Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İsrail'in İran Radyo ve Televizyon Kurumu'na gerçekleştirdiği saldırı sonrası sert bir açıklama yayınladı. Altun, bu eylemin sadece İran'a değil, tüm basın özgürlüğüne yapılmış bir saldırı olduğunu belirtti. İsrail'in sivilleri ve basın mensuplarını hedef almasının kabul edilemez olduğunu vurgulayan Altun, uluslararası toplumu bu barbarlığa karşı durmaya çağırdı. Türkiye'nin bu saldırıyı şiddetle kınadığını ifade eden Altun, hayatını kaybeden basın mensupları için İran halkına başsağlığı dileklerini iletti ve İsrail'in devlet olma niteliğini sorguladı.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İsrail’in İran Radyo ve Televizyon Kurumuna yönelik saldırısını sosyal medya hesabından kınadı.
Altun, “İsrail’in basın mensuplarını ve sivilleri hedef alması açık bir katliamdır. Gazetecilere saldırmak barbarlıktır ve hiçbir meşruiyeti yoktur” dedi.
İsrail’in suçlarıyla devlet olma niteliğini yitirdiğini ve barışa engel olduğunu vurgulayan Fahrettin Altun, Türkiye’nin bu saldırıyı telin ettiğini belirtti. Hayatını kaybeden basın mensupları için İran halkına taziye dileyen Altun, uluslararası toplumu İsrail’in bölgedeki saldırganlığına karşı harekete geçmeye çağırdı.
Fahrettin Altun, İsrail'in İran Radyo ve Televizyon Kurumu'na yönelik saldırısını kınayarak, bunun bir katliam olduğunu ve gazetecilere saldırmanın barbarlık olduğunu belirtti. Altun, İsrail'in eylemlerinin devlet olma niteliğini sorgulattığını ve barışa engel teşkil ettiğini vurguladı. Türkiye'nin saldırıyı telin ettiğini ve hayatını kaybeden basın mensupları için taziye dileklerini ileten Altun, uluslararası toplumu İsrail'in saldırganlığına karşı harekete geçmeye çağırdı. Bu açıklama, Türkiye'nin bölgedeki gerginliğe ve İsrail'in eylemlerine karşı duruşunu net bir şekilde ortaya koymaktadır.