Tarihi, Halkla İlişkiler ve Turizm, Fotoğrafçılık ve Kameramanlık, Kültürel Miras ve Turizm, Çocuk Gelişimi bölümlerini bitirdi. Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nde Sanat Tarihi Anabilim dalında yüksek lisansını tamamladı. Sebastopolis Antik Kenti’nde Kazı Fotoğrafçısı olarak çalıştı. Tokat Sulusaray Halk Merkezi’nde fotoğrafçılık kursu verdi. AKMED bünyesinde ‘Kaş Yöresinde Barak Kilimleri’ adlı araştırma projesini kaleme aldı. Mardin Müzesi’nde Müze Eğitim Koordinatörlüğü yaptı. Şu an Mardin’de sanat, kültürel miras, edebiyat, felsefe ve tarih kapsamında çocuk atölyeleri ve eğitim etkinlikleri düzenlediği Kebikeç Sahaf adında işletmesi var. Başta Kuledibi ve Ahval olmak üzere çeşitli dergi ve fanzinlerde, dijital platformlarda yazıları, şiirleri yayımlandı.

Ezgi Tek'in ilk şiir kitabı 'Gökyüzünü Bilmeyen Leke Sanıyor Kuşları', aşkı, hüznü ve güzelliği kelimelerle buluşturuyor. Şairin duygusal derinliği ve kusursuz anlatımıyla okuyucuları farklı duygusal pencerelere açılan bir serüvene davet ediyor. Kitap, Ezgi Tek'in edebiyat serüveninde yeni bir dönem başlatıyor ve okurları derinden etkileyecek nitelikte mısralara sahip.

İlk Yorumu Sen Yaz
code