Gazze'den gelen haberler yürekleri sızlatıyor. Abluka altındaki bölgede yaşanan açlık krizi, insanlık dramını gözler önüne seriyor. Filistin Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı son rakamlar, durumun vahametini ortaya koyuyor. 453 kişi açlıktan hayatını kaybetti, bu sayının 150'sini ise masum çocuklar oluşturuyor. Uluslararası kuruluşlar, İsrail'in uyguladığı ablukayı 'açlığı silah olarak kullanmak' şeklinde nitelendiriyor ve acil yardım çağrısında bulunuyor. Gazze'de yaşanan bu insanlık dışı durum, tüm dünyanın vicdanını harekete geçirmeli.
Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail ordusunun dayattığı açlık krizi nedeniyle Gazze’deki can kayıplarının artmaya devam ettiğini açıkladı. 7 Ekim 2023’ten bu yana açlıktan ölenlerin sayısı 453’e ulaşırken, bunların 150’sini çocuklar oluşturuyor.
Birleşmiş Milletler destekli rapora göre, 22 Ağustos’tan bu yana kıtlık ilan edilen bölgede 175 kişi daha açlıktan hayatını kaybetti. Gazze’de yetersiz beslenme sonucu çocukların sağlıklarını kaybettiği ve ölümlerin hızla arttığı bildiriliyor.
İsrail’in kara ve hava saldırıları da sürüyor. Son 24 saatte düzenlenen 160’tan fazla saldırıda 35 Filistinli öldü. Deyr Belah, Nusayrat ve Han Yunus’ta sivillerin yaşadığı evler hedef alındı. Yardım bekleyenlerin üzerine ateş açılması sonucu ise 18 kişi yaşamını yitirdi.
Gazze’de toplam can kaybı 66 bin 55’e, yaralı sayısı 168 bini aştı. Abluka altındaki 2,3 milyon nüfusun neredeyse tamamı yerinden edilmiş durumda. Filistinliler, derme çatma çadırlarda hastalık ve açlıkla mücadele ediyor.
Uluslararası çevreler, İsrail’in “açlığı ve susuzluğu silah olarak kullandığını” belirterek insani felaketin büyüdüğüne dikkat çekiyor.
Gazze'de yaşanan açlık krizi, İsrail'in uyguladığı abluka nedeniyle giderek derinleşiyor. Filistin Sağlık Bakanlığı'na göre, 7 Ekim'den bu yana 453 kişi açlıktan hayatını kaybetti, bunların 150'si çocuk. Birleşmiş Milletler raporları, kıtlık ilan edilen bölgede durumun daha da kötüleştiğini gösteriyor. İsrail'in saldırıları da devam ederken, sivillerin yaşadığı bölgeler hedef alınıyor ve yardım bekleyenlere ateş açılıyor. Gazze'de can kaybı 66 bini aşarken, 2,3 milyonluk nüfusun neredeyse tamamı yerinden edilmiş durumda. Uluslararası kamuoyu, İsrail'in 'açlığı ve susuzluğu silah olarak kullandığına' dikkat çekerek, acil insani yardım çağrısında bulunuyor.