28 Nisan 2025 Pazartesi
DOLAR 38.44 ₺
EURO 43.97 ₺
STERLIN 51.66 ₺
G.ALTIN 4,124.54 ₺
BTC 92,954.78 $
ETH 1,764.21 $
BİST 9,306.96

    Gökkuşağı Okulları'ndan Gazze'ye Duyarlı Sergi: "Çocuk Mezarlığı Olmasın!"

    YerelAnkara 18
    Yayınlama: 28 Nisan 2025 Pazartesi 16:48 Kaynak: Birlik Haber Ajansı

    Gökkuşağı Özel Eğitim Okulları, Gazze'deki çocukların dramına dikkat çekmek için anlamlı bir resim sergisi düzenledi. Sergi, 28-30 Nisan tarihleri arasında ziyaret edilebilecek.

    Gökkuşağı Okulları'ndan Gazze'ye Duyarlı Sergi:

    Ankara'da Milli Eğitim Vakfı Gökkuşağı Özel Eğitim Okulları, yürekleri burkan bir projeye imza attı. Gazze'de yaşanan insanlık dramına sessiz kalmayan öğrenciler, hayatını kaybeden masum çocuklar için bir resim sergisi hazırladı. Sergi açılışına katılan isimler arasında AK Parti MYK Üyesi Ayşe Keşir ve Çankaya İlçe Milli Eğitim Müdürü Ayhan Işık da yer aldı. Öğrencilerin duygusal sunumları ve dualarıyla başlayan sergi, Gazze'deki acıyı derinden hissettiriyor. Kırık makaslar ve siyah kurdeleler, serginin etkileyici atmosferini tamamlıyor. Gökkuşağı Okulları'nın bu anlamlı girişimi, tüm dünyada yankı uyandıracak.

    ANKARA-BHA Ankara Çankaya ilçesinde bulunan Milli Eğitim Vakfı Gökkuşağı Özel Eğitim Okulları, Gazze'deki masum çocukların hayatına dikkat çekmek amacıyla anlamlı bir resim sergisi düzenledi. 28 Nisan 2025 tarihinde açılışı yapılan sergi, okulun öğrencileri tarafından Gazze'de hayatını kaybeden çocuklar için hazırlandı. Açılışa AK Parti MYK Üyesi Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, Talim ve Terbiye Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Nezir Gül, Çankaya İlçe Milli Eğitim Müdürü Ayhan Işık ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Sergiye, okulun öğretmenleri ve öğrencileri de yoğun ilgi gösterdi. Serginin açılışı, öğrencilerin hazırladığı sunumlar ve okunan dualarla gerçekleştirildi. Ayrıca, kırık makaslar ve siyah kurdeleler kullanılarak, serginin mesajına uygun bir atmosfer oluşturuldu. Sergi, 28-30 Nisan tarihleri arasında ziyaretçilerine açık olacak. Okul Müdürü Arif Muzaffer Kul, yaptığı açıklamada, Gazze'de her gün masum çocukların hayatını kaybettiğine dikkat çekerek, "Gazze çocuk mezarlığı olmasın" fikrinden yola çıktıklarını belirtti. Kul, dünyanın farklı bölgelerinde çocukların ölmesini istemediklerini vurgulayarak, sergi ile bu dramatik duruma karşı kayıtsız kalmamaları gerektiğini ifade etti. GEÇEN YIL DA GÖKYÜZÜNE BALONLAR BIRAKILMIŞTI Okul, geçen yıl Haziran ayında da öğrencileriyle birlikte önemli bir farkındalık çalışması başlatmıştı. Gazze’de hayatını kaybeden 16 bin çocuğumuz ve 40 bin masum insan için düzenlenen bu etkinlikte, öğrenciler ellerindeki karnelerle gökyüzüne balonlar bırakmıştı. Bu etkinlik, bir kez daha okulun insan hakları ve empati bilinciyle yaptığı farkındalık çalışmalarının önemli bir parçası haline geldi. Gökkuşağı Özel Eğitim Okulları, eğitimdeki tersine kaynaştırma sistemini uygulayarak, özel gereksinimli öğrencileri ile diğer öğrencileri bir arada eğitiyor. Okulun bu anlamlı projesi, sadece Gazze değil, tüm dünyada masum halkların yaşadığı acılara dikkat çekmeyi hedefliyor. Sergi, 30 Nisan'a kadar açık kalacak ve ziyaretçilere bu önemli mesajı hatırlatacak.

    Gökkuşağı Özel Eğitim Okulları'nın düzenlediği Gazze sergisi, bölgedeki çocukların yaşadığı trajediyi gözler önüne seriyor. Öğrencilerin hazırladığı resimler, Gazze'de hayatını kaybeden masumların anısına adanmış durumda. Okul müdürü Arif Muzaffer Kul, sergiyle çocuk ölümlerine dikkat çekmeyi ve farkındalık yaratmayı amaçladıklarını belirtiyor. Geçtiğimiz yıl da benzer bir farkındalık etkinliği düzenleyen okul, Gazze için gökyüzüne balonlar bırakmıştı. Gökkuşağı Okulları, özel gereksinimli öğrencileri de dahil ederek eğitimde farklı bir yaklaşım sergiliyor. Sergi, 30 Nisan'a kadar ziyaret edilebilecek ve Gazze'deki çocukların sesini duyurmaya devam edecek.

    BENZER HABER
    İlk Yorumu Sen Yaz
    code