17 Mayıs 2025 Cumartesi
DOLAR 38.89 ₺
EURO 43.45 ₺
STERLIN 51.67 ₺
G.ALTIN 3,997.10 ₺
BTC 102,409.86 $
ETH 2,472.81 $
BİST 9,668.36

    Fahrettin Altun'dan ABD'ye İlişki Mesajı: Barış ve Güvenlik Önceliğimiz!

    Gündem 15
    Yayınlama: 17 Mayıs 2025 Cumartesi 15:18 Kaynak: Birlik Haber Ajansı

    Fahrettin Altun, Türkiye'nin dış politikasında barış ve güvenliğin öncelikli olduğunu vurgulayarak, ABD ile ilişkilerin diyalogla geliştirilmesi gerektiğini belirtti. Detaylar haberimizde!

    Fahrettin Altun'dan ABD'ye İlişki Mesajı: Barış ve Güvenlik Önceliğimiz!

    Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, New York'taki Türk Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen panelde Türkiye-ABD ilişkilerine dair önemli açıklamalarda bulundu. Altun, değişen dünya düzeninde iki ülke arasındaki işbirliğinin önemine dikkat çekerken, ortak sınamaların ve stratejik vizyonların ele alınmasının gerekliliğini vurguladı. Müttefiklik ruhunun korunması gerektiğinin altını çizen Altun, terörle mücadelede Türkiye'nin kararlı duruşunun bölgesel barışa katkı sağladığını ifade etti. Altun, olası görüş ayrılıklarının diyalogla aşılabileceğini ve ilişkilerin çok boyutlu bir yapıda geliştirilmesi gerektiğini belirtti. Bu açıklamalar, Türkiye-ABD ilişkilerinde yeni bir dönemin sinyallerini mi veriyor?

    ANKARA-BHA Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, ABD'nin New York kentinde düzenlenen Türk Günü Yürüyüşü etkinlikleri kapsamında, Türkiye-ABD ilişkilerini mercek altına alan uluslararası bir panel gerçekleştirdi. “İttifakın Ötesinde: Değişen Dünyada ABD-Türkiye İlişkilerini Yeniden Düşünmek” başlığıyla Türkevi’nde düzenlenen panele, hem Türkiye'den hem de ABD'den çok sayıda akademisyen, bürokrat, sivil toplum temsilcisi ve medya mensubu katıldı. Panelde, Türkiye ile ABD arasında son yıllarda yaşanan ortak sınamalar, mevcut işbirliği alanları ve geleceğe yönelik stratejik vizyonlar ele alındı. Katılımcılara video mesaj yoluyla hitap eden Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun, dünya genelinde güvenlik, ekonomi, insani krizler ve teknoloji gibi alanlarda büyük değişimlerin yaşandığına dikkat çekti. Bu değişimlerin Türkiye-ABD ilişkilerini yalnızca ittifak perspektifinden değil, karşılıklı saygı ve ortak çıkarlara dayalı daha kapsayıcı bir yaklaşımla yeniden ele alınması gerektiğini vurguladı. “Müttefiklik ruhu daha kıymetli hale geldi” Altun, iki ülke arasındaki müttefiklik bağlarının, belirsizliklerin hakim olduğu küresel düzende daha da önemli hale geldiğini belirterek şunları söyledi: “Gerek NATO çerçevesinde süregelen ilişkilerimiz, gerekse çeşitli alanlardaki işbirliklerimizle müttefiklik ruhunu koruyoruz. Bu bağlamda, küresel barışa ve istikrara katkı sunan yapıcı politikalarımızla ilişkilerin derinleştirilmesi gerekmektedir.” Terörle mücadele konusuna da değinen Altun, Türkiye’nin her türden terör tehdidine karşı kararlı duruşunun yalnızca ulusal güvenlik açısından değil, bölgesel ve küresel barış bakımından da stratejik önem taşıdığını ifade etti. “Görüş ayrılıkları diyalogla aşılmalı” İletişim Başkanı Altun, iki ülke arasında zaman zaman yaşanan görüş ayrılıklarının yapıcı diyalog ve ortak vizyonla aşılması gerektiğini belirterek, ekonomik işbirliği, güvenlik, savunma ve teknoloji gibi alanlarda ilişkilerin çok boyutlu bir yapıya sahip olduğunu vurguladı. Panel sonunda, iki ülke arasında ilişkilerin geleceğine yönelik olumlu mesajlar verilirken, akademik ve diplomatik çevrelerden katılımcılar ortak zeminde buluşmanın önemine dikkat çekti.

    Fahrettin Altun, ABD'deki panelde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin barışı ve güvenliği önceleyen bir diplomasi anlayışıyla hareket ettiğini vurguladı. Türkiye ve ABD arasındaki müttefiklik bağlarının küresel belirsizlikler karşısında daha da kıymetli hale geldiğini belirten Altun, terörle mücadele konusundaki kararlılığın bölgesel ve küresel barış için stratejik önem taşıdığını ifade etti. İki ülke arasındaki görüş ayrılıklarının yapıcı diyalogla aşılabileceğini söyleyen Altun, ekonomik işbirliği, güvenlik, savunma ve teknoloji gibi alanlarda ilişkilerin geliştirilmesi gerektiğini dile getirdi. Panel, Türkiye ve ABD arasındaki ilişkilerin geleceğine yönelik olumlu bir bakış açısıyla sona erdi.

    BENZER HABER
    İlk Yorumu Sen Yaz
    code